Celoletne pnevmatike

Začel/a CitroX, November 04, 2016, 09:33:25 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CitroX

- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Tipo73

Te celoletne pnevmatike so narejene za voznike ki delajo zelo malo kilometrov na leto, ker ustrezajo zakonskim predpisom m+s....niso ne miš ne ptič....niso tako dobre kot zimske ...te ne spravijo iz snega pozimi ...niti nimajo dobrega oprijem poleti....sam sem med vozniki ki delajo 10kkm na leto in sem avto obul v zimske gume in imam vsaj pozimi občutek varnosti...do sedaj sem bil na Savskih S3 in sem jih uporabljal 4 sezone...gume so na koncu imele še 5-6mm profila samo so bile že trde...sedaj sem pa namontiral UG performance...bomo videli kako se bojo pa te obnesle...

Čojko

Na Plurielu imam dobro leto Michelin CrossClimate in sem z njimi zelo zadovoljen. So edine na osnovi letnih, kar je velik plus. Osebno jih priporočam.

V Sloveniji je 5-10 dni na leto sneg na cesti in če nimaš kakih hudih klancev je CrossClimate zakon. Tudi Michelinovci pravijo, da je to idealna guma za Slovenijo.

Čojko

Aja, in pozimi oz. nasplošno je najpomembnejši oprijem na mokrem.

xpuser

Citat od: Èojko;225960Na Plurielu imam dobro leto Michelin CrossClimate in sem z njimi zelo zadovoljen. So edine na osnovi letnih, kar je velik plus. Osebno jih priporočam.

V Sloveniji je 5-10 dni na leto sneg na cesti in če nimaš kakih hudih klancev je CrossClimate zakon. Tudi Michelinovci pravijo, da je to idealna guma za Slovenijo.

Nemoreš pist tako na splošno.

Èe ne drugega so (še) predrage.

185 65 15
nokian wrd4 50€ komad Oprijem na mokrem    A
uniroyal rainexpert 3 komad 46 € Oprijem na mokrem    A
michelin crossclimate 65€ komad Oprijem na mokrem    A

Oz, mi je cenejše bilo kupiti platišča 4 kom 50€ in premontažo 2x 25€
kot plačevati kleparja in ličarja.
Je pa avto vsak dan na cesti ne glede na vreme.

Sam naj si dela kalkulacije.

sl1

Ja predrage so. Še vsaj 10€/kos se morajo poceniti, da bo več ljudi začelo razmišljati v to smer.
Pa še takrat ne vem če bi se odločil za kompromis pri gumah.

Čojko

Predrage? Jih lahko voziš celo leto, ni premontaž ali dodatnih platišč, poleg tega naredijo vsaj 25% več km kot ostale znamke.
Meni so najcenejše s tem, da se stalno vozim z odlično gumo.

Raje ne pišem kako slabe izkušnje sem imel z ostalimi znamkami na kombiju, s  tem, da so tam gume priznanih proizvajalcev od 125 EUR navzgor.

CitroX

Cene se mi ne zdijo nič kaj višje, kolikor sem pogledal.
Tukaj je en lanski test.
http://www.allwetterreifen-test.com/

Èe pogledaš cene za recimo dimenzijo 225/50/17 vidiš, da recimo Nexen N'Priz stane okoli 80 €.
https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike-225-50-17/?m%5B21%5D=on

In še najnovejši test (2016)
https://www.vergleich.org/ganzjahresreifen/
ki pravi, da so čisto ok.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

xpuser

dbostjan

Ko sem kupil Xsaro, je bila obuta v gume Kleber, all seasons, letnik 2014. Že prejšnji lastnik me je opozoril, da slabo primejo v mokrem, ob prvem dežju sem to poskusil tudi sam. Na srečo je imel isto dimenzijo tudi Berlingo, da sem lahko premontiral kar s platišči vred. Sedaj imam spet dva kompleta, zimskega in letnega.

garac

ma kakšen Nexen, to je samo za preko Trojan, pri nas v Sloveniji to samo policaji pa pajoti vozijo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Tipo73

Garac ...Nexen gume niso tolk slabe kot mislis....so na nivoju S3+.... oprijem v mokrem C....v SLO se jih na leto proda 80 kontejnerjev (skupaj letnih in zimskih) kar ni tako majhen delez pnevmatik...bistveno slabe so kaksne kitajske Hi fly....nexen je ze v prvovgradnji na nekatetih korejskih vozilih... dolocene dimenzihe seveda

garac

verjamem, ampak se spominjam travm policajev, ko so te gume dobili

fantje ki so strokovnjaku na forumu in natikajo na svoje korete pretirano velika kolesa in prisegajo na dinamično vožnjo se prej na vse pretege hvalili Kumho, zdaj so obrnili ploščo, zdaj so glavne te Nexen, menda so Sajlun tudi dobre so cenejše od omenjenih, pa tudi so črne in okrogle... itak so menda vse gume enake, po mnenju nekaterih ...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Pri gumah je danes težko biti pameten, ker niti 2 kompleta nista enaka. Falken Ziex popolnoma enak model, pri fotru na C6 v dimenziji 18'' čisto spodobna guma, pri meni na 15'' katastrofa. Nexena se v Sloveniji res ogromno proda, sploh cargo program. Probal jih nisem, ampak glede na trend na trgu bi rekel, da te gume ne morejo bit tako slabe, je pa bila sama znamka ob prihodu na trg še neuveljavljena in so štartali z nižjimi cenami. Sedaj se počasi že bližajo recimo Kumho ali Falken (cenovno, kako je s kvaliteto, ne vem).

Na službenem Puntiču so letne Michelinke, čisto noben presežek, predvsem pa je guma začela dobesedno gniti - postaja porozna. Performansi nič boljši kot pri mojih Kumho, ki so Made in China, cena pa x2.

Kot sem že omenil Èojku, če bi jaz živel samo na obali bi tudi razmišljal o zimsko-letni varianti, za naše podnebje pa mi ne pride na kraj pameti. Sem kupil C5 z neko podobno godljo obuto pa sem se samo drsal levo pa desno.

So pa letos prodajni hit Point S, ki so trenutno najcenejše gume ne-kitajskega izvora. O performansih bom lahko kaj napisal spomladi, ker sem vzel letne v akciji =).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

fifk

Pred enim tednom sem kupil Nexen, montiral jih pa še nisem.. Bom objektivno poročal.:) Policija je kupila pa Goodride, ki so kitajske, Nexen je pa korejska..