Menjava olja v avt.menjalniku

Začel/a PEPI57, December 07, 2017, 10:39:11 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

plazarig

Olje se ne menjava. Menja se takrat ko se pojavi potreba. Se pravi ko so obrabljene lamele al pa ko rač. Javi napako se komplet vse porihta vključno z filtrom in oljem. Èe nekak delaš po svoje na pamet samo tvegaš totalno okvaro menjalnika.

zlikovski

Vlado333

Malo bolje se pozanimajte kaj proizvajalci razumejo pod LIFETIME olje. Pri BMW je pred časom prišloven, da je "LIFETIME" olje v menjalniku potrebno menjati (točnih km se ne spomnim, ampak mislim, da je bilo pod 100.000km).
Jaz vsaki stranki z avtomatskim menjalnikom predlagam menjavo olja okoli 80.000km.
Pri aisin menjalnikih ne moreš zamenjati filtra in je menjava olja več kot potrebna za dolgo in normalno delovanje motorja.

PEPI57

To je avt. menjalnik,torej tudi z polozajem "P" na prestavni rocici.To so motorji z 120 ks. oziroma 88 kw.
Lp

PEPI57

To je avtom. menjalnik z polozajem P na prestavni rocici in motor z 120ks oz. 88kw. Olje sem menjal sedaj pa problem: ne menja vec tako lepo kot pred menjavo. Ce malo bolj energicno pohodim plin malce cukne oz.se bolj cuti prestavljanje.
Lp

zlikovski

Zato, ker se nikoli ni menjavalo olja in zdaj ko si ta garež vlil ven in dal sveže je problem.

jumper1

Ali pa s prečrpavanjem in izpiranjem vso svinjarijo dvignejo in jo hidro blok potegne.

xpuser

In kaj sedaj ? Še enkrat menjat ?

PEPI57

Ja malce pozno pa vendar: imam avt. menjalnik z pozicijo :P". Olje sem menjal sedaj pa mala tezava. Pri malce energicnem speljevanju mi malce pocuka. Bolj iz 1 c 2 potem pa malo manj.
Speljevanje z obcutkom brez tezav.
Lp

Čojko

To tudi mene zanima, æe prestavljanje ni najbolj tekoče. Menjano je.bilo pred 11tkm.

Ali bi tudi mene bilo za skrbet? Bi bilo bolje, če bi menjalniku pusgil staro olje? Ali bi morda sedaj moral še enkrat zamenjati z izpiranjem?

c5 exclusive

Pri meni tudi prestavljanje ni bilo tekoče ampak  naši mehaniki pravijo,da je to normalno...sedaj pa vidiš kje sem

Lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

jumper1

Citat od: Èojko;241174To tudi mene zanima, æe prestavljanje ni najbolj tekoče. Menjano je.bilo pred 11tkm.

Ali bi tudi mene bilo za skrbet? Bi bilo bolje, če bi menjalniku pusgil staro olje? Ali bi morda sedaj moral še enkrat zamenjati z izpiranjem?

Z izpiranjem je ponavadi še slabše,poizkusi kar še enkrat klasično zamenjat.

sl1

PEPI57, koliko km pa je imel avto, ko si menjal olje v menjalniku? A se je cukanje kaj vneslo ko si ga malo vozil ali je isto?
Jaz imam namreč isti motor 1.6hdi 120 z EAT menjalnikom s P pozicijo in 115.000 km.
Naročil sem se pri Jerovšku za menjavo olja v menjalniku, sedaj pa to berem, pa ne vem kaj naj. Trenutno mi lepo šalta, ne bi rad, da bo potem slabše.
Pa najbrz si menjal s tisto metodo ko crpajo ven staro in hkrati filajo novo olje? Kje si pa menjal olje?

Hvala in lp

sl1

Ali kdo ve, kateri menjalnik je v C4 Picasso 1.6 hdi bluemotion 120KM letnik 2015?
Glede na google bi moral biti Aisin TF-70 AWF6F25.
Pa katero olje je zanj pravo?