Zaščita pragov C4 grand picasso

Začel/a bramar, Avgust 13, 2007, 12:16:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

OK, dobro je vedet nekaj ve?.
Ena varianta je sicer tudi brizganje gume direktno na prage. namreč to sem videl ?e na par terencih, ki imajo tako zaščitene stranice avta. Ta nanos je debel cca dober milimeter. Povr?ina je groba in matirana. Jaz sem elasti?nost probal z nohtom in se je površina vrnila v prvotno stanje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Saj pragovi ponavadi so ?e Našpricani z "unterbodenshutz"om-naj bi bil nekakšen kav?uk, ampak je čez pobarvano.
To na nov avto brizgat? Potem bo vsak rekel, da so bili pragovi poškodovani itd.
Bramar rabi nekaj, kar bo potem, ko bo avto prodajal preprosto odstranil
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

Ja, to pa je drugo...namreč dvomim, da se ta stvar lahko kar tako odstrani.
Videl sem tudi umetnika, ki imajo nalepljeno folijo na haubi kao zaščita prodi po?kodbam od kamnov. Samo so te folije po določenem času tako zape?ejo, da je potrebno li?arsko delo, da spravi? v prvotno stanje. Sicer na pragu te folji niso tako mote?e.

Ko ste ?e omenili folije ste verjetno mislili tak?ne kot jih imajo ?e nekateri avti serijsko nalepljene na koncu praga ob robu blatnika?! ?e obvarujeje pločevino od udarcev kamna, potem bi tudi na pragu zdržalo pred praskami inv. voziška. Pa ?e montaža je sila enostavna in poceni.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Hydraulic

?e bi @bramar za??itil naprimer z omenjeno zadevo in bi potem morebitni naslednji kupec čez mnogo let se spotaknil ob pragove ?e? da so popravljeni. Jaz si mislem,da bi tud on vidu pa?,da ga je lastnik za??itil prav zaradi tega da se avto ni poškodoval. Je pa tud tako da ni bil vsak avto "karamboliran" ?e ima kakšno letvico ve? ali pa celo pod prebarvan z "antirombo" sej dejansko obstajajo ljudje,ki za avto skrbijo malo ve? kot je potrebno.
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

garac

@hidraulic, samo destvo je, da pri večjih enoprostorcih, kombijih itd največkrat utrpe po?kodbe prav pragovi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Hydraulic

Ja vem ja,dolžina in širina naredita svoje. Je tud men ?e uspel na kombiju prag,na srečo samo podrsat. Ampak v njegovem primeru bi kar verjel na besedo,zakaj so pragovi dodatno zaščiteni. Pa? na nesrečo je gospod na vozišku in ni šelel poškodovat pragov....morda se sliši naivno ampak tako je.
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

hadei

Sicer pa se da to vse preverit ali je avto bil poškodovan ali ne.
Pa ?e na splo?no preveč kompliciramo z temi razbitimi avti....se bo najdel kupec, ki se spozna na avte in bo takoj uvidel, ?e je bil karamboliran. ?e pa bo prišel laik pa spljoh ne bo vedel, da je kaj delano.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Ena od variant zaščite praga bi bila tudi nakup "bošnih letvic", ki se  prodajajo na metre. Imajo različno ?irino. Jaz sem pred leti kupl ravno za prej?nji avto, ker ?e niso izdelovali letvic za njega. Zato sem kupil komplet v katerem sta dve letvici dol?ine po 5 metrov. Vse kar je potrebno je odrezat na mero in nalepit, saj vsebujejo ?e "lepilni trak".
Letvice so ?rne in iz celega materiala in ne barvane tako, da tudi ob drgnjenju bodo ?e vedno ?rna in se razne po?kodbe na njih ne vidijo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Jaz sem jih kupil v trgovini z avtodeli. Edino kar se ?e spomnim je, da je pisalo vse italijansko na škatli. Tako, da verjetno imajo to v vsaki trgovini z avtodeli.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Hydraulic

Ja vi ste vrjetno bolj zaločeni z deli. Naš okraj je pa bolj "?voh" sej res da dobiš vsako stvar ki se zmisli?,ampak čaka? in čaka?,da se bolj spla?a it drugam.

hadei

To spljoh ni problem uredit. ?e bi slučajno kdo bil zainteresan, bom poiskal in fotografiral....potem pa, ?e se kdo odloči lahko tudi kupim in prinesem na srečanje ali pa tudi tako. Spljoh ni problema za to.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Hydraulic

No,ker ne vem kako zadeva zgleda,bom z veseljem "preu?il" vsako fotografijo o teh letvicah.

hadei

Evo, ?e fotografije. Sem šel fotografirat staro "zverino" tako, da se vidi kako izgleda.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bramar

@garac, @hadei in ostali

Sem bil vesel, da je moje vprašanje postala nova tema. Tudi sam sem ?e mislil na to, a nisem prižakoval takega odziva hvala administratorju, da je to storil. Zdaj sem prepričan, da bom zadevo re?il.

Garač zadel si ?ebelj na glavo, ko si omenil lahko monta?o in morebitno odstranitev. Pri prej?njem avtu ob prodaji ni bilo problema, kupec je bil z zaščito prej zadovoljen, kot ne. Za??itna folija, ki jo je nekdo omenil je zanimiva, a moram imeti v vidu, da ?butanje? 20 kg voziška nekaj let ne bi prenesla in bi jo moral neprestano obnavljati. Je pa zanimivo zaradi izgleda vozila (prozorna). ?e najbolj se navdu?ujem nad letvicami, ki bi bile morda samolepilne. Sem si ogledal slike in me zanima(?rne) dolžina. Seveda bi raje videl, da bi bile ?ir?e.

hadei

Haha, malo rje pa je res....posledica moje norije.

Te letvice so sedaj na avtomobilu cca 9 let. kakšen mesec gor ali dol. Odlepila se mi ni niti ena za 1mm. Je pa res, da sem skrbno pripravil površino in nato nalepil. drži se kot cek pesa, bi rekli nekateri.
Nekdo je omenil lepilo. Da pri teh sta bila oz. sta ?e dva traka iz katerih odlepi? za??itni trak in nato samo prilepi na površino. Popolnoma enostavno.
Kar se ?irine tiče, pa se verjetno dobijo tudi ?ir?e ali pa o?je, po šelji.
BRAMAR, bom pogledal pri nas po trgovinah, kakšne imajo pa bom sporočil.

Evo ?e malo večja slika, kjer se vidi prerez letvice.
[SIGPIC][/SIGPIC]