Nakup nove Xsare Picasso

Začel/a aygo, Februar 20, 2007, 09:54:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

cayzi

sem malo prebiral po avto oglasih in ugotovil da ni nič lažje oziroma dražji dizel po nekaj lezih kot pa bencinar.

je pa vsekakor ve? oglasov za dizla v primerjavi bencin. to pomeni da folk ni zadovoljen ali je vse to iz tujine?

se vedno se odlo?am dizel vs. bencin :)

Jerry

Dejstvo je da dizel ni ravno narejen da bi se pri?igal in ugažal. Bolj je namenjen daljčim vožnjam kot pa krajšim. Kar pa ne pomeni da se ti ne bi smel peljati do trgovine. In tudi ne pomeni da ti bo pokuril na kraj?e proge nevem koliko manj kot pa bencinar, ?e vpraša? mene.

Za katerega pa se boš odločil pa je tvoja odločitev. Zaradi mene lahko z dizlom voziš od vrat do vrat, bencinarja pa imaš lahko za dolge relacije, kar ni ravno smiselno.

Lp
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

garac

Dobro no tudi dizli so lahko za od vrat do vrat, poglejmo samo dostavne kombije, kaj po?nejo z njimi, a delajo in delajo v nedogled.
Najbolje res, da oba proba? ker  je razlika v vožnji ob?utna. Odvisno kakšen tip voznika si. S picom itak ne boš dirka
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Falcon

Zate ne vem. Jaz imam dizla 2.0 in bi ga imel spet. Sosed ima bencinarja 1,8, ampak ti povem da je precej po?re?en.

bojann

kupi si tistega, ki ti je bolj všeč in ne poslušaj tega kar ti govorijo, ?e ne dela? dosti km se ti ne spla?a kupit dizla.
Sam ne delam veliko km in imam dizla, ker mi je pa? všeč in sem zadovoljen, pa naj bo razlika v ceni ?e tak?na, sem v vsakem primeru manjkrat na bencinski, kot ?e bi imel bencinarja. Na tisto razliko v ceni pa sem ?e zdavnaj pozabil. Na kaj vse ljudje mečemo denar....pa se ne sekiramo.
Živi in pusti živeti...

Jerry

bojann.......najbolj da imaš avto skoz v garaži pa ti sploh ne bo potrebno na bencinsko

drga?e pa podpiram odločitev, da se naj vsak sam odloči in kaj drugega kot to ne more nih?e narediti za koga drugega

peter skala

saj problem ni ali se bo sam odločil,saj bo tudi sam plačal.valjda se bo sam odločil
v prvem postu je cayzi vprašal za mnenje in lkudje pa? povejo svoje mnenje,ne pa da prepro?ujemo en drugega kdo ima bolj prav.naj si poba prebere mnenja in morda se bo lažje odločil,najbrž bo pa vedel ravno toliko kot na začetku
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

Jerry

Ja kako ne ve??

Dizel porabi malo, manjkrat greš na bencinsko in ceneje te pride ko tanka?(dizel je cenejši)...

Bencin porabi ve?, avto je cenejši ko ga kupiš, tišje dela ko ga voziš...

Ajde pa dodajte zraven ali pa ?e nimam prav popravite.

CitroX

Ob?utek pri vožnji ni enak.
Preizkusi oba.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Tma

Do 15k km se diesel ne spla?a - od 15 do 25k km je odvisno od vsakega posameznika (glej post Jerry) - nad 25k km pa je ?e bolj rentabilen diesel. Vse so seveda km na letni ravni.
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

cayzi

Kako gre motor? Je dovolj moči glede na velikost vozila in te?o?

Koliko vam pije?

lp

hadei

Motor gre super...pije pa zadovoljivo...cca. 6l/100 km. Kar se moči tiče pa je odvisno kakšen si voznik. Meni je toliko konjev dovolj. Nekega pomanjkanja konji?ev ne čutim. Sicer se pa ne bi branil tudi, ?e bi jih imel 200, se razume.
[SIGPIC][/SIGPIC]

cayzi

vozim zmerno. seveda želim da avto potegne kadar je potrebno tudi če smo notri 4-je in nekaj prtljage.

delal bom cca. 20-25k na leto.

kaj problemov z njim? olje?

hadei

?e ste večinoma štirje, kar sicer dvomim, potem je bolj, da je ve? konj?ov....drugače pa problema z HDI-ji NI.
[SIGPIC][/SIGPIC]

cayzi

štirje = dva spredaj + dva zadaj?