Podvozje

Začel/a Veloce, Oktober 10, 2016, 06:39:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Bishop

Citat od: micho;226525Sicer je moj avto P5008 pa bom še tu povprašal. Pri vožnji do 40-50 km/h se je zadaj slišalo neko nabijanje, kot se sliši ponavadi spredaj, ko ima luft končnik ali stabilizator. Na peugeot servisu so dejali, da ima amortizer mrtvi hod. Amortizerja smo zamenjali (Monroe) in tega nabijanja ni več. Sedaj pa se, ko zapeljem v kakšno luknjo, konkretno sliši, kako pribije. Zgleda, da so novi amortizerji trši...Mehanik je vse pregledal in je vse OK, brez lufta. Tako da ne vem kaj bi bilo še za zamenjati...Je mogoče kdo pri C4 imel podobne težave? Hvala!
Pa so takrat tud menjali ležaje na vrhu amortizerjev?
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

micho

To sprašujem za zadaj. Zadaj ni ležajev...Ali se motim?

Bishop

Citat od: micho;226544To sprašujem za zadaj. Zadaj ni ležajev...Ali se motim?
Sem spregledal. Zadaj jih ni.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

micho

Sem se za primerjavo peljal z očetovim C4 (letnik 2011) in pri C4 ni nobenga butanja čez ležeče policaje in luknje kot pri mojem P5008 z novima zadnjima amortizerjema. A so mogoče z novima amortizerjema do izraza prišli izrabljeni seleni, puše ali kaj drugega? Samo špekuliram...

Veloce

Isto je pri meni spredaj. Ko sem zamenjal stabilizatorje je klokotanje še bolj izrazito. Drugi teden zamenjam kar je treba, ker zdej pa imam že res vrh glave tega zvoka. Ah ti Francozi. No vsaj motorji njihovi delajo tako kot je treba. Vse drugo je nekam šašavo.....
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

micho

Citat od: Veloce;226557Isto je pri meni spredaj. Ko sem zamenjal stabilizatorje je klokotanje še bolj izrazito. Drugi teden zamenjam kar je treba, ker zdej pa imam že res vrh glave tega zvoka. Ah ti Francozi. No vsaj motorji njihovi delajo tako kot je treba. Vse drugo je nekam šašavo.....

Je pa podvozje pri tem avtu že tako ali tako kar glasno se mi zdi.
In kaj boš potem vse menjal? Študiram, če mogoče nova amortizerja ne delujeta tako kot treba ali če sta mogoče trša kot original. Èeprav tisto klokotanje ob nizkih hitrostih pa lepo blažita in ga ni slišati več...

Odisej

Predvidevam da imaš zadaj amortizer in feder (ne blazine).
Kaj pa če ja kaj okoli fedra narobe, ker kaj drugega biti ne more...skratka, veptje amortizerjev in fedrov.
Lahko se pri kakšnem hodu kje kaj dotakne, kar se prej ni....samo špekuliram.

Jaz imam problem spredaj...samo čez ostre neravnine...preko ležečih policajev je vse ok....tako da to poštimam v decembru pa javim...

altair123

Zamenat ležaj amortizerja ni nevem kak poseg, je pa res treba dol vzet plastiko pod vetrobranskim steklom. Ampak to je pet minut dodatka na ta račun.
Si lahko tudi na youtubu pogledate kako to zgleda.

micho

Monroe reflex E2080 sem zamenjal z originalnimi (Sachs) in nabijanje je izginilo. Očitno so bili pretrdi.

LITTLE PIKASIÈ

Zdravo ... pri mojem C4 GP l.2012 cca.140000 km je isto klokotalo pa smo zamenjali prednja amortizerja in vse tiho je bilo .... luft se čuti na steblu amortizerja ... istočasno sem tudi ležaja zamenjal ker je res dosti podiranja da prideš zraven ... lp ...

Veloce

No, jaz sem zamenjal prednje ležaje in amortizerje in avto se pelje ko nov. Volan je rahlo  bolj trd ko prej, ker prej se mi je zdelo, da je bil precej lahkoten. Tistega klokotanja ni več. Zato so bili krivi ležaji in ker se je med demontažo izkazalo, da en amortizer pušča olje, smo še te zamenjali.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Odisej

Evo...sem tudi jaz menjal ležaje. Oba sta bila na spodnji strani počena. Pokanja ni več. Na tehničnem sem dal pregedat celotno podvozje in je vse bp.
Sem pa ugotovil, da bo treba počasi menjati tudi volanski končnik, ker naj bi kazal malo lufta. Avto se pelje tako kot prej, ker lega je bila že prej dobra, edino dodatnega zvoka ni več :)

sakrabolt

Zdravo,
po vsem opisanem imam tudi jaz občutek, da je nekaj narobe z nosilcem motorja. A odprava te napake spada v 5. letno jamstvo?

sitika

Najbrž nosilci motorja,pri meni je bil isti problem zamenjal vse tri zdaj pa je mir

pohorc

Že lep čas poslušam klikanje 'ležajev' nad amotizerji spredaj, kmalu bo servis in dam razdret in menjat, kar je potrebno.

Me pa eno zanima... Kaj se priporoča od amotizerjev ? (v primeru, da se bo ugotovilo, da so slabi; mam občutek, da malo preveč plavajo) ?

Sachs je prva vgradnja ? Ali kaj drugega...