Tresenje volana

Začel/a Scorp84, Junij 22, 2018, 10:40:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Pa taxisti pri nas v celju vozijo v glavnem same stare ople in citroene z 800.000 km plus..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

fifk

Citat od: antasi;246022Pa taxisti pri nas v celju vozijo v glavnem same stare ople in citroene z 800.000 km plus..

Par dni nazaj sem videl enega C5 (taxi) prve generacije pred Planetom Tuš. Zgledal je že precej zmatran..

antasi

Citat od: fifk;246026Par dni nazaj sem videl enega C5 (taxi) prve generacije pred Planetom Tuš. Zgledal je že precej zmatran..

Ja. Pri nas je taxi služba, ki ima stare C5, izgleda, da so to neuničljivi hidravličarji,:BigThumbs:
saj za take km že od zunaj ne more bit lep, od znotraj sicer gori kr neki lučk, ampak dela pa pri 800.000 in več -izgleda,da jih težko uničiš, da obstanejo. da se potolažijo lastniki starih C5, da imajo dobre avte,

no pa celo berlingece vidim za taxi in to ta tanov ,ki kr neki trese in ropota.
Je pa jasno, da morajo imet poceni avte, če je pa pri nas do 3km mal čez 2eura.
Šraufa jih pa tudi naš Moki, to je tist na obvoznici pri vojašnici kjer imajo vedno neke ameriške limuzine, ta teden je sicer strupena rumena corvetta zunaj, pa moki ima nekje dobro skrito prelepo zeleno žabico, pa take pa to.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gero

Pelji k pravemu mojstru pa ne bo več treslo. Pomembno je da je guma pravilno namontirana.Pred montažo preverjena platišča. Po montaži pravilno centriranje. Pravi pritisk v gumah. Pravilno namontirati kolo na avto, platišče mora lepo nalegati na očiščeno pesto ,vijaki pravilno privijačeni. Kolo se mora okroglo vrteti. Èe je jajčasto ,centriranje ne pomaga. Gume-kolesa redno menjavaj naprej-nazaj da se ne deformirajo (vsakih cca 7000 km , odvisno od vožnje in od gum ). Dober vulkanizer to ve, šušter pa ne. Tudi mehaniki se na to ne spoznajo najbolj..

ribcek

Pojavil se mi je problem tresenja volana, predvsem hitrosti nad 110. Po premontaži v nove pnevmatike problema še ni bilo. Tudi Sicer naj bi nove gume potrebovale kratek čas, da se uležejo. Pojav tresenja sem zaznal ko sem med vožnjo po eni od regionalk nenamerno zapeljal v tisti odtok (brez rešetke) za meteorno vodo ob robu pločnika, veste na kaj mislim, ne. Praktično takoj je bil en čuden občutek za volanom.
Kaj naredit, pustit takole ne morem. Še enkrat na centriranje? Mogoče Optika?

andraž

Verjetno si poškodoval gumo ali pa je kakšna utežka odletela. Seveda pa si lahko, če je bil konkreten udarec, tudi "nastavil" optiko.