Smiselno postavljanje prometnih znakov in signalizacije

Začel/a bramar, Avgust 23, 2007, 08:42:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

_janez_

bramar

Seveda, v Sloveniji ni tako črno, a mislim, da je xandrej hotel povedati, da pa ni vse tako lepo in da bi bilo lahko lepše. Zdaj se ne moremo zgovarjati na "ju?nake", vse je odvisno od Naših samih. Mislim, da pri tem nismo tako zelo uspe?ni. Sicer pa Slovenija ni cerkev, da takoj ko nekaj slabega o njej pove?, si ?e proti njej! Pa prosim, da na tej temi ostanemo pri postavitvah znakov in signalizacije.

Gox

Do sedaj se nisem mežal v te "strokovne" debate. Zdej pa bom povedal moje mnenje o Naših in tujih cestah ...

Ceste so v Sloveniji slabe in dobre ... tako pa je tudi drugje. Peljali smo se po Avstriji, omejitve se nonstop spreminjajo, vsakih par kilometrov imaš omejitve, zdaj 100, zdaj 110, zdaj 130, pa 80, pa 90, potem so ?e omejitve od 22-06h, ko veljajo spet posebne omejitve ... Nikakor da potuje? konstantno, sem skoraj gumb tempomata znucal, ko sem skozi prestavljal.

Potem pa delo na cesti ... iz dveh pasov se zdru?i cesta v enega ... zastoj da te kap. Dve uri smo stali v koloni in samo zaradi tega ker je iz dveh pasov en nastal.

Nem?ija ... neprestano delo na cesti, pol nem?ije smo prevozili po drugi polovici avtoceste... neprestano menjavanje pasov, ?e 30km ni bilo kakšne menjave in gradbi??a, nam je bilo ?e čudno...

Lani sem se peljal iz Poljske v Nem?ijo in je na tisti strani taka luknjasta cesta, da v kombiju SMS-a nisem mogel pisati, toliko se je treslo...

Mad?arska tudi glih ne blesti z njihovimi cestami ...

Danes sem se peljal KP-LJ-Kranj in morem re?t, da je ?lo kar lepo in tekoče. Edino gradbišče je na Vrhniki, kjer se Pelješ cca 1km 80km/h.

Ostale ceste pa so kar so...ko dobijo kaj denarja jih poflikajo in je...

V okolici Kopra mislim da so kar dobre ceste, ni nekih hudih lukenj.

Vsak dan se vozim na relaciji Koper-Dragonja po zelo obremenjeni cesti.  Cesta je ozka in na večjih delih ?e pokrpana, vsako leto poskrbijo da kakšno fliko asfalta na novo postavijo... z izjemo par mest, kjer je vozišče ?e precej udrto je kar solidna ... se pa na tistih mestih spomnem ... sej vozim citroena ki je mehek in udoben ... in normalno prevozim udrt predel in se zazibam ... (vedno pomislim kako morejo trpet nemci z zničanimi golfi in passati :-))

Verjamem pa da ko bo na tem mestu narejena hitra cesta oz. avto cesta bo narejena dobro in se bo lepo peljalo ...

Te luknjaste ceste so ?e iz starih časov nevem koliko krat preplastene, tako da smo lahko samo veseli ?e kakšno luknjo poflikajo ... dokler ne splanirajo nove ceste, ali pa popolnoma rekonstruirajo staro bo tako...

Kot so ?e povedali mal prej ... problem je denar ... ?e bi imeli denarja napretek, bi verjetno vse ceste bile brezhibne.

