Zanimivi Oglasi za Citroene in Avtomobile

Začel/a antasi, November 20, 2016, 10:58:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Joj, ne spet mene in mojo temo mešat s politiko...
Nisem član kluba, nimam facebooka, nisem..
Samo stari avti me zanimajo. Ne vem, če ima smisel sploh objavljat tole-ti eden od teh vsemogočnih alèšev.
Držimo se tukaj zanimivih oglasov za Citroene ali avtomobile.
Sem šel gledat ker me je modelJT navdušil za redkega audija 90 super-pozor, to ni 60, 80 ali 100 im je res samo eden na Mobile.de. Drugi je pri njemu v garaži..
https://m.mobile.de/auto-inserat/audi-audi-super-90-4t-audi-60-audi-75-grub-a-forst/300529207.html?ref=srp
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Poštar

Citat od: antasi;266638Sem šel brskat za temi zanimivi Francozi Renault 25 je bil res prestižna limuzina iz 90 tih. Samo poglej armaturko..

Krasen avto za vozit. Nekdanji šef je imel V6 Baccara, max oprema,leder fotelji, električni zadnji zici in 93-ga je menjal za Safrane 3.0 V6.

antasi

Pa baccara naj bi imela že takrat potovalni računalnik, ki je govoril, prosim privežite se itd, ne vem če je bil glas Brigite Bardot samo v Francoščini?

Poštar

Kolikor se spomnim, je bil moški glas in v francoščini, imel je tudi nastavitev trdote podvozja. Res je skrbel zanj, denar pri njem tako ni bil poseben problem, enako se je godilo Safranu.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mirchi

Sem.mel safrana. Je lapala neka tecna baba nekaj v francoscini. Nikak izklopit. Nadlezno da jon. Sem na tistem malem zvocniku pod vozanom s takim uzitkom pocvikal.kable...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Citroenovc

No ja - je obstajal knof za izklopit. Pa niti ni bil kako hudo skrit. ;) Pa jezik se je tudi dal nastavit. Je bil kar multikulti.

In pa, če je pridno govoril - je bilo nekaj narobe. Ker načeloma je samo ob zagonu pozdravil in sporočil rezultate pregleda. Potem pa - če ni bilo kaj "nenavadno" - je molčal.

Razna sporočila kot "hand break, not released"; "back door, not closed"; "front right headligt - not working" ipd - so bila pa koristna obvestila.
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: antasi;266638Sem šel brskat za temi zanimivi Francozi Renault 25 je bil res prestižna limuzina iz 90 tih. Samo poglej armaturko..
Tukaj je na voljo eden za drobiž, ampak kje dobit dele?
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=15385234&display=Renault R 25

Za armaturko je kar precej zaslužen Marcello Gandini. 'nough said. :)

Hmm, za tole bi si pa skoraj upal rečt, da je bila v originalu dolga leta iz našega konca (Grosuplje).  Ampak po tablici sodeč pa ne.
Vem da je pred leti mi rsm preverjal stanje in je bila registrirana pri nas samo še 3kom R25 - edina dizelca je bila grosupeljska TurboDX.
OK

LP
Primož

gule

Renault 11 eleqtroniq je tudi govoril.

ZX16V

So vsi renoji z boljšo opremo, reno 18 turbo2 american tud.

andraž

Kakšnih 30 let nazaj peljem mamino Katro na servis, ko čakam na sprejem, pripelje R25 z SA tablami, v sprejemnico skoči totalno nervozen voznik in v pristni skoraj pojoči bosanščini vpije: majstore, majstore, nešto mi priča, a ja ništa ne razumem. Smo skoraj vsi prisotni skoraj polegli od smeha.

mirchi

Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Citroenovc

Citat od: gule;266681Renault 11 eleqtroniq je tudi govoril.

Seveda. Z njim je Renault ta bonbonček sploh prvič predstavil svetu in serijski proizvodnji.
OK

LP
Primož

antasi

Citat od: gule;266681Renault 11 eleqtroniq je tudi govoril.

Nisem vedel, da je to imel celo R-11.
Izgleda, da si lahko jezike spreminjal, ker tukaj govori en nemski oficir..ahtung. šade in elektriše sistem..

https://m.youtube.com/watch?v=J1nm4Oh18o8

Citroenovc

Ampak a to je pa prav lastnost nekaterih na forumu, da vedno napol preberete, kar napišemo.

DA, na voljo je bilo nekaj osnovnih jezikov. Za tele naše konce vem, da so imeli lahko IT; FR, DE, AN. Sem prepričan, da za kak skandinavski trg so jim dodali kako lokalno špraho.
In DA, če si prebral navodila, si lahko sam zamenjal jezik ali pa npr izklopil funkcijo. Slednje je šlo tudi brez branja navodil.

In NE, NI bil R11 tisti, ki je tudi imel to, ampak je bil R11 Electronic (se pravi prav določen model) prvi Renault, ki je to predstavil svetovni publiki in dal v serijsko proizvodnjo. Poleg govorečega računalnika je imel (samo mislim, da je moral biti za to tudi znotraj Electronic serije to potem še višji model - z 1.7 motorjem) še merilnike iz tekočih kristalov (mislim, da tudi prvi) in je nasploh bil neka taka futuristična napoved svetle prihodnosti.

Saj bi verjetno te bonbončke predstavili v R25 - ampak je še ni bilo. Je prišla "šele" 1984.

Meni je bil govoreči comp super - mnogo manj naporen od tega, kar prakticira C5 - ko je nek opozorilni pisk (ki te zdrzne, kaj je spet) in potem za nekaj sekund zapis na zaslonu ...
R25/Saf (in še nekaj drugih Renaultov" so bili mnogo manj vsiljivi. Lepo so mirno povedali kaj je na stvari. In nisi nič rabil pogleda s ceste odvračat in gledat na zaslon, kja se bo izpisalo.
Pa še vljudno te je pozdravil ob zagonu (Welcome, the vehicle computer is now checking the systems for you"). Ali pa pozabljivce tipa jaz (še ni bilo dnevnih luči) "Lights! Not switched off".
Pa zelo natančno je znal povedat katera žarnička ti je pregorela - ni bilo v smislu, da ti ne dela ena lučka, ampak prav natančno katera. Tega Citroen še danes ne zna.
Kadarkli si lahko tudi raočno sprožil check in ti je potem če kake pol minute javil ali je vse pod kontrolo oz ali karkoli odstopa.
OK

LP
Primož