menjava olja - katero?

Začel/a b182, September 26, 2017, 11:34:02 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Ni res da je dražje. Denarja imamo pa ogromno.

grgos

v Merkurju je Total Quartz 9000 5l mal pod 25 eu je pa 5w-40 opazil šele ko sem dolival da ni 5w-30 ....je sploh kaka huda razlika za benz motor ...viskoznost pa te fore

xpuser

Ja huda fora je kater motor imaš.

antasi

Citat od: grgos;237014v Merkurju je Total Quartz 9000 5l mal pod 25 eu je pa 5w-40 opazil šele ko sem dolival da ni 5w-30 ....je sploh kaka huda razlika za benz motor ...viskoznost pa te fore

Jaz vem da za solexe nikakor ni primeren
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

b182

kaj pa filter notranjega zraka - ga menjate ob vsakem rednem servisu?
kaksna je praksa?
hvala

Čojko

Jaz načeloma ja. Odpreš pa vidiš kakšen je. Morda pa ga samo streseš/spihaš.

antasi

Citat od: b182;237038kaj pa filter notranjega zraka - ga menjate ob vsakem rednem servisu?
kaksna je praksa?
hvala

Odvisno tudi kje se voziš, več po makadamu in prahu, prej se zabije,
imaš pa spet cenejšo in dražjo verzijo filtra,
razlika je v kvaliteti in tist ko ma klima doma, kok se že reče?

xpuser

Citat od: b182;237038kaj pa filter notranjega zraka - ga menjate ob vsakem rednem servisu?
kaksna je praksa?
hvala

Vsaj 1x letno, ni nek strošek.

gule

Cel redni servis(filter olja, zraka, kabine in nafte)z Eurorepar deli in oljem Total se naredi za cca. 100-150 eur...je to drago enkrat na leto, ali vsakih 15.000-20.000 km, naj vsak sam oceni??? Èe je drago, pa naj si kupi pony za 50 eur, pa wd 40 za 3 eur, da maže ketno...i vozi Miško!

Seveda se ob tem pregleda vozilo, ko je na dvigalu...in se pove kaj je še eventualno narobe.

antasi

Ponya za 50 eur ne dobiš, vsaj pri nas.
Za servis pa ljudje res pretiravamo ko iščemo nqjcenejšega pa prevozimo nevemkoliko km da nam na koncu en pocen študent šraufa in profitiramo 20e, zapravimo pa v bistvu enkrat več.

gule

Tisto o poniju sem napisal kar tako. Dobiš novo kolo za 60 eur. PRC

b182

meh, predracun od dveh pooblascenih: 250eur (pa vedno na konc se "kej" najdejo)
pol razumete zakaj sprasujem za svoje olje pa filtre..

Citat od: gule;237075Cel redni servis(filter olja, zraka, kabine in nafte)z Eurorepar deli in oljem Total se naredi za cca. 100-150 eur...je to drago enkrat na leto, ali vsakih 15.000-20.000 km, naj vsak sam oceni??? Èe je drago, pa naj si kupi pony za 50 eur, pa wd 40 za 3 eur, da maže ketno...i vozi Miško!

Seveda se ob tem pregleda vozilo, ko je na dvigalu...in se pove kaj je še eventualno narobe.

garac

Hvala bogu da kaj najdejo, da se popravi sproti. Pri vecini ki vozi pod kozolec ne najdejo nic... potem pa se nabere in mora avto od hise ker je popravilo predrago
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

bomo naročili šleper in avte gor ter na servis k guletu za 100 do 150 eur plus čevapi..

gule

Nekaterim je tudi zastonj predrago.