Nakup nove Xsare Picasso

Začel/a aygo, Februar 20, 2007, 09:54:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Ja, srecno voznjo. Motor je sicer "bolj svoh", a ce se bos vozil predvsem sam ali v dvoje ter brez prtljage, bo tezi kos. Za daljse klance ozr klance nasploh pa se posluzuj tehnike voznje, imenovane "napad z zaletom". Enako velja za prehitevanja ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

hadei

Jp, sre?no, zadovoljno in predvsem varno vožnjo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Odisej

astuden

Zdravo, druzbica!

Sem se spotaknil ob forum ko premisljujem o nakupu nove XP. Matr so me zrajcal s tem popustom (14kE za 1.6 Elegance plus [bencin]); sem mislu nekaj starga kupt zdaj pa hopa imamo denar kar za novega... :emot77: Kaksno mnenje ob tem?

Sicer sem dolga leta (6) vozu konkurenco, pa nisem nasel nobenega senik foruma, tako da je tole kar prijetna pozivitev. Le vztrajno naprej!

andrej

garac

Ja ni kaj kupit xp bencinca pa je, je res da ni var?en, ampak je pa praktično nepokvarljiv. Kolega ima senic, pa je precej razo?aran nad njim, tako nad porabo, kot udobjem.
Je kar nekaj lastnikov tudi bencincev tukaj gor, verjamem, da ti bodo napisali vse o slabostih in prednostih omenjenega modela.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

unterhunt

LP
XP bencinca imam 2 tedna in ga ni boljšega kot sedeti v xp-ju...vožnja,udobnost....mah vse je the best...
Kupi..Ne bo ti žal...:Red-Wink:

astuden

Hvala, hvala!

Dones sel sedet v enga/eno na Samovo v Ljubljani. Nov avto! To je cisto nov svet. Samo da se premislim ce je vreden miljonckov...:emot55:

cao

cayzi

Zdravo!

Kupujem nov avto iz Citorenve akcije, kjer ponujajo avto 5000? ugodneje in sicer xsara picasso. Ker se ne morem odli?iti o vrsti motorja sprašujem vas oziroma vse tiste,ki imajo kakršne koli isku?nje z bencin in dizel motorjih pri tem modelu.
Govorim o tipu bencin 1.6 16V in dizel 1.6 16V Hdi.

Ali sespla?a vločiti 2200? ve? v dizel motor in potem nekoč upati na bolj?o, lažjo prodajo dizla?

Kako je z porabo pri enem in drugem?

Hvala za pomoč pri izbiri!

p.s. glede voznih lastnosti mi je dizel bolj pri srcu.

hadei

Jaz mislim, da ne. Bencinar ti popije nekje 8 litrov.....diesel pa 6. Zdaj pa si izračunaj kdaj prideš na "zeleno" vejo.
V spodnji temi najdeš tudi CITROX-ovo datoteko za izračun.

http://citroenar.eu/showthread.php?t=410
[SIGPIC][/SIGPIC]

cayzi

Citat od: hadei;19023Jaz mislim, da ne. Bencinar ti popije nekje 8 litrov.....diesel pa 6. Zdaj pa si izračunaj kdaj prideš na "zeleno" vejo.
V spodnji temi najdeš tudi CITROX-ovo datoteko za izračun.

http://citroenar.eu/showthread.php?t=410

hvala za odgovor.

kar me tudi vleče v nakup dizla je vožnja vendar se bi tudi temu odpovedal , ?e mi nekdo dokaže da se nakup dizla danes ne spla?a.

se res ne spla?a ?e misli? avtoi prodati po 3 letih dela? pa samo 20.000km na leto npr. kako pa se števec obrne ?e nameravam avto imeti 8 let npr.  - pod pogojem da mi nebi sral. upam da mi ne bo pa naj bo dizel ali bencin!

BTW kako dobri so dizel motorji pri citroenu. govorim o 1.6 motorju.

lp

garac

?e narediš dovolj km potem dizel, odvisno tudi kakšne relacije voziš, za 5km do slučbeje dizel nesmiselen. Sicer je vožnja dizla zaradi večjega navora prijetnej?a, manj je prestavljanja.
Bencinec 16 16v ni ravno ?parov?ek.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

peter skala

nisem veliki znalac,ampak poizkusimo kaj pametnega/uporabnega/ napisat.mislim da je skoraj najbolj pomembno za kakšne relacije ga misli? najbolj uporabljat,?e je vsakodnevna relacija  5 km kot je napisal garač,mislim da je dizel nesmiselen.motor se niti ne ogreje poraba pa je skoraj kot bencinska .tudi za motor take relacije niso najbolj zdrave.
sicer pa kot boš lahko povsod na citroenarju prebral so HDI motorji pojem kvalitete med dizli.kakor koli boš ?e kupil pa mislim da boš izbral dober in všečen avto p,pa ?e po zelo ugodni ceni .čeprav je ?e vedno preveč denarja za stvar ki naj bi služila kor stroj za izboljšanje kvalitete ?ivljenja,sam pomisli koliko odojkov in jelen piv bi dobil za ta denar v srbiji.ane interceptor.
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

CitroX

?e pa dela? res veliko kilometrov pa imaš za 2200? ?e ve? kot popla?ano predelavo na plin, ki je ?e bistveno cenejši od dizla.
Raje preiskusi oba modela in primerjaj, kateri ti pri vožnji bolj ustreza.
Za izračun uporabi zgoraj navedeno excelovo datoteko, pa boo? ugotvil, koliko se spla?a.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

cayzi

Citat od: peter skala;19066?e je vsakodnevna relacija  5 km kot je napisal garač,mislim da je dizel nesmiselen.motor se niti ne ogreje poraba pa je skoraj kot bencinska .tudi za motor take relacije niso najbolj zdrave.

torej bom v trgovino hodil pe?? saj ni tu samo delovno mesto tisto , ki prisili nekoga v nakup dizla zato da se mu bo do tretjega semaforja segrel.

kaj pa ?e je potrebno opraviti opravke v trgovini ipd? naj se potem vozim v LJ zato da se mi bo avto ogrel?

lp