C4 picasso luči

Začel/a fluri, Oktober 28, 2017, 08:22:52 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fluri

Pozdravljeni ,
pred tem sem imel c4 picasso 2010 ,kateri je imel velike fokuse in posledično zelo močne luči.
Sedaj pri novem (2015) pa mi kratke luči svetijo nekje 5-8 m od vozila.Sem zamenjal z novimi OSRAM Night Breaker Laser pa nič kaj boljše Sem ga peljal na AMD in so rekli da so vredo nastavljena .Kakšna je dolžina snopa pri kratkih lučeh?

Kdo kakšne izkušnje s tem ?

DejanO

eh, svetiti morejo desna nekje 40 m, leva do 80 m. Z motorčki jih max. dvigni potem pa z imbusom ali torxom nastavi po svoji želji. Luč ima eno luknjico, kjer vertikalno nastaviš z omenjenimi ključi višino luči. Si imel prej xenonke?

Pred garažo si nalepi do višine snopa (posveti z avtom, ki ima vredu luči) trak in po tem s svojim in primerjaj višine. Saj boš zrihtal.

lp
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

fluri

Citat od: DejanO;238205eh, svetiti morejo desna nekje 40 m, leva do 80 m. Z motorčki jih max. dvigni potem pa z imbusom ali torxom nastavi po svoji želji. Luč ima eno luknjico, kjer vertikalno nastaviš z omenjenimi ključi višino luči. Si imel prej xenonke?

Pred garažo si nalepi do višine snopa (posveti z avtom, ki ima vredu luči) trak in po tem s svojim in primerjaj višine. Saj boš zrihtal.

lp

Nekje sem že videl neko tabelo oz. skico kako postaviti avto od stene pa so bile napisane dimezije za nastavitev . Ne najdem je več ?

alesz

Èe so ti z napravo kontrolirali ,potem sveti vredu.S svojimi provizoričnimi postopki pa dosežeš da si moteč element za nasproti vozeče.
Citatsvetiti morejo desna nekje 40 m, leva do 80 m
...tale je pa sploh svetovna,nikoli, nikjer, na nobenem vozilu nimata prednji luči različno višino ....http://atlib.info/blog/137-headlights-adjustment

tomaz555

Pri novem c4p sveti lučka bolj slabo. Sprijazni se.

fluri

Citat od: tomaz555;238210Pri novem c4p sveti lučka bolj slabo. Sprijazni se.

Res slabše osvetlujejo cestišče.Sem ponovno šel na AMZS da so mi jih naštimali in zdaj je sprejemljivo .:BigThumbs:

niknk

Citat od: fluri;238204Pozdravljeni ,
pred tem sem imel c4 picasso 2010 ,kateri je imel velike fokuse in posledično zelo močne luči.
Sedaj pri novem (2015) pa mi kratke luči svetijo nekje 5-8 m od vozila.Sem zamenjal z novimi OSRAM Night Breaker Laser pa nič kaj boljše Sem ga peljal na AMD in so rekli da so vredo nastavljena .Kakšna je dolžina snopa pri kratkih lučeh?

Kdo kakšne izkušnje s tem ?

Kako pa se drugače obnesejo Night Breaker Laser napram navadnim halogenkam?

fluri

NB laser res svetijo z bolj belo svetlobo, kar je posledično bolj boljsa vidlivost. Ni pa to bum.

DejanO

Citat od: fluri;238297NB laser res svetijo z bolj belo svetlobo, kar je posledično bolj boljsa vidlivost. Ni pa to bum.

Èe bodo zdržale 6 mesecev bo bomba, no nekaj več, ker da imaš dnevne led.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

niknk

Ima še kdo izkušnje z različnimi "alternativami" navadnim halogenkam?

Dr. MadMan

Jaz imam na dolgih lučeh in meglenkah tele:
http://www.mteclighting.com/product_d.php?id=14&pid=1

Svetijo skoraj tako belo kot glavni xsenoni.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

baterija

Jaz imam v svojem namesto halogenk H4 LED žarnice.

Naročene kr pri kitajcih za probo ampak sem izredno zadovoljen.
https://www.aliexpress.com/item/2Pcs-9005-HB3-9006-HB4-H11-H4-H7-Led-H1-Auto-Car-Headlight-S1-N1-50W/32779913086.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.mSEQna

Najprej sem imel samo kratke sedaj sem narčil še ene im imam dolge in kratke.
V menjavo se šel najprej iz razloga, zgoral LED trak bel spodaj rumene H4 :emot100:

Sedaj zadeva izgleda veliko bolje pa še svetilnost je super, predvsem na mokri cesti ko tista rumena kar izgine so te LED super

PS: Bil vmes na tehničnem pregledu, ustavila me policija in nikoli nišče ni kompliciral zaradi teh luči

Kavka

Citat od: baterija;238489Jaz imam v svojem namesto halogenk H4 LED žarnice.

