Popravilo po prometni nesreči

Začel/a dbostjan, September 11, 2016, 11:21:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Malo poglej na Avtonet po koliko so razbitine oz. kaj je od tvojega še ok.

dbostjan

Citat od: zlomjo;225201Najboljše, da poveš koliko bi rad za cel avto.

Èe hočem pokriti nakup Xsare, moram v tem primeru dobiti približno 1000 evrov. Xsara je sicer odličen avto, vendar zame precej slabša varianta kot Berlingo, pa še starejša.

Avto je pri prevračanju udaril v tla s sprednjim delom, tako da ne vem, kako jo je odnesel motor. Nisem ga mogel dati iz prestave, tako da ne vem, kako je z menjalnikom. Okrog in okrog je ves potolčen. Vem samo, da so airbagi, sedeži, sprednje, zadnje in zadnji stranski stekli nepoškodovana, pa še kakšen del notranjosti, mogoče zadnja leva luč, dnevne led lučke...
 Upal sem, da me bodo poklicali poleg pri cenitvi, da ga skupaj pogledamo  in povedali vsaj približen znesek, vendar se to ni zgodilo. Poslali so samo spisek poškodb, kar se vidi od zunaj, čez nekaj dni pa še poravnalno pogodbo.

dbostjan

Citat od: Èojko;225206Malo poglej na Avtonet po koliko so razbitine oz. kaj je od tvojega še ok.

Sem pogledal, pa piše povsod: "pokličite za ceno".

Lovro

Pokliči Bineta na avtoodpad v Žiri, pa se pozanimaj, za koliko on prodaja oz. za koliko bi on to odkupil.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

batzajla

poslikaj daj v oglasnik za dva jurja,še dokončal ne boš bodo že klicali

zlomjo

2 jurja verjetno ne boš dobil, boš pa že na dobri poti, da ti ne bo več napoti.

Čojko

Citat od: dbostjan;225168Včeraj sem končno dobil poravnalno ponudbo od Triglava, kjer imam dvajset let obvezno zavarovana dva avta, enega od njiju tudi kasko, od leta 1995 še nisem uveljavljal škode:  3.019,00 EUR

Si se poskusil še kaj zdilati, al si jo kar sprejel?

antasi

Kot je Èojko napisal, bilo bi dobro da bi se malo poizkusil pogajati preden podpišeš poravnalno pogodbo. Konec koncev imaš argumente:nikoli nisi uveljavljal zavarovanja, nobene nesreče x let, avto je bil družinski x let in posledično več vreden kot je tržna vrednost teh letnikov itd.Èe bo uspelo, mora pa vsak zase vedet kaj je ugodno. Nekdo bo zadovoljen, nekdo drug bo šel v tožbo, kar potegne zraven stroške odvetnika, če nisi sam, odlog plačila, možnost izgube itd. Poizkusi, pa boš videl, kaj bo, ker za svojega berlingota na žalost ne boš dobil 2 jurja, bojim se da dosti manj, razen če kdo tukaj bere in rabi odlično mašino HDI, katere pa na odpadih prodajajo tudi od par sto eur naprej..
Da ne bodo samo slabe strani, Dobra stran pa je, da je to Triglav, kjer je laže dobiti denar
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

dbostjan

V ponedeljek sem dogovorjen z gospo, ki mi bo pomagala napisati pritožbo, upam, da bova kaj uspela.
Avto pa bo najverjetneje kupil znanec, ki je avtoklepar. Naslednji teden se bova dokončno dogovorila, ko ga bo natančneje pogledal.

xpuser

Nevem kje pobirate 2000€ za razbitino.

dbostjan

Bilo bi lepo, vendar bom zadovoljen, če dobim pol toliko...

dbostjan

Danes je Berlingo dobil novega lastnika, jaz pa 300 evrov... Upam, da mu ga bo uspelo popraviti, če pa to ne bo možno, bo šel za dele...
Še zadnja slika pred nakladanjem na avtovleko

andraž

Verjetno je bolje 300, kot pa da ti stoji še nekaj časa pred domom in ne veš kako se bi ga znebil. Zgodba končana, veliko sreče na cesti naprej!

sl1

Ja in dobrodošel med Xsararje! :) Boš videl, počasi ti zleze pod kožo, čeprav je stara.

garac

ma xsara se ne more primerjat z berlingom, čeprav je slabše opremljen, je zakon
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/