menjava olja - katero?

Začel/a b182, September 26, 2017, 11:34:02 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Jaz vem da je 1l zvezda olja 2.5eur tukaj ko jaz nabavljam
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

andraž

To kar ti noter vlivaj. Mogoče tudi malo v čevlje, da te ne bodo žulili.

antasi

Nisi dobro prebral. Zvezda olje kupujemo v trgovini in uporabljamo doma v kuhinji. Gule je nekaj omenil da v bosni..

gule

Citat od: antasi;236942ja. vse je res kar tu piše.
tazaden ko je sam kupoval olje za svojega citroena je bil kolikor se spomnim Joža iz Bukove vasi pol mu je pa spaček zaribal ležaj na kolesu, tak da ne se igrat s tem. Spačku namreč cena raste in bi bil zdajle vredn okoli 15.000 eurov..
ja gule. mi zdaj sploh ne smemo več zlivat staro olje v odtok in ga moramo vozit na neke zbirne centre.

Ma kakšno zlivanje v odtok. To se pokuri v avtih in pečicah za ogrevanje. Mi nič stran ne mečemo. :BigThumbs:

antasi

Vidiš bedake evropske ko nas futrajo z nekimi zbirnimi centri, da potem oni služijo namesto da bi mi raja kaj imeli od tega. V EU je že tako da moramo vse sortirati in predelati da potem pooblaščen smetiščar lahko naprej proda in služi. Mogoče je slučaj da je ta smetiščar v lasti občine ki je ta isti zakon sprejela. Najboljša pa je da ima ta smetiščar zaposlenega človeka v reklcu z nazivom kontrolor ločevanja ki potem odpira kante in gleda če je kaj v narobe kanti in potem izda položnico za 250 eur. Ah kake lutke na daljinca smo ratali.

Čojko

Citat od: andraž;236950Kdo lahko napiše koliko je liter olja recimo za C5 2,0 hdi na servisu in koliko je identično olje v trgovini.

Za C5 3.0 je na servisu med 13 in 14eur minus 17,5% popust plus 22% davek za en liter.

Zeko124

A to posebaj za 3.0 delajo ali tudi za 2.0 odgovarja? :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Total 9000 quartz, je na mimovrste 26e za 5 litrski kanister.
Citromreža pretirava zato pa je tako.

andraž

Tukaj je pa liter cca. 16. Kar razlika.

xpuser

9000 me pride tam 30-35€ na servisu.

antasi

Citat od: xpuser;2369819000 me pride tam 30-35€ na servisu.

ja res je odvisno od servisa, kako politiko imajo..
mene tudi pride tako ceno kot je xpuser napisal zato niti ne razmišljam o lidlu

garac

mene samo potrepljajo po rami, ampak nekih 12,5 popusta ali kako se za stare kante dobi, bi moral preverit

Èe pogledam fakture servisov, ki jih je dobival mož za isto vozilo pred menoj, me peæe glava. Da ne govorim, da je skoraj vsakič druga količina olja na računu?!
Kakšni so to serviserji, da ne vedo koliko olja vlit v motor skupaj z menjavo filtra?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xpuser

Vglavnem folk špara na napačnem koncu. Èe ni za reden servis kje je potem še vse drugo.

b182

hahah, nisem vedel, da je tolk komedijantov tle gor :D
oziroma pristranskih servisejev.
vse lepo in prav.. vedno do sedaj sem ga vzel na servisu, ampak ker mi je potem teta na koncu se vedno kar neko postavko zaracunala in je bil predracun (200) +30eur, sem se odlocil, da vsaj to not prinesem..

antasi

Nimaš pravega servisa. To je.
Meni ne šraufa ninða anpak pravi servis za pošteno ceno olja. Je pa res da vi v Lj imate denar in imate vse dražje.