Popravilo po prometni nesreči

Začel/a dbostjan, September 11, 2016, 11:21:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dbostjan

Kot ste že lahko prebrali v temi črne kronike, je bil naš avto udeležen v prometni nesreči. Berlingo MK II, 1.6HDi, letnik 2008. Sem prvi lastnik, uporabljali smo ga kot družinski avto. Ima prevoženih slabih 120.000 kilometrov, verjamem, da je bil do danes v odličnem stanju, vsako leto kvalitetno servisiran, nikoli barvan. Udarjen je bil desno zadaj, naredili smo preval in pristali ponovno na kolesih...
Pred nekaj tedni mi je nekdo na parkirišču z vrati naredil vdrtinico na blatniku in sem bil kar malo slabe volje, danes pa sem prav srečen, da nismo bolj poškodovani, čeprav je avto ves potolčen.
Ker do sedaj še nisem imel take izkušnje, vas prosim za nasvet. Avto mi je zelo všeč in bi ga rad vozil še naprej, če ga bo možno popraviti. Na katerega kleparja, ličarja, servis naj se obrnem, da bo avto vsaj približno enak, kot pred nesrečo? Kako naj se pogovarjam z zavarovalnico, še nikoli nisem uveljavljal škode?
Pred štirimi leti, ko mi je neka ženska v Volgogradu poškodovala zadnji levi blatnik pri visi, sem jo dal popravit "mojstru", ki mu nad vrati visi pooblastilo petih zavarovalnic, verjel sem, da je strokovnjak. Popravilo je trajalo šest tednov, plačal sem 500 evrov brez računa (ker se poznamo). Pobarvano je tako, da sam (nisem strokovnjak na tem področju) najdem kar nekaj napak v barvi, sestavljeno pa je bilo katastrofalno. Nekaj sem lahko sam popravil, nekaj pa sem moral dati popravit drugam in seveda ponovno plačati...Naredil je točno to, kar sem ga prosil, naj ne naredi in ko je videl, da je naredil narobe, je samo debelo gledal. Zaradi te izkušnje sem malo v dvomih, ne bi rad, da se mi kaj takega ponovno zgodi.

dexterboy

@dbostjan, ko je pred leti ena "čivava" treščila v našo xsaro od zadaj, sem jo peljal Jerovšku. Žiga v sprejemni je pooblaščen za škodo za nekaj zavarovalnic in ko sem kasneje prevzel avto, nisem mogel verjeti, da je to isto vozilo...
Zagotovo pa niso edini, ampak v Zokigrad na Drenikovo ga pa zagotovo ne boš peljal, mar ne? :)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

alesz

Citatki mu nad vrati visi pooblastilo petih zavarovalnic,
...kot prvoto pomeni nekaj povsem drugega kot ljudje mislite......pet zavarovalnic se pase na proviziji,pa tudi odločajo zavarovalnice,tisti ki dela nima nobene "izvršilne oblasti".....kot prvo je potrebno oceniti,prevali so ponavadi ekonomska totalka.

Lovro

A ni enkrat garač Jenkota pohvalil, da tudi obvlada kleparijo in ličarijo. Ta ti je namreč najbližji. Jaz ga sicer ne poznam.

Drugače pa imam jaz zelo dobre izkušnje z Merlakom. Kar so pri njih popravili, je bilo tudi OK, pred leti so lepo popravili celo povaljan AX od mojega znanca.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

ne to pa najbrž nisem, sploh ličarijo ne, ker za njih dela Kuhar, ki ga ne morem pohvaliti
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

Moje mnenje pa je, da ga prodaj tak kot je, pa kupi drugega celega. Zakaj? Finančno bo najboljše ,pa še počutil se boš bolj varno v nepopravljenem. Mogoče se bo kak strauss alpataki smejal ampak alpataki ne vozijo svojih otrok naokoli.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

xpuser

Citat od: antasi;223334Moje mnenje pa je, da ga prodaj tak kot je, pa kupi drugega celega. Zakaj? Finančno bo najboljše ,pa še počutil se boš bolj varno v nepopravljenem. Mogoče se bo kak strauss alpataki smejal ampak alpataki ne vozijo svojih otrok naokoli.

Èe je bil kasko zavarovan ni sploh debate, poberi denar pa po drugega, na koncu boš videl da je z rabljenimi bolj križ in boš šel po novega.

garac

Boštjanov je res ohranjen in redno vzdrževan, kupiš pa lahko en drekecpekec. Èe ni totalka, bi ga vsekakor popravil. Pa še najboljši med berlingi je MK2.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

andraž

Pripada ti tudi odškodnina za poškodbe. Bolniška, zdravniško potrdilo... Ne pusti se jim odpraviti z drobižem.
Potem ta znesek dodaš in kupiš drugega. Ker povaljan ni skoraj v nobenem primeru več tak kot je bil pred prevalom.

dbostjan

Sem šel danes pogledat, kako je z avtom, pa ni nič kaj lepo videti...

Čojko

Totalka, avto je lahko samo še za dele.

Probaj se čim bolje zmenit z zavarovalnico, čeprav veliko ne boš dobil zanj (leta).

dbostjan

Na levem boku je ostala cela le šipa, kjer je sedel sin. Je popraskana, vendar hvalabogu cela, da je zaščitila otroka. Zadnja kolesa so bolj po svoje, ker je bil udarec v zadnji desni del. Vrata so vsa vegasta, prtljažnik se ne odpre. Skoraj ni nepoškodovane pločevine, razen dela strehe in prtljažnih vrat.

Se pa strinjam z Garačem, Berlingo MK II je tudi zame najboljši od vseh Berlingov, zato sem ga tudi tako čuval. Pa tudi imamo že v družini, da skrbimo za svoja vozila, že od starega očeta naprej... Bojim pa se, da bom težko našel kakšnega dobrega, sploh še zato, ker ga uporabljam za dolge relacije.

Pomislil sem tudi že, da bi poskusil prodati viso, a ne vem, če bo kaj zanimanja, sploh še za kakšno malo boljšo ceno. Ne vem, bomo še videli, kaj bodo rekli na zavarovalnici.

alan30

Ni računice , da bi šel tole popravljati pa tudi občutek bo bolj slab, ko boš vedel kako je bil sesut.

LP
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

tudi visa se proda, če je ohranjena in je cena primerna, ampak če ni res nujno jo obdrži

Šment, zdaj sem gledal slike, sicer se airbagi niso odprli, ampak je najbrž res totalka. Tole nima smisla popravljat
[SIGPIC][/SIGPIC]  

zlikovski

Jaz bi avto definitivno prodal, avto je kar lepo fasal.
Pa tudi vprašanje je, ko bi ga nazaj sestavili, bi se lahko začeli problemi z njim, nikoli neveš.