Celoletne pnevmatike

Začel/a CitroX, November 04, 2016, 09:33:25 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CitroX

No, zanimivo tole razvija.
Temo sem načel, ker sem slučajno naletel na dva znanca, ki vozita celoletne pnevmatike. Eden je marca montiral ravno Nexen n'priz in pravi, da je z njimi zadovoljen. Po snegu ne namerava riti.

Èe ste malo spremljali tudi teste, je napredek pri celoletnih pnevmatikah opazen. Kako so vozniki zadovoljni, pa je velikokrat popolnoma subjektivno.

Ne vem, kdo so tisti s prevelikimi gumami, ki so hvalili kumho, pa sedaj neke čungalunge, vem pa, da nisem tu vmes.
Nexen sem omenil, ker sem opazil trditve, da so celoletne pnevmatike dražje. Cene so popolnoma primerljive.
Sam bi se težko odločil za nakup celoletnih, še težje za nexen.
Moja Xsara ima 15'' letne 2x Continental Ecoconti + 2x dunlop fast response, za zimo pa 2x sava eskimo hp + 2x semperit speedgip.

Èe pogledam nazaj, je največji jajc (čungalunga) bil pred leti na golf 1 barum, na xsari pa zimske falken (mnogi jih hvalijo zame pa nikoli več). Da ne rečem, da sem imel na hrošču ene stare in trde gume, da sem s 25 konji kopal bolj kot v ferariju.

Xpuser je dal zanimiv link, kjer uporabniki govorijo o slabih voznih lastnostih, drugi spet hvalijo ...
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

gregor

Èe imaš do službe par km brez avtoceste in brez nekih resnih klancev, je po mojem all season čisto ok zadeva.
Meni ne pomaga dosti, ker mi je prvi pogoj, da pridem sploh domov. Klanec... in prelen za verige...
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

ModelJT

Gregor na začetku klanca Nivo parkiraš pa si rešil problem heheh.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Vulkanizer mi je pred časom rekel, da slabih gum več ni, razen večine Kitajskih...
Drži? Verjetno.

Celoletnih nisem še nikoli vozil, jih je pa imela svakinja na BMW. Pogosto je povedala, da spet dežuje in da se vozi kot po jajcih. Na lastne oči sem videl, da v snegu ni nikamor prišla. Verjetno je taka guma čisto ok za primorce in okolico, kjer je sneg prej redkost, kot pa stalnica. Za ostale ne.

Ko sem letos dal premontirat gume, sem vprašal vulkanizerja za Crossclimate. Pravi, da je sicer dobra, ampak mi je nebi priporočal, ker naredim preveč kilometrov tudi v zelo slabih razmerah. Da je tak hibrid sicer dobra ideja, ampak izvedba je pa mnogo boljša v letni in zimski gumi; vsaka za svoj namen.

Na C5 imam zimske Michelin Alpin4, na mokrem so ok, v snegu solidno, prav noben presežek. Letne pa Primacy, ki sem jih dobil od žlahte gratis (nikoli nebi kupil tako drage gume), te so res vrhunske. Mirno tečejo, so tihe, oprijem pa je tudi v dežju maksimalen. Sprednji konec ne uhaja, kar je pri C5 kar pogosto.

Na DS5, sem vozil Nexen in so ok. Držijo zelo spodobno v mokrem in tudi v snegu premikajo avto. Ni pripomb.

Službeno sem zelo verjetno prevozil po zimskih razmerah mnogo več kot vsak posameznik na tem forumu. V dežju, snegu, ledu. Verjetno blizu 900000 km. Da potrkam na les, brez ene same nesreče. Sicer s raznimi kombiji (C25, Traffic, Jumper, Boxer, Jumpy) in enoprostorec Espace. Montirane razne gume. Pri odgovorni vožnji - pa to ni 30 km/h, so bile vse dokaj blizu po voznih lastnostih. Èe poskusim sestaviti lestvico od najboljše navzdol:

