menjava olja - katero?

Začel/a b182, September 26, 2017, 11:34:02 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

b182

imam c3 picasso v2 in sem pred rednim servisom.
tokrat bi rad sam prinesel olje pa mi ni jasno kaj za enega vzeti.. eni so mi dali predracune z ineo 5w30 ecs, drugi z ineo 5w30 first - ce pa to gledam na mimovrste je 29 vs 47eu.
opisi na netu so itak "cist hudi" za oba :) kaj vzamem? hvala

gule

antasi

To misliš ina delta?
Meni se pa smilijo na servisu ko morajo predracune delat pol jim pa stranka prinese svoje olje in pokazže kulk je profitirala. Edina majhna caka je da pol ne priznajo garancije na motor če zaropoče če ni njihovo olje. Al se motim gule?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Vliješ vodo iz pipe pa je.

Mi je zadnjič mehanik povedal zelo zanimivo zgodbo s prinesenim oljem od enega veletrgovca, ki se je na srečo dobro končala.

xpuser

Klošal, kaj čem rečt drugega. Še filter kupi v štacuni in podložko.

gule

Citat od: antasi;236921To misliš ina delta?
Meni se pa smilijo na servisu ko morajo predracune delat pol jim pa stranka prinese svoje olje in pokazže kulk je profitirala. Edina majhna caka je da pol ne priznajo garancije na motor če zaropoče če ni njihovo olje. Al se motim gule?

To pri meni ne gre, če je vozilo v garanciji gre notri naše olje in kvit, če to komu ne paše naj gre drugam. Mislil sem konkretno na 0w30 Total Ineo First.
Ko jamstvo poteče, pa notri tudi Floriel, ali Zvezdo vlijem, če stranka želi in na njeno odgovornost.
Seveda se o tem naredi adekvatna beležka na delovnem nalogu.
Drugače, pa ne razumem ljudi, ki dajo 20.000 eur za nov avto in potem želijo prišparat 2 eur na litri olja...ali se vozijo 200 km, da bi kupili nekaj ceneje 15 eur...

antasi

Zvezda olje preverjeno ni dobro za nove citroene.
Drugače pa kot gule pravi ki dela na servisu citrojen.
Aja. Pozabil je da moraš v primeru svojega olja staro olje odpeljat na reciklažo saj citro servisi plačujejo odvoz starega po litrih novega nabavljenega in jim pol ne štimajo litri.
Staro olje pa lahk jaz zrihtam odvoz na reciklažo po 5e na eno kantico računajo če jim ga tja pripelješ.

gule

Ja tako je to v Eu. Mi pa z starim oljem ograje mažemo namesto z sadolinom.

Čojko

Ja, pa oldtajmerje in ostale avtomobile, ki rabijo protikorozijsko zaščito za čez zimo. Mi pa Krown drago not špricamo.

Je čisto legitimno, da iščeš boljše, pa ugodneje. Saj to vsi počnemo na nek način vsakodnevno.

Tu sta dve potencialni nevarnosti - olje je izjemno redko in če ni z mašino vse 100% ok zna biti nevarno. Ne vem če to odtehta vse tiste prednosti, ki jih povprečen voznik nato v vožnji sploh ne opazi.
In drugo. Tako kot za marsikateri izdelek obstajajo tudi tu ponaredki, ki so lahko boljši in se jih v neki kratki dobi sploh ne opazi, se pa čez čas, ali pa slabši kjer se lahko takoj opazi da je nekaj narobe, predvsem v zvoku motorja.

Zato prej tisto o vodi.

antasi

ja. vse je res kar tu piše.
tazaden ko je sam kupoval olje za svojega citroena je bil kolikor se spomnim Joža iz Bukove vasi pol mu je pa spaček zaribal ležaj na kolesu, tak da ne se igrat s tem. Spačku namreč cena raste in bi bil zdajle vredn okoli 15.000 eurov..
ja gule. mi zdaj sploh ne smemo več zlivat staro olje v odtok in ga moramo vozit na neke zbirne centre.

antasi

tisto olje ki se pa prodaja v lidlu hoferju pa takih je pa itak primerno samo še za ograje barvat v bosni.

tomaz555

Cena za 4 litre olja je na servisu 76 e + davek. Po moje je cena močno pretirana in se bojim, da nas ožema mreža Citroen in serviserji nimajo veliko od tega. Navzeli so se navad od Wolksvagna, kjer to počno že leta.

garac

Ma ne vem. Jaz imam te osnovne servise ponavadi zastonj. Nimam pojma koliko je liter olja. Pise na racunu popust 100%
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Normalno da imaš zastonj. Glede na količino reklame bi ti morali še kaj dodati. Recimo komplet zimskih gum ali nekaj v tem stilu.

andraž

Kdo lahko napiše koliko je liter olja recimo za C5 2,0 hdi na servisu in koliko je identično olje v trgovini.