Xsara pri nas doma ...

Začel/a Gox, Avgust 01, 2007, 10:23:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Xsara je poštimana za naslednjih 20tisoč km.

Menjan hladilnik, olje, filter,filter klime in pokrovček od olja. Pa še popravljena 3 stop luč. (precvikana žička) Mehanik nam je to poštimal za 220€.

Veselo vozimo dalje ... za klimo pravi da ni potrebno še polnit.

Lp
Goran

Pyr0Beast

Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Gox

Dva dni nazaj me je Xsara doma v garaži presenetila, ni hotela ven iz garaže ... ... res da je zunaj lilo kot iz škafa, samo vseeno, take trme nisem pričakoval :-)

Avto ni hotel vžgati, sem najprej pomislil na kodo ključa, samo potem sem ugotovil da lučka za to kodo normalno ugasne po kontaktu in da tudi z rezervnim ključem ne prižge ... Preveril sem vse varovalke in so tudi OK, tako v kabini kot pod haubo.

Potem sem avto pustil 1 uro in po tistem je vžgal normalno, kot da ni bilo nič.

Sumim pa da je bila težava v pumpi goriva, saj ko sem neuspešno vžigal avto je ni bilo slišati ob kontaktu ... potem ko pa je avto prižgal, se je pa dobro slišalo da dela.

(Oče mi je povedal da je že enkrat prej opazil da mu je avto vžgal šele v 3 poskusu)

Ko se mehanik vrne z dopusta, bomo šli preverit kaj bi lahko bilo to ...

Lp
Goran

Gox

Danes je Xsara obstala cca 14km od doma ... zgleda da je bencinska pumpa dokončno odpovedala ... po določenem času je spet začela delat, samo po pregledu pumpe pod sedežem smo opazili da pušča gorivo, če le ta dela ...

Jutri gremo z mehanikom pogledat, da vidimo kako ukrepat dalje ...

dvorjan

Ja, to je hudic. Pocasi imajo ze 10 in vec let na grbi, pa se pozna ... Fanj zrihtajte.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tct

Zamenjaš vložek v pumpi 50€ ali celo za 100€

bizi

Na mojem c5 se je pojavljala ista napaka samo da ni bil problem v pumpi ampak v ležišču varovalke za pumpo,namreč je bil zažgan.

Gox

Xsara je popravljena ... mehanik je prinesel bencinsko pumpo s seboj in jo hitro zamenjal ...

Stara je odpovedala ... pumpin elektomotor je šel ... včeraj ko pa je oče še "ugotavljal" zakaj ne dela, je pa še počil priključek za dovodno cev proti motorju ...

Pumpa je v kompletu s plovčkom goriva ... Cene še ne vem, ker še nismo poračunali ... naj bi pa bila manj kot 200€ ... (ne na CS, tam je več)

Lp
Goran

Gox

Odkar so se začeli topli dnevi, smo opazili da klima v Xsari ne deluje ... prav nič ...

Danes je oče peljal avto k majstru, ki polni klime. (avtoelektrika/avtoklima SP. v Šalari, zraven Hipermarketa Mercator)

Majster je po neuspešnem filanju plina ugotovil, da pušča ena cev od klime, ki jo bi bilo potrebno zamenjat.

Popoldan smo govorili z našim mehanikom, ki je bil na vezi s "klima" majstrom .. skupaj sta ugotovila, da omenjene cevi ni na zalogi in jo bi bilo potrebno naročiti ... poleg tega pa je še povedal da bi bila menjava cevi konkretno predraga ..nekaj je govoril o okvirnih 300€ ... tako da nas je "klima" majster naročil za ponedeljek ..da porihta obstoječo cev ... (ne vem , al vari, al popravlja ... v glavnem je reku da jo bo zrihtal, da bo OK.)

Bom poročal kako bo :-)  

Lp
Goran

alesz

6460A1 oziroma 6457YK  pa ti na vsakem servisu lahko povejo ceno......

Gox

Citat od: alesz;514656460A1 oziroma 6457YK  pa ti na vsakem servisu lahko povejo ceno......

Hvala, sem vseeno prepustil vso delo mehaniku, mu verjamem da bo naredu najugodneje in najboljše za nas.

Lp
Goran

Gox

Danes Xsara ni hotela na servis :-)  
Zjutraj je odpovedal star Toplin akumulator. (totalen mrk)

Zdaj je ze nov accu noter, tako da jutri siba k mehaniku, da porihta klimo.

Lp Goran

Gox

Xsara je porihtana :BigThumbs:

Akumulator 55€, klima (polnjenje in popravilo cevi) 100€, bencinska pumpa 170€ (s popustom) ...

Tako zdaj dela kot mora, pa še lepo hladi v tej vročini te dni :-)

1: Ta črna cev klime je nova, oz. popravljena
2: Nov Bosch
3: Naša mašinca 160.000km

LP
Goran

alesz

Cev klima visokega tlaka,na prvi sliki,če je tudi na avtu tako ni najbolše.....?

gigo

Citat od: alesz;51990Cev klima visokega tlaka,na prvi sliki,če je tudi na avtu tako ni najbolše.....?

Zakaj? Ker se tika radiatorja?

@goran

Mi pošlješ naslov tega moža za klimo ker tudi meni ne hladi več kot se spodobi. Po mojem je nekje luknjica oz slabo tesni na spoju.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens