Xsara pri nas doma ...

Začel/a Gox, Avgust 01, 2007, 10:23:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

CitatZakaj? Ker se tika radiatorja?
Ne debela je nizek tlak,spodnja pa je porinjena proti izpušni cevi,vsaj na sliki se tako vidi.......dejansko mora biti  paralelna z prvo.

Gox

Malo sem bolj postrani slikal, pa zgleda kot, da se dotika auspuha ...dejansko je vmes še fraj cca 2cm.

Tako je bla cev že prej, pa je majster ni nič premikal ...je samo ta debelo menjal.

@Gigo

Naslova majstra ne vem točno ... je pa Avtoelektrika/avtoklima Klavdij _ _ _ s.p.

V Šalari pri Kopru, v bistvu zadaj za hipermarketom Merkator ... glej sliko ..tam kjer kaže črna puščica ... na semaforju pri OMW zaviješ desno, prvi odcep desno je proti OMW, drugi je enosmerna kjer prideš iz Merkatorja ven, tretji odcep desno pa je ta pravi in prideš tam ...

(sicer ne vem kako je s cenami za samo polnjenje klime, popravilo mojega alternatorja pa sem plačal kar precej :-))

Lp
Goran

gigo

Citat od: Gox;52026Malo sem bolj postrani slikal, pa zgleda kot, da se dotika auspuha ...dejansko je vmes še fraj cca 2cm.

Tako je bla cev že prej, pa je majster ni nič premikal ...je samo ta debelo menjal.

@Gigo

Naslova majstra ne vem točno ... je pa Avtoelektrika/avtoklima Klavdij _ _ _ s.p.

V Šalari pri Kopru, v bistvu zadaj za hipermarketom Merkator ... glej sliko ..tam kjer kaže črna puščica ... na semaforju pri OMW zaviješ desno, prvi odcep desno je proti OMW, drugi je enosmerna kjer prideš iz Merkatorja ven, tretji odcep desno pa je ta pravi in prideš tam ...

(sicer ne vem kako je s cenami za samo polnjenje klime, popravilo mojega alternatorja pa sem plačal kar precej :-))

Lp
Goran

Aha, zdej se mi pa bolj svita. Hvala.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

christian

Gigo jst sm polnil klimo na Kozini. In sicer polnjenje + varjenje cevi=75eur. Gre pa za C3 1.4

gigo

Citat od: christian;52038Gigo jst sm polnil klimo na Kozini. In sicer polnjenje + varjenje cevi=75eur. Gre pa za C3 1.4

Kdo pa je ta majster če smem vprašat?
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Gox

Končno je prišel čas, da sem naročil nove gume tudi za našo Xsaro ...

Izbral sem zimske Goodyear UltraGrip 7+ v dimenziji 185/65-R14 za 59€ na gumo ... predvidoma jih dobim v naslednjem tednu.

Sicer sem najprej iskal Fuldino Kristal Montero 3, oz. alternativno Kleber Krisalp HP2 ...samo tako ene kot druge nisem uspel dobiti, da je kje na zalogi v tej dimenziji. Potem sem že na spletu naročil Bridgestone Blizzak, vendar sem kmalu dobil odgovor da je ni na zalogi in trenutno ni predvidena naslednja dobava ... tako sem na koncu pristal na dobrem Goodyearu UG, ki je cca 6-7€ dražji od Fulde in Klebra. (spletne trgovine)

Naše obnovljene gume Carboni pa komaj čakajo menjavo  :-) Sicer so letnik 2006 in označene kot M+S, samo kakor sem opazil so že lepo trde. Na mokrem pošteno drsijo in se ne morejo primerjat z nobeno pravo zimsko gumo ... pa še sem danes opazoval profil ... lamele so kar čudno vrezane ... v glavnem bi reku za te gume ... so okrogle in skoraj črne ... pohvalil jih glih ne bi. (gume pa je kupil prejšnji lastnik avta)

Poročam ko dobim nove ...

Foto: 1,2,3 Made in SLO
4: 203 konji na kupu ... ha ha

Gox

Danes je Xsara končno dobila nove zimske gume Goodyear UltraGrip 7+ ... gume so bile izdelane v Nemčiji nekje konec septembra.

Lepo izgledajo zdaj ko so nove :-)

Menjal sem na AMZS bazi za 36€ s članskim popustom. (premontaža, balansiranje in novi ventilčki)

Še par besed o starih Carboni gumah >>> najprej me je vulkanizer vprašal, če so te gume sploh kaj držale?! Rekel mi je da so gume napačno štancane, oz. imajo narobe narejen profil. (Gume so imele asimetričen profil)  Najprej je mislil da so gume napačno montirane, potem po pregledu oznak, je ugotovil da je profil narobe obrnjen :Hammer3:

No zdej so že na kupu za reciklažo :-)

Zaviranje je sedaj povsem drugačno, sem zadovoljen.