LP
Goran

Jerry

gox....
gre se zato da je nesmiselno postavit npr. znak za omejitev hitrosti pred kri?iščem ?e ga le ta razveljavi. O cestah pa smo v glavnem mnenja, da ?e se ?e popravlja naj se popravi ne pa nekaj poflika, kar ne pelje nikamor. Torej znaki naj bodo zato da urejajo promet ne pa da z nesmiselno postavitvijo delajo zmedo. ?e pa se popravlja cesto naj se jo dobro naredi ne pa da jo je treba jutri spet popravljati.

drugače pa imaš v bistvu prav

lp
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

garac

@jerry verjetno gre za to, da se hitrost pred kri?iščem zmanjša?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

Citat od: Jerry;17850Si mogoče ti hotel povedat,da bi moral biti naravnost čez cesto znak PREPOVEDAN PROMET V OBE SMERI? Baje je tista bajta naravnost Stari trg 11.

JERRY, saj sem napisal in celo sliko prilepil kako bi moralo bit.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Jerry

Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

soncek

Citat od: Francl;17716Mislim, da je tale dopolnilna tabla ena najhujših. Ko jo vidim, me ima, da bi samo ustavil avto, vrgel ključe v Kamničko Bistrico in nesel izpit nazaj. Do znaka se namreč pripelje po mostu. Na mostovih pa je menda prepovedano obračanje. Levo in desno zaviti je dovoljeno samo tistemu nesre?niku, ki ima hišo na Novem trgu 11 (rumena hiša naravnost), ostalim pa ne. Ker me smer naravnost ne zanima, levo, desno in nazaj pa ne smem, se znajdem v veliki zagati.
To je samo za za?etek, zbirko se da skoraj dnevno izpopolnjevati.

Francl, tudi jaz stanujem v Kamniku, pa sem ta znak razumela, da naravnost
lahko peljejo pa samo stanovalci rumene hiše...

hadei

SON?EK, a slučajo ve?, ?e je tam na desni strani takšen prometni znak kot sem ga "narisal"?! Ali pa moder za obvezno smer naravnost in dopolnilna tabla?!
[SIGPIC][/SIGPIC]

soncek

Francl

Hadei, natanko tak znak kot si ga narisal tam tudi dejansko stoji. Vendar pa to ne spremeni ničesar. Razlika je namreč v tem, da en znak nekaj prepoveduje drugi pa dovoljuje. Z mosta dovoljuje vožnjo levo in desno za samo za "Novi trg 11", v drugem primeru, ki pa zame sploh ni sporen, pa mu dovoljuje zavijanje desno, kjer je vsem drugim prepovedano.  

Kar pa se tiče bramarjevega primera mislim, da je primer povsem podoben kot na moji drugi sliki. Razen, da je vse skupaj izven naselja in za kri?iščem je dovoljeno 90.
:Hammer3:

hadei

FRANCL, ?e stoji takšen znak kot sem ga "narisal", potem je tako kot sem ?e omenil v onem postu. drugače spljoh ne bi predvideval, da je takšen znak tam. Lahko bi bil tudi moder za obvezno smer z dopolnilno.
Glede izpita pa....:AngelPray:.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Tako FRANCL...SON?EK je opravila svojo "nalogo" (pridna punca) in naredila fotografije prometnega znaka na desni strani, za katerega sem predvideval, da je tam.
Situacija pa je tak?na, da tam stoji prometni znak, katerega si ?e sam omenil...in sicer....
[SIGPIC][/SIGPIC]

Francl

Zgleda, da ne bova prišla skupaj, vendar jaz ?e vedno ne popustim, saj se ?e spomnim, da zaradi takšnih malenkosti lahko na izpitu zgubi? točke. ?e vedno trdim, da je bistvena razlika med intepretacijo izrazov "dovoljeno/dovoljeno za" in "prepovedano/razen za".
:Hammer3:

hadei

Kaj ti naj re?em.....nisem iz Kamnika pa sem "vedel", da je verjetno ta prometni znak na desni strani.
Kot sem ti rekel.....?E bi bila prepovedana vožnja za tebe in ostale razen za STANOVALCE ?t. 11, bi moralo biti tako: (zadnič razlagam, ker se mi ve? ne ljubi)
[SIGPIC][/SIGPIC]