Xsara pri nas doma ...

Začel/a Gox, Avgust 01, 2007, 10:23:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

V?eraj je oče pripeljal domov Xsaro Break :BigThumbs:

Po 13 letih bo nadomestila Našega Zx-a Break. Slučajno je bil z Zx-om na servisu, kjer je mehanik na Xsari menjaval izpu?ni sistem. (prednji in zadnji lonec). Mimo je prišel lastnik Xsare in v hipu je bila sklenjena kup?ija. :-)

Tako je oče postal lastnik Xsare Break za 3000?.

Letnik- avgust 1999, prvi lastnik, prevočeno ima 141000km, prvih 6 let servisirana na CS, zadnja leta pri mojem mehaniku. Nov prednji in zadnji lonec auspuha, nova sklopka, jermeni menjani na 120kkm. Servis narejen.

Motor 1.6i, 65kW. Klima, servo, el. stekla spredaj, 4x AirBag.

Avto se lepo pelje, sem prevozil ?e 90km in je super. Minusi... v avtu je prej?ni lastnik kadil. (sem ?e kupil Anti tabacco ambi pur :-)) Gume ima zimske obnovljene Carboni letnik 2006. Bo potrebno ene letne vredu kupit.

Zx bo po opravljenem servisu z manjčimi napakicami naprodaj..trenutno sta oba avta doma.

?e nekaj slikic ...

Gox

deyo

Gox začeli očetu sre?no vožnjo z novim avtomobilom.
Pa seveda sre?no tudi vsem ostalim članom, ki si jo boste sigurno izposodili :)

garac

in sedaj prosim za neposredni test ZX Bk vs Xsara Bk
zavore, lega, nakladalni prostor...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Kratka primerjava ZX Bk vs Xsara Bk ...

ZX mislim da je 9cm krajši. Pa malenkost višji. Udobje med vožnjo je nekje na istem nivoju. Xsara ima ve? prilagoditev...volan v 4 smeri, voznikov sedež po višini, tako da se lahko lepše namesti? za volanom.

Servo volan v Xsari deluje med vožnjo mehek in ne daje pravega občutka, oziroma nimaš prave povratne informacije s koles ...V  Zx-u brez servo volana lepše čuti? oprijemljivost koles s cesto.

Prtljažnika sta tako na oko enako velika, ima pa Xsara malo ničji nakladalni rob.

Vsekakor se bolje pelje v Xsari :-) Se pozna da je 5 let mlaj?a. S spodnje strani gledano je zadnja prema podobna Zx-ovi.  (vsaj na videz)

Motorji so neprimerljivi, 1.4i vs 1.6i. Ta v Xsari lepše vleče pri ničjih obratih in se da lepše peljat v peti prestavi v ?ir?em območju vrtljajev.

Preglednost nazaj je pri ZX-u boljša, saj ima večja okna, tako zadnje kot stranska. (to pa je itak danes problem vseh novejših avtomobilov, manjša okna slab?a preglednost)

LP
Goran

hadei

Naj vam sluči brez problemov....pa SRE?NO in VARNO vožnjo....:emot58:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Gu?va doma ... ?e sestrin AX manjka na sliki :-)

Gox

Ja moj AX je čisto po naključju v tisti garaži ... ponavadi je v drugi garaži, sam smo zvečer pričakovali obisk, pa sem preparkiral avte. (oziroma menjal Garaže) da sem lahko šel zvečer s Xsaro ven :-)

Je bila Xsara v moji garaži, pred to garažo pa je stric parkiral svojo Xsaro. Pa je AX- ostal v garaži ?e danes cel dan, ko ga ni noben rabil :-)

Gox

Po dobrih dveh tednih so sosedi opazili, da je ZX-a Break menjala Xsara Break :emot176:

In to šele ko je soseda stala na dvorišču in imela na pogledu oba avtomobila, pa ji ni bilo jasno kako da sta dva :-)

Jutri gre ZX v Ljubljano na avtosejem, da vidimo ?e je kaj zanimanja zanj.

LP
Goran

garac

Gox se je oglasil danes pri meni in lahko napišem, da je Zx zapustil obalo in se seli na Kočevsko.
Xsara sluči svojemu namenu.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Res je, ZX je odšel od doma v Ribnico :-)

Upam da bo novemu mlademu lastniku dobro slučil ?e naprej.

LP
Goran

Gox

Dobro leto je mimo odkar je že Xsara doma.

Sedaj ima 155.000km (Torej je bilo prevoženih 14.000km v tem letu)

Poraba se giblje nekje med 7 in 8 L/100km. Samo mestne vožnje gre 8L/100km. Relacije in izven mesta pa okrog 7L.

Jutri gre avto na servis. Menjava hladilnika. Sicer je puščal počasi že odkar smo avto kupili. Zdaj je naročen nov in se jutri menja.

Menjalo se bo še filter klime, pa ena cev od klime je nekam slaba. (je reku mehanik da bo verjetno treba menjat eno koleno) Pa mislim da ima tudi že servis.

Se javim po servisu, da vidimo kaj se bo vse menjalo.

Lp

Pyr0Beast

Èe imaš možnost, menjaj še filter zraka-klime :)

Sicer tako mimogrede, kje je razlika med Xaro in Xsaro Break ? Break je podaljašna različica ?
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Gox

Ja filter klime se bo tudi menjalo.

Xsara Break je karavanska različica Xsare :BigThumbs:

Pyr0Beast

Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...