LP
Goran

Gox

Danes sem imel manjše popravilo na Xsari ...

Včeraj sem se peljal v Ljubljano ... tam na parkirišču poskusim zaklenit  in ne gre. Xsara se zaklene in odklene. Pomislil sem da je zaradi snega po poti zamrznila ključavnica, tako da sem zaklenil ročno in odšel.

Danes na soncu še vedno ni delalo centralno zaklepanje na sovoznikovih vratih, tako da sem snel oblogo vrat in podmazal vse kar se je dalo ... vendar še vedno ni delalo ...

Potem sem preveril žice v rebrasti gumi na prepogibu vrat in takoj ugotovil kje je težava ... precvikana žička centralnega zaklepanja. Še ena žička pa na pol precvikana.

Tako da sem to zacinil in izoliral, sedaj deluje OK.

Nove zimske gume v zimskih razmerah peljejo super :BigThumbs:

Na  sliki pa je cestninska postaja v Kozini in AC malo pred Uncem. (Včeraj okrog 15h)

vucko1509

jest mam podoben primer na xsari letnik 2000 avto zaklenem pa se po cca 1 min sam odklene pa sem preveril žize v gumi na pregibu pa ni nič vidt kaj bi lahko še  bilo

Gox

Mogoče kakšen elektromotorček ne dela prav in se odklene nazaj.

Poskusi ročno zaklenit, najprej na eni strani potem še na drugi, pa opazuj če se še vedno avto odklene.

Gox

Danes sem slučajno šel z očetom na bencinsko, ko je tankal Xsaro, tako da sem lahko izračunal porabo.

Poraba pretežno v mestu in kratki skoki naokoli je bila 8,3L/100km. (1.6i) (Super 95)

(prečke prtljažnika, pa ima skozi na strehi) Je zadovoljen z njimi, ko vsake toliko kaj daljšega vozi, pa je reku naj bodo kar skozi gor. (original Citroen)

Gox

Pred kratkim je bila Xsara ne letnem servisu na cca 183.000km, če se prav spomnem.

Ker je bilo okoli mašine vse mastno, na levi in na desni, smo se bali najhujšega ... da je prebijalo tesnilo glave. No na srečo se je potem izkazalo da pušča samo tesnilo pokrova ventilov.

Tako je bilo menjano to tesnilo, olje, filtri, filter klime in napolnjena klima ter menjan zadnji brisalec.

Zdej spet hladi občutno močneje in laufa kot urca. Auspuh je malo glasnejši (konkurenca) ... je mehanik mislil da pušča, pa je preveril in vse tesni, lonc je glasnejši, ker ima drugačno zgradbo v notranjosti od originalnega, zato malo bolj doni.

Oče se veselo vozi dalje ... danes je že pripeljal na strehi nov PVC 500L sod :) (trgatev se bliža in kaže na dobro letino :))

Gox

Danes sem malo pošraufal Xsaro.

Že drugi dan sem poslušal, da občasno v motorju nekaj ropota. (rahel ropot, drsanje, občasno)

Šele danes sem ob podrobnejšem pregledu ugotovil, da je odpadel levi ventilator. (gledano od spredaj)

In se kotalil po odbijaču levo in desno, ko je prišel pred ta drugega je seveda drsalo.

Manjkal je vijakec, ki ga drži na osi. Poskušal sem par vijakov, ki pa nikakor niso šli noter. Šele potem sem ugotovil da ima vijakec levi navoj.
Tako sem z roko brskal pod hladilnikom in na mojo veliko srečo našel original vijakec tam spodaj.

Zašraufal vse nazaj in problem je rešen.

Klamzi

Hja, na moji xsari je še bolj šlampasto nareto vseskupaj... Ventilator je "fiksiran" s pomočjo kajlice v gredi in vskočnika na koncu. Utor na ventilatorju se je dokaj hitro obrabil, kaj sledi pa ne rabim posebej razlagat ;)

Gox

Xsara je te dneve dobila nekam bolj Racing zvok ... mehanik dal diagnozo zadnji + srednji lonec za zamenjat.

Zdržala samo nekaj let ... se pozna da dela Xsara večinoma relacije po 2x 4km dnevno, tako da je hitro predrlo lonc. Sicer se še drži skupaj, je pa počilo tam ko gre cev v zadnji lonec.

Ko majster dobi kose, se bo zamenjalo.