Kateri servis priporocate

Začel/a Scorp84, Januar 02, 2017, 03:55:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomaz555

Cene na servisu se mi zdijo korektne, drugače bi pač peljal drugam. Na servisu dobim največ za svoj denar. Razen pri olju.

Čojko

In kakšna je ta razlika v ceni olja?

zupi13

Vem da je za GolfaV na pooblaščenem servisu cena petih (5) litrov olja 105 EUR....:Hammer3:

ribcek

Novak kot nepooblaščenc ima praktično enake cene za redni servis kot pooblaščenci.

zlikovski

@Gaši, jaz si to doma rihtam večinoma.
Pa šraufarijo tudi.

zlikovski

Olje total 5L te stane nekje 45€ tak iz glave, ko pa imajo kake akcije pa še dosti manj.

antasi

Zanimivo da vsi gledamo samo najcenejšo ceno olja ki se pojavi v akciji lidlu hoferju itd in smo potem šokirani po koliko nam servis proda olje. Najboljš da ima vsak servis enga ko leta po trgovinah in kupujr po 5l v akciji. Samo ne vem kdo bo tegačloveka plačal. Ampak mi bomo pa zadovoljni. Nam ni težko naredit 10km in izgubit 1h da potem kupimo 5l olja v akciji
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

andraž

9 let star avto vozim na pooblaščen servis. Èe zraven vkalkuliram My Citroen plus popust na dele in kakšno brezplačno ugodnost, kot npr. menjava senzorja pokrova tanka goriva z materialom, ter da stojijo za svojo storitvijo, je pooblaščen servis ugodnen.

antasi

Najbolj ugodno je itak da nič ne crkne ampak na žalost je vedno več stvari ki lahko crknejo in tudi življ.doba delov je preračunana, mi imamo pa v večini uvožena vozila s 180.000km in si lažemo da jim verjamemo.
Ko pa je treba na servis pa jokamo. Koliko je pa cena servisa na zahodu? Zakaj pa ne gremo k guletu kjer je servis cenejši ali pa npr.v Albaniji sem slišal da je velik servis 250e...
Bedaki smo če mislimo da bo naš servis na olju in tistih filtrih zaslužil veliko. Servis ni nič kriv ker mora živet, kriva je vlada in politiki ker nam omogočijo tako velike plače..
Je kdo pomislil koliko dodatnih stroškov ima servis proti našemu ninði? Zakaj pa nima potem naš forumaš vojko al pa moki kakega bmw merðo al pa kej takega ampak se še kr vozijo z nekimi citrojajci. Aja zato da jih lahk pocen servisirajo...

andraž

Zato ker jih imajo radi se vozijo v njih. Si pomislil na to možnost? Ali bi morali vsi delati po načelo, ko zaslužim prvih 5000, si kupim Nemški avto, da je vsem jasno kako dobro mi gre?

antasi

se strinjam z vsemi

zlikovski

V lidlu,... niti nepogledam olja.
Akcije imajo pač naključno danes sem videl total 5W40 se pravi 9000 za slabih 25€ v merkuru.
V štacuni za avtodele za isto olje 45€.

Se splača malo pogledat.

Nekupujem pa nekih čudnih imen olja.

Mene osebno me je najbolj prepričal Motul.

Zeko124

Citat od: zlikovski;234111Mene osebno me je najbolj prepričal Motul.

:BigThumbs:

Tudi Mobil ne razočara. Kolegu je Bavarec čudežno nehal piti olje po menjavi.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

zlikovski

če pa not vlivajo W30 olja, normalno da pije, je skoraj kot voda to olje.
potem pa skot vsake ''špranej'' ribne olje skoz.

mirchi

Citat od: zlikovski;234120če pa not vlivajo W30 olja, normalno da pije, je skoraj kot voda to olje.
potem pa skot vsake ''špranej'' ribne olje skoz.

V motor naj bi se vlivala viskoznost ki je predpisana. In ce je to w30 se pac vlije to  ot. Bos rekel da 1.6 vti motorni pijejo olje zaradi preredke viskkznosti al zato ker so narejeni  za en kakec. A si upas vlivat olje druge viskoznosti v motor z filtrom trdih delcev? Jaz si ne. Gled cen pa...servisi so s cenami zelo previsoki .tako za material kot za vse ostalo.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!