Zaščita pragov C4 grand picasso

Začel/a bramar, Avgust 13, 2007, 12:16:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Evo, tako je stvar. Naredil sem obhod trgovin z avtodeli po MB in Sl. Bistrici. Koliko izgleda je stvara tak?na, da imajo vsi enake ?irine in sicer 30 oz.33 mm. V paketu nista 2 traka po 5m ampak 1 trak po 5m. Zasledil sem tudi 2 razli?ni obliki, ki sem ju koliko toliko skiciral (foto 1). Cena 5m traka zNaša cca. 40?. Zraven je ?e fotografija preseka letvice, kjer sta vidna samolepilna traka. takšen sistem lepljenja imajo vse omenjene letvice.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bramar

@hadei

Se mi zdi, da je to doslej najdeno najbol?e. šelel bi si ?ir?e od 30 mm (kaj pa debeliNaš), da pokrije čimve? površine. Morda bi celo prilepil kar dve letvici, eno nad drugo. Bi počakal ?e kakšen dan ali dva. Potem se bova pa pogovarjala o naslovu trgovine, itd. Sem bil danes na različnih avto servisih v Celju in nimajo nič. Niti trgovina za splo?no dodatno opremo ni imela nič takega. Seveda se ti zahvaljujem za nazaj in naprej.

spacek

Se opravičujem, ker nisem prej sedil tej debati. Za zaščito udarnih mest je stoprocent OK varianta z 3M zaščitno folijo.
Svoje čase sem jo ?e jaz imel in montiral (v glavnem za zaščito pred kamen?ki oz za odbijač pri zadnjih nakladalnih vratih).
Je prozorna, debela samolepilna guma, tako da se skoraj ne opazi na avtu.
Sedaj pa mislim, da bi jo dobil pri FAZER d.o.o. (kot ti je ?e rekel Garač), lahko pa ti jo tudi jaz probam dobiti.

hadei

Mislim, da je debelina najmanjši problem, saj je letvica debela cca. 5 mm. To sedaj govorim tako "od oka". Manj sigurno ni. Problem je verjetno širina, ker so ozke. Kvečjemu, ?e bi prilepil eno zraven druge in bi tako dobil ?irino 60 mm oz. 66mm, ki pa je po mojem čisto dovolj saj je prag narejen tako, da je zvit navznoter proti podvozju (spodaj). Samo je pa tako ?e dražje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bramar

@hadei

drži, a popravilo obtolženih pragov je pa ?e dražje. Tudi "spačkov" predlog ni slab, čeprav sem malo skeptičen do folije.

hadei

?e bi bil na tvojem mestu, bi najprej probal z folijo, ker je ceneje. montaža je pri obeh variantah enostavna. Probaj najprej folijo in, ?e se bo odnesla tako pusti?. ?e pa ne, pa ?e vedno lahko nalepi? letvice.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bramar

Spet imaš prav, bom poizkusil v ponedeljek naročiti v tisti trgovini, ki sem jo dobil na forumu. Upam, da mi bodo odrezali take trakove? Lp

bramar

Seveda sem žalostem. Sem ?e v nedeljo poslal e-mail z vprašanjem na Frazer.si o za??itni foliji za pragove Pablota. Jutri bo tretji dan, toda nikakršnega odgovora. Sem tudi ?e opazil, da mnoge SLO firme imajo e-majl le za reklamo. :emot101:

Jerry

Pokli?i se boš po moje ?e lažje zmenil. Sej ve? kako je ko papir lahko vse prenese oz. vse kar je napisano se lahko tudi drugače prebere.

Lp
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

bramar

Ja bom, toda vseeno bi mi lahko vsaj odgovorili. To je enako kot, da se na telefon ne oglasi?!

Jerry

žal je zadeva tak?na kot pa? je. Nekaterih stvari pa? navaden človek ne more razumeti. Sicer pa sem tudi sam okusil precej podobnega, zato grem ponavadi raje kar na mesto samo in se tam zmenim kar se hočem. Včasih pa tuid to ni dovolj.

bramar

Jaz pa najprej preverim, potem pa grem tudi tja. Sem bolj slabo mobilen, zato se sku?am prej preprižati.

Jerry

Se razumeva. Pri tebi je zadeva seveda drugačna. Hotel sem re?i, da so mi obljubljali ?e marsikaj. Potem pa je bilo seveda drugače. Ne vedno ampak se je ?e zgodilo.

Upam, da boš uspešno re?il.

bramar

Hvala, tudi jaz, a nisem prižakoval, da se bo to tako te?ko Našlo.

bramar

@garac
Iz "frazerja" so mi ravnokar odgovorili, da imajo črno folijo v te namene s katero za??itijo odbijače pri kombijih in karavanih. Sem malo skeptičen, da mi bo zdržala dlje časa, pa ?e prekratka je (140cm). Torej bi moral kupiti 3 kom.  Bom kupil najprej eno, da bom videl kakšna sploh je.