Naročene kr pri kitajcih za probo ampak sem izredno zadovoljen.
https://www.aliexpress.com/item/2Pcs-9005-HB3-9006-HB4-H11-H4-H7-Led-H1-Auto-Car-Headlight-S1-N1-50W/32779913086.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.mSEQna

Najprej sem imel samo kratke sedaj sem narčil še ene im imam dolge in kratke.
V menjavo se šel najprej iz razloga, zgoral LED trak bel spodaj rumene H4 :emot100:

Sedaj zadeva izgleda veliko bolje pa še svetilnost je super, predvsem na mokri cesti ko tista rumena kar izgine so te LED super

PS: Bil vmes na tehničnem pregledu, ustavila me policija in nikoli nišče ni kompliciral zaradi teh luči

Torej svetijo dejansko bolje od navadnih H7?
Kako se vstavijo v parabolo, je potreben kak adapter? Kaj pa hladilna rebra, štrijo ven,lahko daš nazaj gumijast pokrov ali ga je treba prerezati?
Mogoče lahko pripopaš kako fotografijo?
Èe res dobro svetijo, je to super alternativa ksenonu, ker te rumene so res bedne za pogledat+ slaba svetilnost.

Hvala za izčrpne informacije.

baterija

Najprej se opravičujem, žarnice so H7 in ne H4 kot sem v prejšnjem postu kiksnil :D

Kot sem omenil po mojem občutku svetijo bolje in vsaj osebno sem z njimi bolj zadovoljen. Na sliki spodaj lahko vidiš razliko dejansko na avtu.

Namestitev gre po principu kot je prikazan na tej slik (https://sc01.alicdn.com/kf/HTB1fb23FVXXXXcWXpXXq6xXFXXXN/220505388/HTB1fb23FVXXXXcWXpXXq6xXFXXXN.jpg)
Najprej odstraniš plastko (v enih primerih je to kovinski del) ki je obliki sedala kot ga ima H7 žarnica nato to sedalo vstaviš v luč in fiksiraš tako kot pač navadno žarnico. Potem pa v to sedalo vstaviš žarnico tako da sede v en utor in obreš za cca 30° in je žarnica fiksna.
Za kratke je to super teorija in menjava traja 5 min za obe. Za dolge pa je mankost več težav ker je parabola zamaknjena glede na odprtino skoz katero vstaviš žarnico. Zato sem moral na obeh dolgih to plastiko, ki je kot sedalo malenkost obrezat in vstavit not že skupaj z žarnico in jo šele nato pričvrstit. Malo več dela z prvo pri drugi pa že veš sistem in gre.

Ne potrebuješ pa nobenega adapterja in delajo kar na navadni kabel, Zgleda da imajo že v sebi čip ki to regulitra. Edino žarnica ima še 15cm kabla ki ga priklljučiš na tega v avtu in ne direktno na žarnico.  Ko so prižgane računalnik ne javlja napake. Napako mi vrže ven samo za 05s ko se luči ugasnejo, recimo ko ga podnevi pripeljem iz garaže kjer avtomatsko gorijo kratke na sonču pa se ugasnejo. Izgleda da se nek kondenzator v teh učeh prehitro ali pepočasi prazni in zato vrže napako samo za čisto kratek čas. Ne uspeš niti prebrat kaj napiše na armatuki. Med delovanjem pa kot pravim ni teh težav in ne meče napake luči

Te ki jih imam jaz imajo samo pasivno hlajenje torej samo reže. Obstajajo tudi variante z ventilatorjem. Je pa na zadnji strani luči dovolj prostora za te reže da je mogoče tisto gumo namestiti nazaj brez problema.  

evo to so moje izkušnje, če me kdo vpraša jih takoj priporočam lahko pa trdim samo za c4p in c4gp 2013+, je kolega nabavil za pasata pa ima premalo prostora da bi jih vstavil v luč.

Kavka

U hvala za izčrpne informacije. Največja težava teh žarnic je bila kot sem bral ravno visoko segrevanje...kako pa je pri teh?
Jaz imam namreč prejšnji model C4 GRAND še brezu dnevnih luči in bi bile prižgane ves čas. Tiste na ventilator pa me skrbi, da hitro crkne vse skupaj.
Èe pa daš čez pokrov, se verjetno greje še bolj, brez pokrov pa  se umaže notranjost luči...
Verjetno najbolje, da naročim in vidim kako izpade vse skupaj...