C3 picasso cuka

Začel/a joko, Januar 30, 2017, 06:59:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

joko

Pozdravljeni zanima me ena zadeva sm lastnik C3 picasso-ta 2009 letnik Hdi 110konju.Danes sem se vozil iz šihta proti Novi Gorici cirka 7Km ko je avto začel cukat ko si dal malo plina.Minimo pa je delal normalno ker sem bil v bližini parkir placa sem se ustavil in ga ugasnil.Ko sem ga zopet užgal je delal normalno par kilometrov potem isto je začel cukat ko si dal gas.Na sevisu so mi rekli da je mogoče kak senzor.Avto  je z druge roke in ima 87000Km.Kaj bi po vašem mnenju še lahko bilo.Sumim da je mogoče tudi filter goriva povejte še vaše izkušnje in mnenja pa bomo videli kaj bojo ju3 rekel servisu kaj so odkrili.

Hvala za mnenja.

garac

Filter goriva bi najbrz vplival tudi  na delovanje v prostem teku in ne le med voznjo?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

north

Citroën - Creative Technology

xpuser

Kdaj je bil nazadnje menjan naftni filter?

gule

Temperatura zunaj je bila minus?

veliki

Cinšpula oz. po slovensko vžigalna tuljava

alesz

bravo......
CitatC3 picasso-ta 2009 letnik Hdi 110konju

joko

No hvala za izvirne odgovore stvar je taka na servisu so danes testiral in se tudi šli peljat 15km in ni bilo nobene napake ne na testerju ne med vožnjo vse je delalo BP.Glede filtra nafte pa sem ji naročil naj ga menjajo ker res ne vem če je bil kdaj menjan in tudi nikjer u knjigi in ostalih papirjev od servisa ni napisano da bi bil kdaj menjan.Avto imajo še vedno na servisu ker je pri nas zmrznjena cesta koristim staro panda 4x4 zato ga ne potrebujem tako hitro.Bomo videli ju3 kaj bo novega.Aja pa še to pri nas je zadnje čase zjutraj tudi do minus 9 včeraj pa je bilo u gorici 4 stopinje plusa tako da ne izključujem da bi bilo kaj kondensa u sami nafti ker tudi tankal nisem že dolgo časa. Bomo videli ju3 kaj in koga se bo pokazalo.

joko

Pozdravljeni
No stvar je taka,da na servisu ni bilo mogoče nič uredit ker je avto delal normalno tudi danes ko so šli se peljat in tudi tester ni nič pokazal.Tako da je stvar tega še vedno neznanka.Po mojem pogovoru z njimi mi niso znali nič povedat tudi izkušnje jim niso pomagale kaj bi lahko bilo.Predlagal sem,da mi zamenjajo filter goriva in pri tem smo tudi končali.Zdaj mam avto doma vožnja je bila normalna kot da ni bilo nič bomo videli koliko časa bo to trajalo.Se beremo če bo kaj novega do takrat pa srčno vožnjo vsem na tem forumu.

xpuser

So vsaj zamenjali filter?
Da nebo spet ugibanja za naprej najdi boljši servis.

alesz

Pa dobro,kaj je narobe s tem servisom,če niso našli napake,ki pač ni bila prisotna.Pa zakaj je potrebno takoj posumit če so zamenjali filter,so ga če je bilo naročeno.Zakaj se takoj ustvarja neke teorije zarote,eni so zlata vredni eni pa nategavci.....

xantos

Citat od: alesz;230017Pa dobro,kaj je narobe s tem servisom,če niso našli napake,ki pač ni bila prisotna.Pa zakaj je potrebno takoj posumit če so zamenjali filter,so ga če je bilo naročeno.Zakaj se takoj ustvarja neke teorije zarote,eni so zlata vredni eni pa nategavci.....

:BigThumbs:

Slovenci smo res eden čuden narod... Takoj negativizem, pa jamranje, pa nič ni ok... Sem že enkrat omenil, na tujih forumih (recimo angleškem FCF) je kultura vsaj na 1000x višjem nivoju. Mi včasih prav slabo postane, ko berem kakšne komentarje... Se opravičujem za smetenje...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

sl1

Temu se reče "pogojni refleks".
Pavlov je vsakič, ko je dal hrano psom, zazvonil in čez čas so se začeli psi sliniti že ob zvonenju, brez da bi videli hrano.
Tako potem recimo če te je nekdo nategnil, drugič vidiš zaroto že brez dokazov.

xpuser

Citat od: alesz;230017Pa dobro,kaj je narobe s tem servisom,če niso našli napake,ki pač ni bila prisotna.Pa zakaj je potrebno takoj posumit če so zamenjali filter,so ga če je bilo naročeno.Zakaj se takoj ustvarja neke teorije zarote,eni so zlata vredni eni pa nategavci.....

Ker verjetno ni faj razmišljat če te bo jutri avto peljal v službo ali bo vmes kihnil.
Sam imam rad poštiman avto in ne razumem ene ki bi nekaj na pol- eko v tej temi nima zabeleženo da je bil kdaj že menjan filter goriva. Potem bo pa citroen jajc in serviser za en k..c.

In so dobri in slabi servisi, mene je zmotilo da je 2009 78000 km drugi lastnik in neve če je bil kdaj menjan filter goriva. Pač menjaš vse ob nakupu in potem mir.

sl1

Ne vem sicer na koliko ima ta motor predpisano menjavo, samo običajno so se menjali naftni filtri na 60.000km.
Se strinjam z xpuser-jem - ko kupis avto, moras take zadeve zamenjati ce ne ves kdaj so bile nazadnje porihtane.
Se bolj pomembno kot naftni filter - kaj pa zavorna tekočina je bila kdaj zamenjana ali je še prva notri? To naj bi kao na 2-3 leta, ampak tudi ce jo daš na 5 bo ok, samo da jo nimaš 10 let notri isto, ker enkrat bremze samo ne bodo vec prijele in se bos zabil nekam.