C3 picasso cuka

Začel/a joko, Januar 30, 2017, 06:59:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

joko

No pa smo nazaj.
Danes em bil pri drugem serviserju in stvar je bila čisto  drugačna. Z mehanikom sva se šla prvo peljati  pol sva priklopila tester in šla še enkrat na vožnjo kjer je ugotovil da je DPF filter bolj zamašen kot pa preluknjan kar so mi rekli u GO. Dugo svečkre so res slabe in te bo treba zamenjat ostalo pa je to. Prvi lastnik je v enem letu prevozil 28k Km drugi lastnik pa v 5 letih komaj da 50k Km zato je ta filter bolj zabasan in avto začne pocukavati ko se stvar regenirira oz očiščuje filter. Èe bi bil filter bolj čist tega ne bi opazil med vožnjo zato je tudi to pod uprašajem kaj se splača ali mehansko očisti ali menjati.
Ostalih napak ni se pravi raje preverit pri več servisih kot pa pri enem sprazniti denarnico. Zdaj vem pri čem sploh sem in d ni avto čipiran in predelan kot so trdili na prvem servisu.

xpuser

Filter se je lahko tudi pri tebi zabasal. Kratke vožnje in neprimerno olje.

joko

Hja vse je mogoče zdaj vem vsaj pri čem sem. Kako je bilo pa prej in kaj so vlivali v motor pa ne vem zdaj vem da je pravo olje in da bo potrebno to popraviti.

xpuser

Ni tako da z original testerjem lahko sproži čiščenje filtra?

Rajši razmišljaj v smeti če so tvoje vožnje primerne temu motorju in dodatni krami.

joko

V Soboto sem DPF filter snel in ga spucal mehansko z vodo in veliko potrplenja.Po montaži smo u nedeljo šli malo pohajat in poraba je padala za dober liter  in pospeški so tudi bilo boljši.Se je pa pojavila nova napaka po cirka 200Km insicer p1457 to naj bi bilo povezano z nekakšnim vakumom v rezervoarju ali je samo posledica filtra in sonde med katalizatorjem in DPF-jem. Èe ima kdo kako zamisel ali idejo po izkušnjah se priporočam hvala.

joko

No danes se mi je napaka ponovila in sem uspel prebrati antipollution faulty in lučka od motorja sveti.

joko

No pozdravljeni spet na forumu zanima me ali res ni nikoli noben imel problema za napako ki se izpiše pod kodo p1457.Bil sem že pri 3 servisih pa še noben ni tej napaki kos.Vsak samo neki resetira in čez čas spet ista pesem.Nekoč je nekdo omenil da je peljal v Koper in da je potem imel mir z napako na sisitemu.Zanima me če kdo pozna koga ki bi to znal po pravilnem postopku spraviti v red. Mejte se dobro in vroče poletje še naprej vam želim.

xpuser

Dober serviser se drži rednih strank in ne padalcev z problemi ki so ga popravljali ninðe pa kovači.

Prodaj in kupi bencinarja.

altair123

Ne vem zakaj bi bila to kvaliteta serviserja da je zbirčen do svojih strank.
Prej bi rekel da je dober serviser tisti, ki mu je reševanje težav padalcev, ki so jih zakuhali ninða serviserji, izziv. In je seveda pri tem tudi uspešen. Sej če je zaradi tega napaka večja ali bolj skrita, pomeni da bo zaračunal več (pregrešno dragih) servisnih za zahtevnejša popravila vozila.

Slab serviser je pa tisti, ki se drži rednih strank in mu izvenserijske zadeve niso izziv. Tak je rutiner in ziheraš in je velika verjetnost da na izpopolnjevanjih, ki jih obišče, vloži minimalno truda samo da dobi certifikat, namesto da bi osvojil čimveč novega znanja.

Zakaj pa vsi radi vozite v grosuplje in na praprotno polico, zato ker se majstri ne ustrašijo izzivov.

joko

Se to jaz se popolnoma  strinjam s tabo samo me pa muči to ker nimajo specializiranega znanja in se samo na računalnik zanašajo logike pa ne uporabljajo.Pri meni ta napaka ne spremeni delovanje vozila mogoče par decilitrov več porabe na 100km in to je to me pa jezi če že vidi da DPF filter ne zaznava tlaka da je lahko tudi sonda u kurci če je že filter po pregledu in oceni bil OK

xpuser

Ker tak ki hodi okoli ninð in kovačev pride na pooblaščenca samo ko je že vse druge opcije izčrpal in potem ko se avto porihta je jok in stok kako so pooblaščenci dragi.

joko

Hja se zanimivo je da od kar ga imam ga vozim zaradi tele napake k pooblaščencu pa oni ka so bi rekel majstri  pa ne znajo pogruntat kaj mu fali to me jezi da citro servis ne zna odpravit napake.

andraž

joko

To sen bil že 2x pri Štolfi v Komnu in 1x v Novi Gorici oba uradna servisa Citroen

andraž

Poskusi še bližje Ljubljane.