Zanimivi Oglasi za Citroene in Avtomobile

Začel/a antasi, November 20, 2016, 10:58:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Pa spet so prišraufali televizijo na armaturko. A ne morejo to lepše narediti, bolj integrirano.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Da bi še samostojno servisno mrežo delali ni  strel v koleno, je direktno v glavo...

Citroenovc

Mislim samostojno - glede na to, da je zdaj to pod patronatom AC Mobil - bo verjetno mreža druga kot ta plebejski Citroën. Sicer, saj to je res, ne moreš take rasne SUV servisirat na istem servisu kot kombije za osebno rabo.
(sarcasm off)
OK

LP
Primož

antasi

Citat od: Citroenovc;266890A tegale pa noben ne bo pošnofal in oblajal?

Pa ima več veze z znamko, doma ne tem forumu, kot bi si mislil na prvi pogled.

Nekoč nekdaj the one top MB. Tako poseben, da je bil kot ta model izbran za evropski avto leta (in ne kot cela serija z različnimi motorji in opremo) - tam davno. 1 leto preden je to titulo od njega prevzel CX.
In zahvaljujoč tudi njemu so med 71-75 kar trije hidropnevmatsko vzmeteni avtomobili dosegli to titulo. Nikoli prej, nikoli kasneje, če se ne motim :(

(in preden začne Antasi mahat z repom :) - ja X1/9 je bil taistega leta na visokem drugem mestu izbora Evropski avto leta. K sreči je vseeno zmagala tehnična dovršenost in popolnost nekega časa in si je MB zasluženo prislužil naziv. Pa ne da je z X1/9 kaj narobe.)

da malo pomaham z repom:Hammer3:
veliko veš citroenovc, še malo pa boš tako siten na forumu kot jaz in še eden,dva no trije..
nemci so bili res dovršeni in dobri ampak tudi dragi,
pa mehaniki so jih še sedaj veseli, ker se dajo normalno šraufat, ne pa neke francoske ladje s samimi nekimi lajtngami in nemogočimi ključi..
sem ravno pri mokiju gledal enega mercedesa kot ga ima lovro, milina za kuplongo zamenjat, ne pa kakšen naš star hidravličar ali bohnedaj današnji avti.
merðo ima to čisto enostavno. motor, nato menjalnik, nato kardan na diferencijal zadaj in na kolese. skoraj isto kot moj fiat star 80 let.
Ta Bertoncelj X1/9 je bil res posrečeno narejen, ampak ni mogel zmagat, saj ni ljudsko vozilo niti ni nemec, so pa stlačili v tiste slabe 4 metre dolžine in 1 meter višine res veliko, dva kuferama, targa streho ki gre v prtljažnik, dosti placa notri za noge, ko skoraj ležiš, tako da so morali rezervo in rezervoarl dat kar pokonc za zice:funny34d: Ni ga pa luštno šraufat, ko je tako stlačeno.
Fiat X1/9 pa ni zmagal pred Merðotom zato, ker ga niso predstavljali na salonih tisto leto, kot je Torino itd, ker je bil isto leto predstavljen Fiat 126 p, po naše pičipoki, ki je bil tržno veliko bolj pomemben za Fiat.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

alesz

Citat od: Citroenovc;266908Mislim samostojno - glede na to, da je zdaj to pod patronatom AC Mobil - bo verjetno mreža druga kot ta plebejski Citroën. Sicer, saj to je res, ne moreš take rasne SUV servisirat na istem servisu kot kombije za osebno rabo.
(sarcasm off)

Nov uvoznik sigurno organizira svojo servisno mrežo,Vprašanje pa je njegova zmogljivost in razpolaga kadrov....kadre moraš  izobraziti,ali ukrasti za primerno ceno.......Ali se kdo spomni kako je avtokomerc prevzel fiata od ,kaj je že bila neka adria  comerce.Kar nekaj časa je trajalo čudno obdobje in podpisovanje novih pogodb,večina dobrih serviserjev ja takrat ostala "neodvisna"Pa nikoli več ni bilo toliko fiatov kot v času puntoja mk1.

Poštar

Upam, da me kdo ne napade, ampak, od kdaj je novodobni DS Boginja!?

Vedno sem za to imel eno in edino, mimogrede, danes srečal rdečo z g. Potokarjem v njej.

Tudi Avtomagazin ni več kar je bil, odkar je bolezen vzela skoraj soseda.

Citroenovc

@Poštar - na koga ciljaš? Jaz sem AM nehal spremljat že 2 desetletji nazaj pa ne vem več niti, kako so potem razvijali se naprej

@alesz - ne bi mogel lepše napisat. Točno tako.

@Antasi - X1/9 je poseben avtomobilček. Vsekakor. Ampak 450 SEL 6.9 je pa tedaj predstavljal največ, kar je MB znal do tistega dne sproducirat v serijski proizvodnji.
600 Pullmana nalašč izvzamem, ker je bil drug svet.
Pa nič bat, siten ne bom tako zlahka in hitro, ampak malo je treba dvignit nivo razprave in preusmeriti debate od gostilniških debat s pirom v roki. Se je forum prenažrl tega.
OK

LP
Primož

Poštar

Na nikogar ne ciljam, mislil sem splošno.

Na tega  sem zadnjič pozabil: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=15366390&display=Chevrolet%20-%20Impala

Takoj se mi je zazdel znan in mislim, da niti občine lastništva ni zapustil. Skoraj sem prepričan, da je bil bivši lastnik, žal že leta pokojni sosedin brat. Nazadnje, ko sem ga  videl s prvim lastnikom za volanom je bil avto kot iz salona.

gule

Kader ja kader. Jaz za 1100 na mesec že ne bi izigraval dvorskega norčka DS brenda. Enostavno bi me bilo sram, ker bi preveč govoril o staremu Ds-u, pa o zgodovini Citroena. Bi se počutil kot kustos.

garac

Saj ni nov uvoznik, le prodajalec oz serviser.  Emil Fray pac pred casom prevzel tudi AC pa bo koristil se ta del mreze, ne vidim problema, razen da ne ponudba Ds vozil obupna. DS3, 4 in 5 so se nekako bili, tole pa ni nic
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Meni ta ds7 zunaj zgleda cisti cungalunga. Ds3 crossback mi je pa kar vsecen, ta se bo mogoce se dobro prodajal.
[SIGPIC][/SIGPIC]

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Poštar

Videl v živo enkrat po obnovi in če od takrat ni kasiral bušk od parkingov in tudi sicer, je samo, plačaj in odpelji.

Sem  malo šokiran, ker se je pred časom prodajal za 7 in kasneje še nekoliko manj pa izgleda ni bilo kupca z denarjem ali pa je tako ozek krog  interesentov, čeprav avto je top. Škoda, če ne bi kupil ZX-a bi že takrat zapel dotičnega.