Tresenje volana

Začel/a Scorp84, Junij 22, 2018, 10:40:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

ribcek

Citat od: andraž;245985Pri tebi sigurno.

Zakaj?

andraž

Ker voziš k napačnim vulkanizerjem.

Scorp84

Sem šel danes k vulkanizerju ki ima ta hunter gsp9700. Še preden sem šel do njega, sem opazil eno zanimivost. Ker ta avto uporabljam za dolge vožnje in družino, je ponavadi vedno nekaj šare v prtljažniku. Danes je avto bil prazen in volan skoraj da ni tresel, so prišli trenutki, da je močno zatreslo, načeloma pa je bilo neprimerno boljše, kot po zadnji daljši vožnji po avtocesti. Tako da očitno res je nekaj s podvozjem v kombinaciji z listnatimi vzmetenjem, da prihaja do resonance. Nekaj o tem bral po tujih forumih.
No današnji rezultat centiranja je bil, zadnje gume so bile ok, sprednje pa ne. Malo nenavadno, da so zadnje bile ok, spredaj pa kar ne, ampak bomo videli kako bo v prihodnje. Se je pa 2x centriralo, 1x pri vulkanizerju, drugič pri jenkotu (reklamiral), zdaj pa tretjič... Avto se zdaj neprimerno mirneje vozi po cesti, nekaj rahlih vibracij na volanu sem opazil pri tempomatu od 126-131. Največje tresenje je bilo začutiti pri 129-130 ampak res skoraj neopazno oziroma ne moteče, pa še to samo na kakšnih odsekih, kjer se naklon spreminja. V 99% vožnje, je avto bil zelo miren, nobenih vibracij, veliko tišji in tudi občutek stabilnosti je bila odlična. Tako da sem zelo zadovoljen z rezultatom.
Lahko pa rečem, da je ta avto ena "dama", ki bo treba posebej za njega peljati na malo daljšo vožnjo na centrirko. Imamo doma še puntota in astro, pa noben nima problemov s temi vulkanizerji kjer sem peljal v moji okolici vrsto let. Pred tem še imel laguno od moje, pa nobenih težav, pred tem pa imel 307 kjer so sam enkrat uspeli nacentirat gume v nulo, da ni treslo. V 9 letih ki sem ga imel, sem vsaj enkrat doživel da ni tresel, žal pa takrat nisem vedel da obstaja tale centrirka.

alesz

CitatTako da očitno res je nekaj s podvozjem v kombinaciji z listnatimi vzmetenjem, da prihaja do resonance. Nekaj o tem bral po tujih forumih.
....na "cady"forumu ?

dejanslo

Sorry tole je kot da bi se jagr pritoževal da se v c5 II slabo vozi po gozdu čeprav ga dvigne.

Scorp84

Ja lej ce kupis avto in od njega vsaj pricakujes da dela, vsaj tako kot testni. Ce bi vedel da francozi se zmer ne znajo narest avta in v tem primeru je obcutljiv na vsak manjsi poseg, ga nebi kupil. Pac sola v prihodnje in upliv moje, da sem ga vzel. Sicer pa to niso edine tezave s tem avtom, se zmeraj caka dele za menjavo.

zlikovski

Problem je v tem da je malo dobrih mehanikov, glede teh pa je dosti napisanega na forumu kam peljat.
Èe pa imate radi podokničarje pa se ne jokajte.

Scorp84

Ja ne vem vi ste mi svetovali enega, ocitno ta ni dober, se pa hvali na forumu. Sicer do zdaj nikoli noben avto nisem peljal k popoldancem ali kr enim, ker vsak avto ki ga imam in imel, za servise nikoli nisem sparal. Sicer pa je avto v garanciji pa ga tko serje, no zdaj podaljsano jamsto (se sreca)...

andraž

antasi

ne se razburjat, ker voziš jajca od citroena

danes nimaš več avta, ki nebi imel problemov, stvar je samo v nijansah, koliko si občutljiv,
npr. velecenjeni wv ali vw ima probleme z dizli 1.6, pa tudi bencinci, da ne govorimo o emisijah..., bmw ketne itd itd
Èe hočeš kupit dober avto z nič vzdrževanja, vzemi taxi

sam vozim že 8smega berlingota oz partnerjev je bilo nekaj vmes in sem zelo zadovoljen nezahteven uporabnik avta
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Scorp84

Se ne razburjam drugace, samo malo mi gre na zivce da toliko hodim na servise, pa vecinoma nic ne naredijo, zdaj ko hocejo pa cakas dele in se brez avta in par dni dopusta da ne gres na morje. Ce bi bil zahteven bi zdaj imel kaksnega nemca.

Sicer pa ko omenjas taxi se ravno oce ukvarja s tem in naredi ogromno kilometrov in tudi avte menjal, pa lahko povem da noben ni imel takih banalnih problemov k ta berlingo. Ce pa je prislo do okvare so ga v parih neh popravili. Tle so pa imeli v servisu dva tedna pa nic naredili.

xpuser

Ja pač berlingo ni nek presežek, vsaj zame. nevem kako vas lahko prepriča na testni vožnji, mene ni že tam od 08 nobeden model.
Èe si tako razočaran nad avtom ga prodaš in kupiš kaj drugega.

Scorp84

Ima pac svoje prednosti za to ceno, tle mu skoraj ni konkurence. Najbolj mi je vsec plastika, ki nobenemu, ker ga z lahkoto spucas in je ravno temu namenjeno.

antasi

Citat od: Scorp84;246020Ima pac svoje prednosti za to ceno, tle mu skoraj ni konkurence. Najbolj mi je vsec plastika, ki nobenemu, ker ga z lahkoto spucas in je ravno temu namenjeno.

Počasi ga boš začel že hvalit. Čez 5 let, ko ga že zdavnaj več ne bo, boš pa rekel, da avto z tako malo stroški za tako ugodno ceno kot berlingo,ne obstaja več in jebenti ta nemška jajca delana na vzhodu, kjer vsaka malenkost stane 1000eur..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB