Regeneracija filtra

Začel/a gramikom, September 06, 2016, 10:16:49 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Citat od: zlikovski;223401Jaz sem prejšnjič videl golfa, kadil kot stara lokomotiva ko gre v klanec dobesedno zadaj direkt črna zavesa, kaj je bilo to nevem, lahko da kak feler na motorju bogsigavedi.

ÈIP TUNING, vse zablindirano, filtri so pri Strojanovih namesto v avtu, poraba pa baje 0,01dl/10.000km  manjša.:BigThumbs:

xpuser

Verjetno ima že parkrat obrnil 120.000 km.

dbostjan

Bosanski šofer tovornjaka je pred leti rekel na avstrijski meji cariniku, ki ga ni pustil naprej: "Kad dimi, on vuče!"
Ker je bila takrat še vojna v Bosni in je šel po humanitarno pomoč, so ga čez čas res spustili...

Francl

Redki imajo DPF zrihtan kot je treba.
Moj prejšnji na koncu auspuha ni imel nič črnega, še bolj pa me je presenetil kolega z več kot deset let starim E220. Ko je šel s prstom po notranji strani cevi na koncu avspuha, ni imel prsta popolnoma nič črnega. Pri mojem sedanjem je sicer malo črno, vendar pa na odbijaču in zadnjih vratih še nisem opazil tiste značilne črnine, kot npr. na Xantiji. Niti je ni imel moj prejšnji fünfer brez DPF. Nikoli tudi nisem opazil regeneracije filtra. Zgleda, da imajo težave le začetni letniki od uvedbe te novotarije.
:Hammer3:

Citroenovc

Citat od: alesz;223530Ti sistemi so bili takrat vrhunska tehnologija in ob vsakem preskoku je to spet nekaj novega,izboljšanega.

Mah veš kaj - spomnim se prvega servisa, ko je avto imel okrog 20k km - pa sta bili cevi na koncu popolnoma črni od saj ...
Skratka - od praktično prvega dne nekaj v resnici ne dela prav (očitno) - a noben fliknjen tester nič ne pokaže ipd ...

Mene moti s tega vidika - če imam v avtu eno blesavo pogruntavščino, od katere ni pravega haska, razen da men nekajkrat na mesec kravžlja živce, ker se očitno sproži ob najbolje nemogočih terminih (npr med tem, ko si že 5-10min vozil umirjeno po mestu in sploh ni izpolnjen osnovni pogoj visokih obratov) - temu brez težav rečem polizdelek (za tiste, ki vedno znova narobe berejo - FAP filter je zame polizdelek, C5 II pa je (z izjemo FAPa) zame odličen avto).
OK

LP
Primož

andraž

Kot kaže so res prvi letniki s FAP-i bolj čudni. Moj, v vseh 30000 km lastništva se ni nikoli nič regeneriral. V toliko km bi se verjetno že moral. Mogoče se bo pa samo enkrat ustavil, dop konca zamašen...

Xandrej

Kdaj bojo začeli te dimnike metat na tehničnih pa merit na valjih? To bi rad še doživel res...

xpuser

POtem jih bi večina nad starostjo 5 let padlo. Saj bi folk ubobožal s popravili.

Citroenovc

Citat od: andraž;223562Kot kaže so res prvi letniki s FAP-i bolj čudni. Moj, v vseh 30000 km lastništva se ni nikoli nič regeneriral. V toliko km bi se verjetno že moral. Mogoče se bo pa samo enkrat ustavil, dop konca zamašen...

Seveda se je, samo pač nisi porajtal.
Ali pa ga nimaš.

Oni avtoelektričar iz Modrega Leva je mel uvoženega iz Belgije, mislim da l2006 - in FAP ni imel. Pa je bil 100kW motor.
So nas, "vzhodnjake" mel za poskusne zajčke. Na FR in BE trgu pa se je baje zadeva pojavila kasneje kot del motornega sklopa ...
OK

LP
Primož

CEPETKO

Jaz sem zadovoljen zadeva dela kot mora vsakih 650 km +- 50 km  regeneracija.Poglej si na koliko ti regenerira v  meniju udobje ti piše, in tam je tudi stanje zapolnjenosti v % in kdaj bo naslednnjič spet regeneriral. Očitno imaš zabasanega, ali pa zanič sondo,  ki je zatajila. Vrtljaji nimajo nič zveze z regeneracijo. Edini pogoj so  zapolnjenost v % in kilometraža.
Èe pa regenerira ravno tedaj ko si najmanj želiš je pa samo smola na primer tik preden se spravljaš parkirat ob koncu vožnje.
Citroen - kreative tehnoloži.

rsm23

@Citroenovc: Andražev ima 100% FAP. Je zadnji letnik pred MK3. Pa tudi vem, da sem po VINu gledal, da ga ima. Edino če ga je kdo ven vrgel...

xtimex

Kako je možno, da avto še vedno dela regeneracijo navkljub izklopu motorja.
To se mi je zadnjič naredilo doma v garaži, ventilator je deloval na polno in smrdelo je ko hudič ko sem izklopil motor.
Najprej sem seveda pomislil, da se je vklopil ventilator zaradi hlajenja, ampak sem imel zadnjih 6-7km počasne vožnje cca 50-60 km/h - po mestu.
Ker se po parih minutah še vedno ni izklopil ventilator, sem avto še enkrat prižgal in ugasnil, tako da se je to potem to nehalo.
Sprašujem ali je to normalno, gre se pa novi Berlingo z 10000 km, prej na  starem Berlingu nisem nikoli opazil navkljub podobni tehnologiji.

Dihtunga

Zakaj bi izklapljal motor med regeneracijo ?
To koliko teraš nima veze s temperaturami dpf-ja med regenom. Šprica ekstra gorivo, vse je razžarjeno in se mora tudi ohladiti, najhitreje pa se ohladi tako, da motor lavfa, takrat tudi kroži voda čez sistem in vse se lepo hladi. Ko ugasneš pa zakuha...

xtimex

Zato, ker je avto v garaži.:RandomSmiley:

alesz

Tak avto se ne vozi v garažo,saje ti zgorevajo pri +600°c in vem da je nekje priporočilo da vozilo takrat niti ne sme stati na asfaltni površini.........