Popravilo po prometni nesreči

Začel/a dbostjan, September 11, 2016, 11:21:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Žal, tudi jaz se bojim, da temule ni pomoči. Poizkušaj iztržiti čimveč od zavarovalnice, ne pristajaj na revščino ki ti bo ponujena od prve, pa seveda avto čimbolje prodat, če ima avto tako malo kilometrov bodo šli notranjost, motor, menjalnik,... za med.

Še dobro, da ste vsi celi.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Lenko

Moje osebno mnenje: Èe je avto res dober in si prvi lastnik in ti zaradi tega dosti pomeni, ker točno veš kaj se je z njim dogajalo lahko razmišljaš še o eni zadevi.
Obdržiš motor, ki ima znano zgodovino, kar je po navadi največ vredno in poišči kakšnega z okvaro motorja in vseeno ne preveč kilometri. Tako dobiš v enako školjko preverjen motor. Èe nadomestni nima preveč kilometrov se razne mehanske okvare nebi smele pojaviti prekmalu.
Je pa res da za kaj takega rabiš kakega dobrega mehanika, ki ti potem sestavi v eno celoto.
Samo ena izmed idej.
Pa čim boljše uredi z zavarovalnico. Te razumem ker sem imal v zadnjih dveh letih dve podobni zadevi.

batzajla

ko sva midva z ženo sesula takega,pred letom,je bilo manj škode.Mehanik bi dal 100 eu. Sem ga dal na net sem dobil takoj 800 eu, pa še slik nisem dobro naložu.Niti razmišljav nisem da bi se se še kdaj vsedu v ta avto. Vreče so šle v maloro,sprednji konc do motorja, bok pa celi dolžini malora. Sva pa bila srečna da sva preživela brez praske. Moj predlog bejž od popravljanja pa po novga. Je težko, na dolgi rok se splača. Jebeš čustveno navezanost.

dexterboy

@bostjan; na PM sem ti poslal telefonsko od možakarja, ki "prodaja" svojga brlingiča, edino menjalnik je en zob za popravit, naj bi bil prvi lastnik.
Drugače se pa tole ne splača popravljati. Žal, čustva gor ali dol, čustva ne vsebujejo ABS in airbagov...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

ModelJT

Jaz tudi pravim, da je tale berlingo zaključil kariero. Malo vprašaj pri svojem serviserju, če ve za kakšnega lepega, ki ga on servisira.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dbostjan

Citat od: dexterboy;223468@bostjan; na PM sem ti poslal telefonsko od možakarja, ki "prodaja" svojga brlingiča, edino menjalnik je en zob za popravit, naj bi bil prvi lastnik.
Drugače se pa tole ne splača popravljati. Žal, čustva gor ali dol, čustva ne vsebujejo ABS in airbagov...

Hvala za PM, vendar ga žal ne morem odpreti in prebrati, mi lahko pošlješ prosim na moj mobitel: 031/396 863

Sem pa zainteresiran, če ima kdo kakšno informacijo, bom zelo vesel.

Hvala vsem za nasvete!

Danes bomo avto odpeljali k Jerovšku, potem pa bom res poskusil kupiti podobnega in pobrati kakšne dobre dele z mojega in sestaviti avto, ki bo vsaj podoben prejšnjemu, da bo sposoben tudi za daljše poti...Bom videl, koliko denarja bo izplačala zavarovalnica.

dbostjan

Zaenkrat še nič novega na to temo. Želel sem nekaj ukreniti, da bi zavarovalniški cenilec vsaj pogledal avto, a so bili vsi moji dosedanji postopki žal izpeljani po "metodi uzaludnih pokušaja". Trenutno iz dneva v dan napredujemo samo datumsko... Obupal sem in zadevo predal odvetniku, bomo videli, kaj bo iz vsega tega. Èe že za avto nisem mogel nič rešiti, kako bo šele za telesne poškodbe? Avto stoji na dvorišču servisa, vremenski vplivi mu nič preveč ne koristijo. Sam pri sebi sem ga že odpisal in začel iskati drugega. Pogledal sem kar nekaj Berlingov, a so bili vsi večje ali manjše "razvaline". Ko sem šel enega (isti letnik kot moj, 5500 evrov) pogledat še k Toyoti v Ljubljano, sem dobil občutek, da se prav norčujejo iz mene. Začel sem spremljati oglase na Avto.net, vse znamke in modele. Za pogoj sem si postavil edino, da avto ne sme biti zelo temne barve ali črn in da je čim bolje ohranjen, vse ostalo mi ni bilo pomembno. Našel sem in danes tudi kupil Xsaro Picasso 1.6, bencinski motor, letnik 2006, prevoženih slabih 60.000 km, od starejšega lastnika. Bom videl, kako se bo obnesla, upam, da kar najboljše... Sicer nisem vajen voziti bencinarjev, dolga leta že vozim samo dizle (razen vise), vendar verjamem, da se bom privadil. Ker ne delam veliko kilometrov in nimam preveč "težke noge", me poraba ne skrbi preveč, bomo pa videli, kako bo. Èe mi res ne bo šlo, bom pa prodal, veliko ne morem izgubiti...

xpuser

antasi

Dober avto si kupil.

Berlingota pa poizkusi prodati celega mogoče celo tukaj
ker vedo da je mehansko odličen se mogoce kdo najde
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

dbostjan

Hvala! Upam, da bom tudi s Xsaro tako zadovoljen, kot sem bil z Berlingom. Èe bo koga zanimalo, ga bom rade volje prodal, samo da zavarovalnica opravi svoje procedure.

dbostjan

Včeraj sem končno dobil potrebne podatke in prijavil škodo na zavarovalnici, upam, da bo kmalu ogled...

dbostjan

Včeraj sem končno dobil poravnalno ponudbo od Triglava, kjer imam dvajset let obvezno zavarovana dva avta, enega od njiju tudi kasko, od leta 1995 še nisem uveljavljal škode:  3.019,00 EUR

garac

za tako ohranjenega, kot je bil tvoj ni nek pretiran znesek. A vozilo ti ostane in ga lahko prodaš po delih, ali celega?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dbostjan

Citat od: garac;225186A vozilo ti ostane in ga lahko prodaš po delih, ali celega?
So zelo skopi z informacijami, na ponudbi nič ne piše. Šel sem na zavarovalnico in dobil usten odgovor, da lahko naredim z avtom, kar hočem...
Sem vprašal pri Jerovšku, koliko je razbitina sploh vredna, pa so rekli samo, da zelo malo, tako da sploh ne vem, koliko lahko zahtevam.
Verjetno bi bilo bolje, če bi ga lahko sam prodajal po delih, a za to nimam ne časa ne prostora, moram ga čimprej spraviti v promet, da ne zaseda prostora na dvorišču servisa.

zlomjo

Najboljše, da poveš koliko bi rad za cel avto.