Tresenje volana

Začel/a Scorp84, Junij 22, 2018, 10:40:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Scorp84

Nekje sem zasledil temo o tresenju volana pa ne najdem vec. Imam berlingo 2016 in mi volan zelo trese od 120-150 km/h in tudi pri 160km/h. To pocne od prve menjave gum, pri zimskih trese, zdaj pri letnih je se slabse. Zimske so bile popolnoma nove. Pri pooblascenem servisu so ponovno centrirali gume ampak se vedno trese. Kaksna ideja kako to odpraviti, ker mislim da to pri PSA serijsko pocnejo, ker mi je pri presnjem peugeotu 307 isto pocelo.

alan30

Fino bi bilo, če bi našel kakšnega vulkanizerja, ki ima centrirko, ki deluje na principu obremenitve same gume, tako so meni na kar nekaj vozilih centrirali kolesa, da je bilo potem vredu.
[SIGPIC][/SIGPIC]

GSclub

Lahko da so platišča rahlo zvita...

andraž

Vse to bi moral dober vulkanizer ugotoviti. Ko izločiš gume in platišča, iščeš naprej, če še vedno ne bo ok

dejanslo

Sam sem se s tem ubadal. Èe so platišča ravna so pnevmatike-kakšne lowbuget. Èe ne diski, polosi.

Scorp84

Platisca niso zvita, ker do zdaj nisem na nobeno jamo ali pa cez robnik peljal. Pa se to tresenje se pojavilo takoj po menjavi na zimske, sicer sem reklamiral so spet centrirali pa ni pomagalo. Zimske pa niso lowbudget, so bili kar drage na kos in tudi med boljsimi na testu.
Diski so ok, ne trese pri zaviranju.

Alan poznas kaksnega vulkanizerja v ljubljani ali gorenjska ki opravlja taksno centriranje?

xpuser

Ja in kere znamke so .
To so že pisali maš na rudniku izza petrola

Scorp84

Zimske continental ts860, letne ki so zraven avta prisle  pa michelin primacy hp in jih bom drugo leto po vsej verjetnosti menjal, ker pri gladkem asfaltu pro pospesevanju malo prevec drsijo, ko pa je mokro, pa sploh. Vsaj pri zaviranju ni problemov. Pri zimskih nimam teh tezav, se odlicno drzijo.

andraž

JozeG

Ne vem, če še to delajo, a pri moji Visi so mi centrirali kolesa na avtu. Res je od tega že 35 let.

andraž

ribcek

Citat od: andraž;245956Avtomojster na Vrhovcih.

Mah ta Avtomojster je res en mojster. Svoje vrste.

andraž

Jaz sem vedno bil zelo zadovoljen z opravljenim delom.

erlosseion

Vidim, da pri Citroenu še vedno niso rešili težave s tresenjem volana. Da ne razlagam, kaj vse so meni "prodajali" zakaj se to dogaja. Od tega, da so mi zamenjali 4 pakete gum, še toliko feln, alu felne itd, vedno enako.
S tem sem se ubadal vse do lanskega poletja, ko sem se zapeljal do vulkanizerja Dajčman v Lenartu. Tam moraš samo poiskati mladega šefa Primoža. No od takrat več nič ne trese. Cela Slovenija s citroenom vred od Nemčije do Francije ni znala pojasniti zakaj trese volan pri NOVEM vozilu. Seveda še vedno ne znajo pojasniti. Kakorkoli Primož Dajčman pri vulkanizerstvu Dajčman mi je zadevo rešil oz vsaj omilil do minimuma.

ribcek

A pr tanovmu bo tut tresl? :bombs: