Menjava olja v avt.menjalniku

Začel/a PEPI57, December 07, 2017, 10:39:11 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

PEPI57

Zdravo
Ali gdo ve zakaj mi pise v navodilih da avt.menjalnik ne potrebuje vzdrzevanja v oklepaju celo brez menjave olja,mehanik pa pravi da se olje menja na 60 tisoc?
1.6 hdi 120ks. Letnik 2015

andraž

Ker proizvajalec tega ni predvidel, izkušnje pa kažejo, da menjava pripomore k lepšemu delovanju in daljši življenski dobi menjalnika.

jumper1

To je robot in je praktično kot ročni menjalnik,tako da na 60.000sigurno ni potrebno menjat olja to ni dsg.

PEPI57

zlikovski

Ti kar menjaj na 60.000 pa tiste modrije o lifetimu raje spreglej.

igorduska

Citat od: jumper1;239633To je robot in je praktično kot ročni menjalnik,tako da na 60.000sigurno ni potrebno menjat olja to ni dsg.

Tudi jaz mislim, da je na 1.6 motorju robot ne pa klasika. Katero oznako ima, ETG6 ali EAT6?

touster

Èe je letnik 2015 je eat6, torej klasični avtomatik. Ja meni so tudi razlagali, da se nikoli ne menja olja, ko sem se zanimal.

sl1

Saj tudi tankat ni treba.
Edino, če bi se rad še dolgo vozil brez problemov, je fajn oboje delat. :)

igorduska

Citat od: touster;239656Èe je letnik 2015 je eat6, torej klasični avtomatik. Ja meni so tudi razlagali, da se nikoli ne menja olja, ko sem se zanimal.

Ja pa kaj še. Poglej na avto.net letnike 2015 in mlajše, so skoraj samo ETG-ji na 1.6 motorju. Bodi pozoren na ročico menjalnika, večina jih ima R, N, A, M položaje, kar pa pomeni ETG menjalnik. EAT ima položaj P.

xpuser

Kakšna bo to menjava olja če še neve kakšen menjalik ma.

Čojko

Servisiraj strogo po servisni knjigi pa ne boš nič falil. Lifetime pa jaz razumem, da je tako dobro olje in da olje v menjalniku ne dosega tako visokih temperatur, ter, da.je zaradi zaprtosti sistema menjalniško olje tudi po 10 letih in 200tkm ali še dlje vedno tako dobro, da opravlja svojo funkcijo.

Tista spiranja pod pritiskom tudi ne vem če ravno koristijo filigranskemu menjalniškem sistemu.

zlikovski

Primer, potem doma uporabljajte solatno olje ki ostane na krožnikih še naprej, saj je še dobro se nevidijo delci kruha, isto pri cvrtju, samo doliješ, kaj boš olje manjaval pri vsakem cvrtju,... doliješ pa je.
Prej nebi bilo potrebno menjavat hladilne tekočune kot olja.

altair123

zlikovski, tole s hrano si pa malo falil. Sej nikjer ne piše da je olje za cvrtje ali olje za solato lifetime....
Za olje v menjalniku pa piše.
Lifetime zagotovo pomeni da drži dlje kot menjalnik. In če ti le ta crkne je bil njegov lifetime mimo.
In potem si pri filozofskem kura jajce vprašanju. Ampak sam sem mnenja da menjalniki ne ckravajo zaradi degradacije olja, ampak ostalih materialov v menjalniku, ki lahko poškodujejo tudi olje.

zlikovski

Zato pa je riknil avtomatski menjalnik mojemu stricu, ker ni menjaval nikoli olja, ko so na servisu odprliv menjalnik, filter zabasan, olje pa žverca, tolko o tem, in so ga vprašali olje ste menjavali, seveda da ne!

Saj kakih 7-10 let drži brez menjave kadar je še nov, vprašanje pa kaj bo kasneje.

Zato pa imajo nekateri probleme ko jim crkujejo servo glave v menjalnikih,.... z lifetime olji.

Èe normalno servisiraš mora menjalnik preživeti avto, seveda če je tudi menjalnik kvaliteten.

garac

Pa saj 7 let je zivljenska doba avta, torej je lifetime
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/