1. Marshall
2. Kleber
3. Kumho
4. Hankook, Nokian, Falken
5. Sava - ta je edina slabša...

Pri gumah sta dve teoriji; prva, ki jo je napisal Zeko, da je lahko identična guma v eni dimenziji krasna, v drugi pa blizu katastrofe, ter ta, da kolikor je voznikov, toliko je različnih občutkov in okusov. Sigurno pa tisti, ki prevozijo v teh ali onih razmerah minimalno in ponavljajo to, kar je rekla od sosedove sodelovke sestra, in od bratovega prijatelja stric..., niso ravno neka referenca pri realnem vpogledu v kvaliteto gum.

xpuser

Citat od: CitroX;226011No, zanimivo tole razvija.
Temo sem načel, ker sem slučajno naletel na dva znanca, ki vozita celoletne pnevmatike. Eden je marca montiral ravno Nexen n'priz in pravi, da je z njimi zadovoljen. Po snegu ne namerava riti.

Èe ste malo spremljali tudi teste, je napredek pri celoletnih pnevmatikah opazen. Kako so vozniki zadovoljni, pa je velikokrat popolnoma subjektivno.

Ne vem, kdo so tisti s prevelikimi gumami, ki so hvalili kumho, pa sedaj neke čungalunge, vem pa, da nisem tu vmes.
Nexen sem omenil, ker sem opazil trditve, da so celoletne pnevmatike dražje. Cene so popolnoma primerljive.
Sam bi se težko odločil za nakup celoletnih, še težje za nexen.
Moja Xsara ima 15'' letne 2x Continental Ecoconti + 2x dunlop fast response, za zimo pa 2x sava eskimo hp + 2x semperit speedgip.

Èe pogledam nazaj, je največji jajc (čungalunga) bil pred leti na golf 1 barum, na xsari pa zimske falken (mnogi jih hvalijo zame pa nikoli več). Da ne rečem, da sem imel na hrošču ene stare in trde gume, da sem s 25 konji kopal bolj kot v ferariju.

Xpuser je dal zanimiv link, kjer uporabniki govorijo o slabih voznih lastnostih, drugi spet hvalijo ...

nemoreš kar povprek tolčt kaj je dobro in kaj ne.
recimo nokianke je že vulkanizer pohvalil da je gor dal minimalno uteži, kar za predhodne nexen ki sem jih dobil s platišči ne morem rečt.

razlike so spet koliko in kje se voziš

saj zimske 225 50 17 se dobi že za 55 e kos

xpuser

Citat od: andraž;226020Vulkanizer mi je pred časom rekel, da slabih gum več ni, razen večine Kitajskih...
Drži? Verjetno.

Celoletnih nisem še nikoli vozil, jih je pa imela svakinja na BMW. Pogosto je povedala, da spet dežuje in da se vozi kot po jajcih. Na lastne oči sem videl, da v snegu ni nikamor prišla. Verjetno je taka guma čisto ok za primorce in okolico, kjer je sneg prej redkost, kot pa stalnica. Za ostale ne.

Ko sem letos dal premontirat gume, sem vprašal vulkanizerja za Crossclimate. Pravi, da je sicer dobra, ampak mi je nebi priporočal, ker naredim preveč kilometrov tudi v zelo slabih razmerah. Da je tak hibrid sicer dobra ideja, ampak izvedba je pa mnogo boljša v letni in zimski gumi; vsaka za svoj namen.

Na C5 imam zimske Michelin Alpin4, na mokrem so ok, v snegu solidno, prav noben presežek. Letne pa Primacy, ki sem jih dobil od žlahte gratis (nikoli nebi kupil tako drage gume), te so res vrhunske. Mirno tečejo, so tihe, oprijem pa je tudi v dežju maksimalen. Sprednji konec ne uhaja, kar je pri C5 kar pogosto.

Na DS5, sem vozil Nexen in so ok. Držijo zelo spodobno v mokrem in tudi v snegu premikajo avto. Ni pripomb.

