Smiselno postavljanje prometnih znakov in signalizacije

Začel/a bramar, Avgust 23, 2007, 08:42:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bramar

Da nekako dokumentiram situacijo iz za?etka teme, sem posnel kar film?ek (prej me je vrglo z neta).

hadei

FRANCL, DEYO....oba izpite vrnit, ?e jih imata...hehe (malo heca, brez zamere, kolega).

BRAMAR....sicer ne poznam tega območja oz. ceste. ?e sem prav razumel, se to ne voziš v kraju ampak izven kraja. ?e je tako, potem lahko voziš 90 km/h takoj po prvem kri?i??u.
[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

@HADEi - poglej v zakonik. Jest mislim, da imava z Franclom prav.:AngelPray:

hadei

Jaz sem napisal kar vem, da je prav...sedaj pa naj vsak pri sebi sodi kako se bo ravnal pri omenjenem prometnem znaku.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Bramar in ostali ki so gledali posnetek, takoj za kri?iščem stoji steber na katerem bi moral bit znak po vsej vrjetnosti dalje 60 km/h ali ga je kdo dol vrgel ali je padel vglavnem v osnovi je bilo logi?no in pravilno. Sedaj tega znaka ni in lahko Pelješ 90 jebat ga...

deyo

@HADEI

Ja pa mi sedaj razloži : znak za prepovedano smer z dopolnilno tablo "razen za stanovalce, bla,bla,bal" pomeni da v tisto smer lahko zapeljejo le ti stanovalci in ne bodo v prekr?ku.

kakšna je pa sedaj razlika pri zgornjem znaku ki ima definirane DOVOLJENE SMERI LEVO IN DESNO z dopolnilno tablo "Dovoljeno za Novi trg 11".

Pa ne jezi se :emot70:, samo razloži.

Ker "Dovoljeno za Novi trg 11" nikjer ne piše oz ri?e da gre lahko naravnost - DOVOLJENE SO ?E ZMERAJ SMERI LEVO IN DESNO.

Je ?e dolgo od takrat ko sem izpit delal :AngelPray:.

hadei

nič jeze prijat'l....

Razlika je v tem, da ti en prometni znak DOVOLJUJE drugi pa PREPOVEDUJE.
In v FRANCLOVEM primeru je "nasproti" ?e ena cesta, ki vsem ni dovoljena vožnja po njej razen za omenjene stanovalce. Ostalim pa je dovoljena vožnja samo levo ali desno.
[SIGPIC][/SIGPIC]

soncek

Deyo, ?e pa zaviješ, kjer se ne sme, pa re?e?, da greš na obisk - se obnese.
V KR je tak napis "Dovoljeno za lokalni promet" in tudi ne vem, kaj točno pomeni, pa očitno tudi policaj ne čisto točno, ker sva se lepo zmenila...

hadei

DEYO....seveda pa ima tisti prometni znak smisel le v primeru, da je ?e nasproti, z desne strani postavljen prometni znak...PREPOVEDANO ZAVIJANJE DESNO razen za tiste stanovalce. ?e ni tako, potem je  moder prometni znak popolnoma brezveze postavljen.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bramar

xandrej ... Saj, to mi je tudi padlo v oči. najbrž je tako, toda vozim se kar nekaj časa in bi lahko popravili. ?e bo pri 90 km nesreža, kdo bo odgovoren? Tudi ozNašbe kraja ni. Edino tudi, da se kri?išče ne smatra za kri?išče. Potem bi se ujemalo, a ne bi smel biti tak kašipot.

Xandrej

Ja čaki tukaj pa so spet pol one varijante: Nismo vidli, ni denarja ni sredstev je mrzlo pol nam je prevroče itd itd... Slovenija pa?. Prvo se jih mora na določenih odsekih par razbit so tudi smrtne ?rtve pol pa porihtajo brez problemov in v rekordno hitrem času...

_janez_

Tisti, ki se ukvarjate z znakom za novi trg 11. Vedno je na prometnem znaku neka prepoved, dopolnilna tabla pa pove za koga zadeva ne velja.

Jerry

Citat od: hadei;17813DEYO....seveda pa ima tisti prometni znak smisel le v primeru, da je ?e nasproti, z desne strani postavljen prometni znak...PREPOVEDANO ZAVIJANJE DESNO razen za tiste stanovalce. ?e ni tako, potem je  moder prometni znak popolnoma brezveze postavljen.

Si mogoče ti hotel povedat,da bi moral biti naravnost čez cesto znak PREPOVEDAN PROMET V OBE SMERI? Baje je tista bajta naravnost Stari trg 11.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

Jerry

Citat od: boga;17840ti xandrej drekalec pojdi ti nekam kjer ti bo lepo in nehaj po Sloveniji pljuvat. ?e ti je tako hudo tukaj se pa? odseli jodlarom ali kakim drugim rit lizat, hrvatom recimo
Kaj slovenija pa?? Idiot

čak mal boga.....boš ti rekel da nima prav....tko je in andrej se je sprjaznu s tem, ti pa očitno ?e vedno upa? da bo bolje. Jaz pa se sprašujem kdaj bo bolje?
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

garac

osebno bi rekel, da v sloveniji ni tako črno, kot pravite nekateri. Pri ?vabih je isti kakec, vsake 5km je neko popravilo na avto cesti, neki obvozi... 3 ure sva z goxom čakala v koloni pred predorom v avstriji. Pa se nisva nič pizd*ila. Prideva sredi noči do Trierja pa obvoz, da neb garmina imela bi lahko kar do jutra tam prespala, ker je bilo itak za en kakec ozNašeno. Kaj zdaj naj se kregam in pljuvam da je vse gnilo.
Zame je Slovenija ok, saj oblast se bo zamenjala, ampak bolje pa? ne bo. Malo poglejte včasih v autobild, kjer so slike in pisma bralcev, boste videli ?e hujše primere "glupe" prometne ureditve in to v zlati nem?iji, kjer se cedita med in mleko (turki ?e vejo)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/