Podvozje

Začel/a Veloce, Oktober 10, 2016, 06:39:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bošti

Ja jaz imam enake izkušnje. Prvi lastnik vozila c4 gp 2.0 hdi in podvozje se mi je že od samegazačetkazdelo preveč glasno . Sedaj po 7 letih, avto ima 87k km, menjani stabilizatorji 2x, zadnji amortizerji, in neštetokrat na servisih zaradi ropota pa niso našli nobenih luftov... torej sedaj se mi zdi da bo avto razpadel čez luknje. Sem imel berlingota ki je mnogo boljši in službenega c4 picasso novega, ki je na 60%  primerljivosti z škodo octavio, ki jo sedaj vozim. Vsekakor so novi citroeni boljši, vendar ga ne bom kupil še enkrat.kar se tiče govoric da zadeve crkujejo pa ni res pravzaprav nič. V 8ih letih ni nič crknilo in tudi na cesti me ni pustil nikoli. Razen žarnice pa menjam vsake 3 mesece....

sušo

Uh ja. Nisem bil pozoren na detajl... Ja, tale je za 2.0. Žal.

Odisej

Citat od: sušo;224911Uh ja. Nisem bil pozoren na detajl... Ja, tale je za 2.0. Žal.

ni panike...imam 2.0 :)

sušo

Kulsko. 2.0 rulz... he he
Èe boš potreboval se klikneva.

Citroenovc

Citat od: sušo;224891Èe bi kdo potreboval original nosilec motorja ga ima jaz. Nerabljenega. OK enkrat rabljenega 10 min... V glavnem kupil na uradnem servisu, montiral, ugotovil, da to ni vzrok, odmonitral in niso ga hoteli vzet nazaj... ker je bil "že montiran". Sm se sčasoma pomiril in zdaj ga prodajam. Zakaj sem ga šel iskat? Ker mi je mehanik zagotovol da je to vzrok napake. Ja vem. Enkrat in nikoli več. Vsaka šola neki stane.

OK, mogoče bi še razumel "nevzem" nazaj, če:
- mehanik, ki je vedel, da je to to - ne dela na tem servisu ...
- (in) si pri njih samo kupil in potem nekje drugje vgradil pa potem prinesel nazaj ...

Ma v bistvu pa vseeno  - sej se na fotkah vidi, da je nov ... lahko bi ga vzeli nazaj ... pa makar če bi ti lajk 10Eur manj dali zanj ... ker je "rabljen" ...
OK

LP
Primož

sušo

Sm hotu menjat za druge kose al pa delo pa ni šlo.
Kukrkol. To so tempi pasati...
Èe bo odisej rabu mam če ne bo pa še naprej v garaži na polici.
Mogoče pa čez sedemintrideset let prodam kot NOS kos za nesramno mastne pare ko kak  Èojkotov vnuk mem prbremza s C4GP u nulo... he he he

Zeko124

Citat od: Citroenovc;224983OK, mogoče bi še razumel "nevzem" nazaj, če:
- mehanik, ki je vedel, da je to to - ne dela na tem servisu ...
- (in) si pri njih samo kupil in potem nekje drugje vgradil pa potem prinesel nazaj ...

Ma v bistvu pa vseeno  - sej se na fotkah vidi, da je nov ... lahko bi ga vzeli nazaj ... pa makar če bi ti lajk 10Eur manj dali zanj ... ker je "rabljen" ...

Običajno je politika "krovne" firme ali proizvajalca takšna. Je v avtoindustriji kar lep spisek artiklov ki so nevračljivi, nekaj pa je takih katerih vračilo mora odobriti področni meneðer.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Veloce

Evo nekako smo diagnosticirali težavo in ropotanje po grbinah povzroča udarna guma nad amortizerjem na voznikovi strani. Nič od niča ampak dela pa je ogromno saj je menda vse pod armturko. No se bo treba pripravit na to in popravit čim prej, čeprav me serviser miri da ni nič takega in da lahko kao vozim dalje za silo. No bom menjal naslednji mesec zadevo samo da čas najde.
Roke so pa ok in stabilizatorje sem tudi zamenjal tako da je vse brez luftov.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

igorduska

Po tvoje "udarna guma nad amortizerjem" je dejansko ležaj amortizerja in to je največkrat težava za ropot v podvozju na C4P.

Pa dela ni tako dosti kot eni majstri govorijo. Èe malo pojamrajo imajo podlago za večji račun.

gule

Kako, da ni dela? So te stvari v tem avtu veliko bolj nedostopne, kot pri navadnem C4. Zaradi položaja motorja in ostalih zadev, ki je zavlečen pod vetrobran...

Veloce

Malo sem povprašal in pravijo vsi, da če je ležaj hin, da poka ko obračaš volan. Meni pa nič ne poka.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Bishop

Citat od: Veloce;226428Malo sem povprašal in pravijo vsi, da če je ležaj hin, da poka ko obračaš volan. Meni pa nič ne poka.
Tud men je pokal ob obračanju volana.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

Veloce

Kolk te je prišla menjava z materialom in delom?

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Bishop

Citat od: Veloce;226468Kolk te je prišla menjava z materialom in delom?
Material okrog 30€ + delo(kolk ne vem, ker je takrat delal še glavni servis).
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

micho

Sicer je moj avto P5008 pa bom še tu povprašal. Pri vožnji do 40-50 km/h se je zadaj slišalo neko nabijanje, kot se sliši ponavadi spredaj, ko ima luft končnik ali stabilizator. Na peugeot servisu so dejali, da ima amortizer mrtvi hod. Amortizerja smo zamenjali (Monroe) in tega nabijanja ni več. Sedaj pa se, ko zapeljem v kakšno luknjo, konkretno sliši, kako pribije. Zgleda, da so novi amortizerji trši...Mehanik je vse pregledal in je vse OK, brez lufta. Tako da ne vem kaj bi bilo še za zamenjati...Je mogoče kdo pri C4 imel podobne težave? Hvala!