Popravilo po prometni nesreči

Začel/a dbostjan, September 11, 2016, 11:21:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Citat od: dbostjan;225940Danes je Berlingo dobil novega lastnika, jaz pa 300 evrov... Upam, da mu ga bo uspelo popraviti, če pa to ne bo možno, bo šel za dele...
Še zadnja slika pred nakladanjem na avtovleko

Po moje je kar ok taka cena. Èe bi ga po delih prodajal bi kar nekaj čas rabil da bi dobil 300e da ne govorim da rabiš prostor čas orodje živce itd.
Dobro da se to ni zgodilo visi ker bi že pristala na odpadu
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Citat od: garac;225952ma xsara se ne more primerjat z berlingom, čeprav je slabše opremljen, je zakon

So plusi in minusi. Xsara je avto, Berligo pa "kombi". Oba pa sta zelo posrečena za vsakdanjo uporabo.

Srečno vožnjo! Ribico na prtljažnik si dodal sam, al je bila že prej gor?

dbostjan

Se popolnoma strinjam z vami vsemi, res je tako kot ste napisali. Zgodba je zaključena in prav je tako, treba je gledati naprej. Sem pa s kupcem še naprej v stiku, tako da bom lahko zgodbo iz varne razdalje spremljal še naprej...
Res mi je bil bolj všeč Berlingo, zame je bil tudi bolj uporaben, vendar ima tudi Xsara svoje prednosti, počasi se privajam. Le žena ima to smolo, da imamo že tretjič avto, ki ji na začetku ni bil najbolj všeč. Pred leti sva vzela enako testno Xsaro, a jo je peljala samo od salona do prve avtobusne postaje in ni hotela več. Se je pa že sprijaznila, verjamem, da jo bo nekoč tudi vozila.
Èe pa bi jo namesto Berlinga skupila Visa , bi verjetno z njenimi deli usposobil drugo belo Viso, ki v garaži čaka boljše čase...
Ribica na prtljažniku pa je magnetna in nas spremlja že dolga leta, na Berlingu se je slabše videla, ker je bila podobne barve kot avto.
Hvala za dobre želje in nasvete!

dbostjan

Počasi se zgodba bliža koncu. Včeraj sem dobil od zavarovalnice pismo, v katerem piše, da je moja pritožba neutemeljena, saj po njihovem mnenju "predstavlja vrednost rešenih delov dejansko tržno vrednost 1000 evrov". Tudi sinu, ki je bil v nesreči sicer nepoškodovan, a dobro prestrašen, ne pripada nobena odškodnina. Midva z ženo sva za poškodbe nekaj dobila.
Podpisal sem ponudbo za 3019 evrov, saj se ne želim spuščati z njimi v tožbo.

Danes sem registriral Xsaro in prvič po 22 letih na zavarovalni polici ni več znaka zavarovalnice Triglav...

garac

srečno Boštjan, saj se ne bo nihče vprašal zakaj si odšel... kmalu te bodo poklicali, da imajo odlično ponudbo zate, da si ravno prav star, da začneš razmišljati o zavarovanju proti težkim boleznim.. pa super zdravniki pa... seveda moraš biti zdrav in tako mora tudi ostati
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Zavarovalniški posli... Jaz sem uredil vsa zavarovanja malo drugače in sem zelo zadovoljen. Èe te zanima, ti lahko napišem na ZS, da ne bom tukaj delal reklame...

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

zupi13

dbostjan

Citat od: andraž;226857Zavarovalniški posli... Jaz sem uredil vsa zavarovanja malo drugače in sem zelo zadovoljen. Èe te zanima, ti lahko napišem na ZS, da ne bom tukaj delal reklame...

