Podvozje

Začel/a Veloce, Oktober 10, 2016, 06:39:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Veloce

Imam eno težavico. V podvozju pri rokah, oziroma se mi zdi, da višje, prihaja kot neko klokotanje. Menjal sem stabilizatorje, ki so bili itak fuč, pa še vedno rožlja. Kaj bi to bilo? Kakšni so znaki, če so roke fuč in če so mogoče kakšna ležišča amortizerjev fuč? Nekaj me plašijo, da če je ležišče oz. ležaj amortizerja fuč, potem je tu veliko enga dela in posledično stroškov.

Kaj bi blo po vaše? Kakšno mnenje?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Bishop

Citat od: Veloce;224784Imam eno težavico. V podvozju pri rokah, oziroma se mi zdi, da višje, prihaja kot neko klokotanje. Menjal sem stabilizatorje, ki so bili itak fuč, pa še vedno rožlja. Kaj bi to bilo? Kakšni so znaki, če so roke fuč in če so mogoče kakšna ležišča amortizerjev fuč? Nekaj me plašijo, da če je ležišče oz. ležaj amortizerja fuč, potem je tu veliko enga dela in posledično stroškov.

jaz sem na svojem dal menjat ležaje amortizerjev. Dela je res veliko, komplet plastiko spredaj pri šipi dol pobrat... sami ležaji so pa poceni(cca 15€). Ampak če so ležaji, pol ti na mestu k motaš volan poka, cvili...
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

igorduska

Nič ne poka in cvili na mestu, pa vseeno ropota med vožnjo po slabi cesti. Pri meni je bila menjava ležajev amortizerjev rešitev nadležnega pokanja.
Pa ne kupi teh za 15EUR, ker jih boš naslednje leto spet menjaval, daj raje 25 za dobre in stvar rešena.
Dela pa niti ni tako veliko, če veš kaj moraš narediti.

alan30

Èisto tako za info imel sem podobne težave na mojem p5008 pokalo nekaj na podvozju, vse preiskali nikjer luftov.Èisto po naključju sem odkril, da to famozno pokanje proizvaja izrabljen nosilec motorja, tisti na svoznikovi strani zgoraj. Sem pa tudi sam skoraj doktoriral iz tega pokanja, sem že imel naročeno vse kar se da zamenjat na podvozju pa mi hvala bogu ni bilo treba menjati.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Bishop

Citat od: igorduska;224852Nič ne poka in cvili na mestu, pa vseeno ropota med vožnjo po slabi cesti. Pri meni je bila menjava ležajev amortizerjev rešitev nadležnega pokanja.
Pa ne kupi teh za 15EUR, ker jih boš naslednje leto spet menjaval, daj raje 25 za dobre in stvar rešena.
Dela pa niti ni tako veliko, če veš kaj moraš narediti.
Men je pokal na mestu, da sem mislil, da mi bo kolesa odtrgal... Ležaji so pa bili cca 25€, sam s popustom so bili pa 15€.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

Odisej

Citat od: Veloce;224784Imam eno težavico. V podvozju pri rokah, oziroma se mi zdi, da višje, prihaja kot neko klokotanje. Menjal sem stabilizatorje, ki so bili itak fuč, pa še vedno rožlja. Kaj bi to bilo? Kakšni so znaki, če so roke fuč in če so mogoče kakšna ležišča amortizerjev fuč? Nekaj me plašijo, da če je ležišče oz. ležaj amortizerja fuč, potem je tu veliko enga dela in posledično stroškov.

Meni isto ropota po slabi cesti tako kot tebi. Drugače recimo čez večje ležeče policaje ni nobene panike. Na mestu nič ne poka (če obračam volan). Menjal stabilizator in vse gumice in palčki na njem...pa še vedno poka.

Sedaj grem menjat še ležaje amortizerjev.
Èe to ne bo rešilo problema, potem pa ostane še nosilce motorja, samo dvomim, da bi bilo to...

Sporoči kaj boš naredil.

alan30

Tudi jaz sem bil močno presenečen da je zanič nosilec motorja in da lahko spušča takšne zvoke, kot da je zluftano podvozje.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

altair123

Kolk pa ste plačali za tale nosilec motorja?
Ker se mi zdi da tudi meni ropota. Ko dam gas na mestu se ga namreč tudi sliši. Pa pri vožnji. Sliši se ga pa točno spredaj desno.
Mam pa tudi jaz fuč ležaje amortizerjev, ko obračam volan na mestu ropota, kot bi nekdo s kladivom udaril po vzmeti....
Da bom vse naenkrat poservisiral.

alan30

Jaz sem nabavil kopijo nosilca po ceni 70€, ki pa ni vreden nič, zato sem ga kasneje zamenjal z originalnim nosilcem, ki je koštal 110€ .Pri neoriginalnem nosilcu je bilo slišati in čutiti tresljaje kot pri golfu dvojki, ni pa bilo več pokanja.:Hammer3:

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

sušo

Èe bi kdo potreboval original nosilec motorja ga ima jaz. Nerabljenega. OK enkrat rabljenega 10 min... V glavnem kupil na uradnem servisu, montiral, ugotovil, da to ni vzrok, odmonitral in niso ga hoteli vzet nazaj... ker je bil "že montiran". Sm se sčasoma pomiril in zdaj ga prodajam. Zakaj sem ga šel iskat? Ker mi je mehanik zagotovol da je to vzrok napake. Ja vem. Enkrat in nikoli več. Vsaka šola neki stane.

Kataloška je 1839 H5. To je levi nosilec - če gledaš v motor sicer pa na škartli piše - support moteur D sup. Droite=desno
Prpopam slike

sušo

Odisej

Citat od: sušo;224891Èe bi kdo potreboval original nosilec motorja ga ima jaz. Nerabljenega. OK enkrat rabljenega 10 min... V glavnem kupil na uradnem servisu, montiral, ugotovil, da to ni vzrok, odmonitral in niso ga hoteli vzet nazaj... ker je bil "že montiran". Sm se sčasoma pomiril in zdaj ga prodajam. Zakaj sem ga šel iskat? Ker mi je mehanik zagotovol da je to vzrok napake. Ja vem. Enkrat in nikoli več. Vsaka šola neki stane.

Kataloška je 1839 H5. To je levi nosilec - če gledaš v motor sicer pa na škartli piše - support moteur D sup. Droite=desno
Prpopam slike

Jaz bom najprej ležaje menjal...če ne pa še nosilec, takrat se pa oglasim, če bo še na voljo...če pa še to ne pomaga pa prodam avto...
C3 se pelje gosposko (kar se zvoka tiče) glede na C4GP...sem kar razočaran.

alan30

Pa si ti prepričan da je to nosilec za c4 picasso 1.6 hdi motor. Meni stric google vrže drugačnega ven.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

altair123

Taisti stric google pravi da je 1839 H5 za 2.0HDI

alan30

Ja ja za 2.0 bo pa držalo.Jaz imam 1.6 pa je malo drugačen.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]