Službeno sem zelo verjetno prevozil po zimskih razmerah mnogo več kot vsak posameznik na tem forumu. V dežju, snegu, ledu. Verjetno blizu 900000 km. Da potrkam na les, brez ene same nesreče. Sicer s raznimi kombiji (C25, Traffic, Jumper, Boxer, Jumpy) in enoprostorec Espace. Montirane razne gume. Pri odgovorni vožnji - pa to ni 30 km/h, so bile vse dokaj blizu po voznih lastnostih. Èe poskusim sestaviti lestvico od najboljše navzdol:

1. Marshall
2. Kleber
3. Kumho
4. Hankook, Nokian, Falken
5. Sava - ta je edina slabša...

Pri gumah sta dve teoriji; prva, ki jo je napisal Zeko, da je lahko identična guma v eni dimenziji krasna, v drugi pa blizu katastrofe, ter ta, da kolikor je voznikov, toliko je različnih občutkov in okusov. Sigurno pa tisti, ki prevozijo v teh ali onih razmerah minimalno in ponavljajo to, kar je rekla od sosedove sodelovke sestra, in od bratovega prijatelja stric..., niso ravno neka referenca pri realnem vpogledu v kvaliteto gum.

Kombiji so čisto drugi svet.

Razlike v dimenzijah so ker jih ne delajo v istih fabrikah.

andraž

To veš sam ali ti je povedala od sodelavkine mame sestra?
Vozim oboje. Kombije in osebne in je razlike zelo, zelo malo. Sigurno je bila včasih - C25, prvi Traffic, sedaj pa je to res minimalno. Preljejo se kot večji, širši avto.

xpuser

Stric od tete.

Razlika je v profilu nosilosti zmesi....

Saj berlingo tudi kupijo kot družinsko vozilo, potem pa jok kako je glasno notri pa da v se ropota.

Sem pred časom v Grosuplju gledal dva berlingota ki sta imela zimske gume gor in je na prvih pnevmatikah dobesedno iztrgalo lamele :Hammer3:

minek

Citat od: xpuser;226026... Saj berlingo tudi kupijo kot družinsko vozilo, potem pa jok kako je glasno notri pa da v se ropota. ...

Citroen ga prodaja, kot družinsko vozilo. Smartass.
http://www.citroen.si/vozila/citroen/novi-citroen-berlingo-multispace.html

Romzi

Ko se ravno preklate okoli "kitajskih čungalunga gum".
Dobro leto (cca. 30 000 km) se vozim na Nexen N8000 (C5, 215 55 R16). Tudi pozimi, pa ketne imam za okras nekje v prtljažniku. So XL, kar cepetki fino odgovarja, držijo se ceste nad vsemi pričakovanji, tudi v takem jesenskem deževnem obdobju z usranimi cestami, polnimi listja. Računam da jih bom vozil še eno leto, se pravi bom suma sumarum naredil nekje blizu 60 000 km. V primeru snega imam(o) še kak rezervni vozek pri bajti, katerga penzionisti v snegu ne vozijo.

xpuser

Citat od: minek;226032Citroen ga prodaja, kot družinsko vozilo. Smartass.
http://www.citroen.si/vozila/citroen/novi-citroen-berlingo-multispace.html

Uau, primarno je narejen kot servisno vozilo, to z družinsko vozilo se jim je pokakalo.

andraž

Citat od: Romzi;226034Ko se ravno preklate okoli "kitajskih čungalunga gum".
Dobro leto (cca. 30 000 km) se vozim na Nexen N8000 (C5, 215 55 R16). Tudi pozimi, pa ketne imam za okras nekje v prtljažniku. So XL, kar cepetki fino odgovarja, držijo se ceste nad vsemi pričakovanji, tudi v takem jesenskem deževnem obdobju z usranimi cestami, polnimi listja. Računam da jih bom vozil še eno leto, se pravi bom suma sumarum naredil nekje blizu 60 000 km. V primeru snega imam(o) še kak rezervni vozek pri bajti, katerga penzionisti v snegu ne vozijo.

Nexen so Korejske. In velika večina tukaj jih je pohvalila.

Tiki

Tudi jaz sem naročil Nexen. Bom poročal kako se obnesejo...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Romzi

Citat od: andraž;226038Nexen so Korejske. In velika večina tukaj jih je pohvalila.
Seveda so Korejske. Že kakih 50 let. Samo večina jih tlači v rang "čungalungalinga"

andraž

Mogoče zato, ker so se do leta 2000 imenovali Woosung, kar deluje čisto Kitajsko. Obstajajo pa od leta 1942.