Regeneracija filtra

Začel/a gramikom, September 06, 2016, 10:16:49 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gramikom

Pozdravljeni

Mogoče brezvezno vprašanje ampak vseeno. Kako veš kdaj avto dela regeneracijo filtra trdih delcev?

Hvala za odgovore

sušo

Naj bi ti poraba skočila do neba.
Ne vem. Še nisem zasledil.
Res je pa tudi, da imam na displeju venomer musko in ne trenutne porabe...

zlomjo

Mene je zadnjič obveščal da je navarnost zamašitve filtra, potem je pa vse skupaj ponehalo. Èe je vmes kaj delal pa ne vem.

CEPETKO

Avtu zacne cukat obcutis na pedalu za plin ter smrdi po zasmojenem olju ce povohas pod blatnikom ali zgoraj pri brisalcih, ker ventilator gre na polno in mesa zrak. Medtem ne smes ugasat,ker prekines regeneracijo. Temperatura olja se zvisa. Na avtocesti bolj tezko da ugotovis ko zacne cukati najbolj cutis to v tretji ali cetrti prestavi med 50 in 70 km/h. Trenutna poraba pa skoci na  na 11 litrov.
Citroen - kreative tehnoloži.

andraž

CEPETKO

15-20 minut ko se ventilator izklopi je koncano.
Citroen - kreative tehnoloži.

gramikom

Kaj pa če se ne zavedaš da dela regeneracijo in avto med postopkom vseeno ugasneš?

casper

Meni se ne zdi da traja toliko (15-20min).
Prej okrog 5 min. Al pa celo manj.

Jaz sem ugotovil da jo dela ko sem na avtocesti opazil zvišano trenutno porabo (okrog 10 namesto 7). Drugače pa ne vem ali se lahko ugotovi na drug način

Èe ugasneš motor si jo očitno prekinil, kar verjetno ni OK.

Pogoj da se regeneracija začne je hitrost več kot 50km/h. Ali se bo prekinila če se hitrost zmanjša pod 50 ne vem. Mislim celo da se, ampak nisem ziher.
Èe kdo ve, prosim naj napiše.

alesz

CitatKaj pa če se ne zavedaš da dela regeneracijo in avto med postopkom vseeno ugasneš?
Regeneracija se je ustavila že prej,ko je hitrost padla pod določeno mejo,ta postopek ob zaustavitvi vozila,ko ti tulijo ventilatorji je"kontrolirano zaustavljanje regeneracije"

andraž

Na koliko km se pa to dogaja? S C5 II sem od nakupa naredil blizu 30000 km, pa se mi zdi, da se še ni odločil za takšno akcijo. Avto ima 190000 km.

Citroenovc

Morda imaš pa verzijo brez FAP - sej 100kW 2.0 16V ni nujno imel FAP v C5 II ... Žal nismo vsi te sreče :S
OK

LP
Primož

alesz

Teoretično bi bilo možno tudi nikoli........Poznamo pasivno,aktivno in prisilno regeneracijo.Pasivna,navkljub večnemu jokanju in šinfanju čez citroenove sisteme,je tu PSA in pa recimo ford v prednosti pred ostalimi,ker uporablja aditiv,ki dvigne temperaturo izpusnega sistema.Avtomobili ki so konkretno voženi po avtocesti imajo večinoma višjo temperaturo v izpušnem sistemu,plus tega računalnik vedno vbrizgne nekaj aditiva v rezervar in ker je temperatura visoka pač regeneracija poteka stalno,saje izgorevajo.Pri vozilih voženih na kratke razdalje,lokalne ceste,obilo startov...itd ,je pa temperatura izpušnih plinov prenizka za to pasivno regeneracijo in zato računalnik sproži aktivno,nekje pri 45% zamašitvi.Ob odgovarjajočih pogojih vbrizga aditiv v ohišje filtra,da pospeši izgorevanje zastalih saj.Prisilna je pa tista prožena i testerjem......tako nekako ,na hitro

andraž

Hvala za obširno razlago. Moj ima FAP, vsaj tako piše v homologaciji. Je pa res, da sem kar precej na AC, zato možno da se vse dogaja takrat. Edina stvar, ki jo opažam zadnje čase je, da ob konkretnem pospeševanju malo bolj pokadi.

fifk

Jaz na mojem še tudi nisem opazil, da bi kdaj izvajal regeneracijo, pa kar spremljam kaj se dogaja z avtom. Mogoče res zgoreva sproti, ker imam večinoma avtocestne vožnje.

wragec

Jaz sem to opazil enkrat v petih letih. Ko sem avto kupil in šel prvič na avtocesto, pridem na črplako in avto pustim vžgan, grem notri in naenkrat mi eden reče da se mi iz avta ful kadi. Pogledam pa pol črpalke v dimu, najprej sem pomislo na turbino, hitro ven in seveda zaradi straha sem avto ugasno. Že cel paničen nov avto in novi stroški, pa pride en starejši možak in reče nič ni narobe dela regeneracijo. Sem si kar odahno in mu seveda takoj plačal pijačo.