Seveda me zanima, z veseljem bom prebral. Hvala!

gregor

Pa naj avto odkupijo za 1000 eur in ga prodajo na licitaciji.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

dbostjan

Citat od: garac;226840srečno Boštjan, saj se ne bo nihče vprašal zakaj si odšel... kmalu te bodo poklicali, da imajo odlično ponudbo zate, da si ravno prav star, da začneš razmišljati o zavarovanju proti težkim boleznim.. pa super zdravniki pa... seveda moraš biti zdrav in tako mora tudi ostati

Aleš, odlično si takrat predvideval!:emot112:

Ja, tudi ta zgodba je prišla na vrsto in Triglav je ponovno pokazal svoj pravi obraz. Takrat sem prekinil vsa zavarovanja pri njih razen ene police, na kateri sva bila zavarovana nezgodno in proti težkim boleznim oba z ženo, polica je bila  sklenjena leta 2010. Žena je želela, naj police ne prekinem, pa sem popustil in plačeval naprej... Očitno sem potreboval še dodatno šolanje.
 Lani jeseni sem zbolel za rakom, hvala Bogu so ga zdravniki še pravi čas odkrili in me operirali, upam, da bo vse v redu. Na to polico sem skoraj pozabil, a je prišel na obisk znanec, ki se ukvarja z zavarovalništvom. Vložila sva prošnjo in zdravniško dokumentacijo, pa so našli nek izvid... Leta 2009 sem bil teden dni v bolnišnici, a zdravniki niso našli pravega vzroka težav in nisem imel nobene terapije, zadeva se je popravila sama od sebe. Od takrat hodim na letne kontrole. To sem leta 2010 povedal njihovemu zastopniku, ki me je prepričeval, naj se zavarujem, a je rekel, da te težave ni v njihovem obrazcu, da jih zanimajo samo težje bolezni, tiste, kjer so potrebne terapije, operacije... Oba z ženo sva mu verjela in zadevo tudi oba podpisala.
Zdaj pa sem dobil ostro napisan dopis, da sem zamolčal svojo bolezen, da prekinjajo polico (tudi žena ni smela ostati zavarovana, čeprav je zdrava) in mi nakazali denar. Znesek je bil manjši od tretjine vplačanega denarja, samo davka sem moral plačati čez 300 evrov...
V krogu prijateljev in znancev imamo nekaj zavarovalnih zastopnikov in zastopnic. Ena od njih mi je svetovala, naj se zavarujem za težje bolezni še pri neki drugi zavarovalnici. To je bilo kakšno leto po sklenitvi pogodbe s Triglavom, tudi njej sem povedal, da hodim na letne kontrole...
Vložil sem prošnjo in dokumentacijo. Èez čas me je vljudno poklicala njihova uslužbenka in prosila še za nekaj dodatnih izvidov. Po treh tednih so brez težav nakazali denar, s katerim sem pokril izpad dohodka zaradi bolniške in stroške dodatne terapije.
Tako je Triglav nagradil moje dolgoletno zaupanje z obtožbami, ko sem bil v največjih težavah, so mi dvakrat še dodatno zagrenili življenje. Na srečo je bila žena prisotna pri podpisu in vsaj ona ve, da so njihove obtožbe lažne.

antasi

Predvsem zamerim zavarovalnicam in njihovim zaposlenim pomanjkanje čustvene inteligence. Ali je to namensko, ali pa zaradi takega posla, ki strogo sledi profitu, ne vem.
Vsaj naša zavarovalnica bi lahko imela posluh do strank s problemi, ker ko nimaš problemov, itak ne rabiš zavarovalnice. Verjamem, da bi bila kakšna pozitivna zgodba najboljša reklama za njih, ne pa da izgleda, kot da pravniki samo iščejo luknje v zakonu, da izpodbijejo  polico.
Res je, da imajo izgube z goljufi, ampak le-te bi morali strožje sankcionirati, ne pa da imamo stranke občutek, da bi rabil odvetnika že pri sklenitvi police, pri izplačilu pa sploh.
Pa saj na srečo življenje tako obrne, da se dobro z dobrim vrača in obratno.
Tebi pa dboštjan želim srečo v življenju in ne se obremenjevat s takimi nevrednimi ljudmi.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

dbostjan

Hvala za dobre želje, zadeva je že mimo in gremo naprej... Tudi jaz vsem želim srečo in zdravje, naj bo dobro.

andraž

Pozabi na to, nekaj si se naučil in to je vse. Glej naprej, na bedake in prevarante pa pozabi čimprej. Tudi to je potrebno, da boš še naprej zdrav! Srečno!

Čojko

Tako ja. Važno da si zdrav!
Lepo pa da si delil to zgodbo z nami.