Ceste in njihovo vzdrževanje

Začel/a hadei, Maj 03, 2007, 02:48:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

_janez_

Katero cesto? Za avtoceste skrbi Dars, za dr?avne ceste DRSC, občina pa za ostale poti, ki so namenjene javni rabi. V primerih kakih parkirišč med bloki in internih cest v parkiriščih pa je veliko vprašanje kako je z njimi. Ponekod bi morali skrbeti lastniki stanovanj, ki jim pripada lahko tudi dele? parkirišča ali pa občina ?e je upravljalec. To je treba pogledat oz se posvetovat z vačimi upravljalci blokov ali kaj so ?e.

hadei

Ja saj sem ?e napisal, da so poslali "pritožbo" na ob?ino, da morajo glede na situacijo in probleme, ki sem jih navedel za cesto pred blokom situacijo rešit....pa nič...banda.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Na omenjeni cesti G9, kjer se vozi vsa evropa je situacija tak?na. žal debelino "nametanega" asfalta ne morem izmerit, ker ni močnosti, da bi kje ob strani parkiral avta.
Spodaj je situacija omenjene ceste. Sicer je tako samo na določenih odsekih. Ni vsepovsod. So pa poslikani primeri nekvalitetnega popravljanja cest. Za moje lai?no znanje okrog tega. Kasneje bom pa ?e dodal primere kvalitetno popravljene ceste.

Nekvalitetno:
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

In ?e pravilno (kvalitetno) popravljeno cestišče:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Toliko o kvalitetni izvedbi Naših cest pa take... Ampak ne to je vse OK ceste so odlične.

http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik//272835/

hadei

No ja, ta pa je dobra s predori. Ni kaj slovenska kvaliteta.

Evo, sedaj so znova začeli popravljat cesto na relaciji Maribor-Gru?kovje-Zagreb, kjer sem ?e omenil, da jo nonstop popravljajo. In to bolj povr?no....
[SIGPIC][/SIGPIC]

CitroX

Tukaj se vidi samo koliko so asfalta sneli. Bolj je pomembno, koliko ga bodo sedaj nanesli na cesto ter do katere mere bo nova podlaga ravna - to je pa ?e druga zgodba - ?e nobene ceste niso naredili spodobno ravno.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Xandrej

No počasi bomo vedeli kako pa kaj... Po novem bomo morali v sloveniji vozit previdneje ker imamo polzki asfalt ki je narejen iz dreka...

http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20071009_3107313_60054657.php

hadei

Kot sem obljubil, da bom prilepil ?e kakšno fotografijo. Na fotografiji se lepo vidi, da je tukaj cca. 4 cm asfalta, mogoče ?e kakšen centimeter ve?. Po izjavi delavca na vprašanje zakaj niso na delu ceste, ki je takoj zraven nanesli toliko asfalta, da so morali ?e po slabem letu krpat ceste je odgovoril. Takrat se ?e ni vedelo, da bo trenutna cesta hkrati tudi podlaga za avtocesto. V bistvu se bo (bojda) samo ?e prilepilo par pasov k ?e obstoje?i cesti. ?e so mene "nategnili" glede tega, potem sem sedaj jaz vas. Tako je to, ja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Ceste za politiko, ne za promet?!
Martin JAK?E-biv?i kandidat za direktorja DARSa.

[SIGPIC][/SIGPIC]

CitroX

Pred kratkim smo debartirali, kdaj ceste asfaltirajo - pri koliko stopinjah in kdaj gradijo...
No, ptujsko cesto na enem najbolj obremenjenih kri?i?? v MB veselo popravljajo - nova dreba?a in odvodnjavnje.

Najprej so cesto neko soboto delno zaprli (in eno kri?išče), delati pa prišli šele v ponedeljek sredi dneva, nato pa se je cel teden vsak dan samo tu in tam kdo pojavil...
Sedaj delajo (pa ne prižakovati, da se popoldan ali ponoči dela) ?e en mesec, končano pa bo... no ja, enkrat ?e bo.
Glede na to, da je za asfaltiranje prepozno, lahko pričakujemo ?e 4 mesece (skupaj 5 mesecev za 200 metrov ceste) razkopanega zaprtega cesti??a, in dvopasovnega ?topla in par zaprtih ulic. Zjautraj je prava nori?nica, pa ?e ljudje ne znajo vozit (?e ne zabije? kri?išče in dela? zastojev, ker se ne zNaš vključevati očitno nisi Naš).
Bravo Naši.
:argue1::ahh1::bombs::Hammer3:

hadei

Preobremenjenost cest in posledice

Na tem odseku mesta Maribor in kot vemo drugod po Sloveniji je preobremenjenost cest presegla ?e vse meje. namreč tako kot v prekmurju se posledice vse večjega ?tevila tovornih vozil pojavljajo po?kodbe tudi na hiša? in ne samo na cestah. ?ivljenje ob takšni cesti pa je dale? od normalnega. Bodo Našli rešitev?!
Ve? o tem pa v članku....
[SIGPIC][/SIGPIC]

neyc

pa na novo popravljena cesta Lackova je tud katastrofa... zaprta enih 4 mesce... vmes jim je voda stala v vlki lučiu tak da so meli fosn prek.. ja?ki nastrelani alla stara oma, tak da morš vjugat trenutno kr ?e ni dokon?nega sloja gor, vsaj tak pravijo v ve?eru ko je članek... pi..a ?e ve? da bo pol premrzlo za dokončat pa? delaj dan in no?, ne pa da 3 delovci neke okol skažejo...

CitroX

Nekaj je bilo govora o tem, da cest NE asfaltirajo pri temperaturi pod 10?C - sedaj (ta trenutek) je v MB zelo son?no in toplo ter celih 7?C nad ničlo pa veselo valjajo na novo poločen asfalt (ne krpanje)....
:take_picture:

hadei

Bomo videli kako hitro se bodo pojavile luknje in kanali glede na to, da je zaenkrat ta cesta huuudo preobremenjena zaradi tovornjakov in seveda gastarbajterjev, ki se valijo v kolonah po tej cesti. Seveda bo izgradnja avtoceste to kasneje izničila....upam. Da pa je problem z vse večjim prometom pa pišejo tudi spodaj....
[SIGPIC][/SIGPIC]