Regeneracija filtra

Začel/a gramikom, September 06, 2016, 10:16:49 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hahehihoh

Jaz nisem ničesar opazil v cca 40 tisoč km, imam pa 1.6 HDI. Je pa res da trenutne porabe ne spremljam

CEPETKO

Dvojka dela regeneracijo običajno vsaj tako dela meni okrog vsakih 650 km sem preveril z testerjem greš v dodatno opremo udobje nekaj takega, in tam vse piše na koliko ti dela, kakšno je stanje polnosti filtra v % in ti tudi piše glede na izračun kdaj bo naslednjič spet regeneriral .Dvojke do vključno 2004 letnik neglede je 1.6 ali 2.0 še nimajo  fap-a. Fap se začne v drugi polovici leta 2005.
Citroen - kreative tehnoloži.

sušo

Aha, potem bo pri našem, tako kot pravi alesz, pasivna regeneracija.
Se kar vozimo po AC in ni toliko kratkih relacij in pogostih startov in stopov.
Sicer ne spremljam porabe "v živo" ampak recimo dvakrat na tank preverim če še kaže isto kot prej. In sem, za enkrat še vedno, zadovoljen s prikazanim.

Citroenovc

No jaz sem včeraj "čakal" od razcepa Srmin (al kaj je že oni ko greš lahko proti Trstu) pa do Nanosa, da je končno nehal kadit pri vsakem malo bolj ostrem pospeševanju in da je temp olja padla nazaj iz cca 3/4 na pod polovico ... Edinič, ko je režim padel pod 3k rpm - je bila to cestninska postaja ... očitno ravno dovolj, da je bilo treba štartat z nule ... ker tako dolge regeneracije se pa ne spomnim ...

skratka - zame je to še vedno francoski polizdelek, ki na naših kratkih razdaljah vsaj v tej kombinaciji motorja in avtomobila ne deluje optimalno niti pod razno.
OK

LP
Primož

rsm23

Hja pri teh RHR motorjih so očitno pač nekaj zajebali - če se ne motim je to v C5 II bila prva generacija motorjev s FAP filtrom.

Zadnjič sem s testerjem pogledal kako je pri C4. Računalnik pravi, da baje naredi generacijo na približno vsakih 900 km. Dozdej še nisem porajtal kdaj in kako se to zgodi. Tako, da ja...v prvi generaciji je nek inženir verjetno orenk kiksnil :P

Citroenovc

Seveda - preden pokasiram kako pametno "o prepočasni vožnji s prenizkimi obrati" - ta avto se niti pod razno ne vozi niti počasi niti s prenizkimi obrati.

Men je pred leti en avtoelektričar z Modrega Leva razlagal, da so zajebal pozicijo filtra (pod trebuhom, tok zraka ga preveč hladi med vožnjo) in pa pozicijo kontaktov senzorjev - pri P407 so baje zelo radi dobesedno segnili pri 1-2 leti starih avtomobilih.

Ja pri 2.0 je bil res to prva generacija FAPovcev ... Fabrika Avtomobila Prizren. S tem da je enačenje PSA FAP in Fabrike žaljenje Fabrike.
OK

LP
Primož

zlikovski

Jaz sem prejšnjič videl golfa, kadil kot stara lokomotiva ko gre v klanec dobesedno zadaj direkt črna zavesa, kaj je bilo to nevem, lahko da kak feler na motorju bogsigavedi.

CEPETKO

Citat od: Citroenovc;223350No jaz sem včeraj "čakal" od razcepa Srmin (al kaj je že oni ko greš lahko proti Trstu) pa do Nanosa, da je končno nehal kadit pri vsakem malo bolj ostrem pospeševanju in da je temp olja padla nazaj iz cca 3/4 na pod polovico ... Edinič, ko je režim padel pod 3k rpm - je bila to cestninska postaja ... očitno ravno dovolj, da je bilo treba štartat z nule ... ker tako dolge regeneracije se pa ne spomnim ...

skratka - zame je to še vedno francoski polizdelek, ki na naših kratkih razdaljah vsaj v tej kombinaciji motorja in avtomobila ne deluje optimalno niti pod razno.

No pa vidiš kam prileze kazalec olja. Nanoški breg iz smeri primorske Èrnega kala proti Ljubljani mu da vetra. Moj ga je videl vsak vikend dvakrat v zadnjih treh mesecih. Ko sem pa recimo v ponedeljek štartal nekam z avtom recimo 10 km vožnje pa regeneracija že po šestih kilometrih vožnje čez 15 minut pa je bilo že vsega konec. Dan prej  pa 600 km prevozil.
Ne vem zakaj imaš toliko problemov če jih jaz nimam. Èe ti ne  kuri na 650 km +-50 km  je nekaj res narobe meni kuri stalno pri isti kilometraži. Neglede cincam ali divjarim, ali po mestu sem pa tja od trgovine do trgovine ali pa relacijsko vozim 600km v enem dnevu.
Citroen - kreative tehnoloži.

hahehihoh

Mene tako zanima kako izgleda ta regeneracija, pa še nikoli nisem opazil. Prevozil čez 40.000 km, gre se za 1.6 HDI 2013

andraž

Meni se ne zdi polizdelek. Je super avto za ts denar. Kompakten, trmast, zanesljiv. Mi je zelo good in ga ne zamenjam.

Odisej

Citat od: hahehihoh;223431Mene tako zanima kako izgleda ta regeneracija, pa še nikoli nisem opazil. Prevozil čez 40.000 km, gre se za 1.6 HDI 2013

jest pri 50.000km nisem opazil kdaj bi avto kaj sam od sebe počel :)
Sem ga pa enkrat spucal, pa to samo zato ker je na servisu rekel, da je filter 98% zabasan in da nov pride 800EUR

Odisej

Citat od: andraž;223436Meni se ne zdi polizdelek. Je super avto za ts denar. Kompakten, trmast, zanesljiv. Mi je zelo good in ga ne zamenjam.

delim tvoje mnenje...

prej sem imel nemški polizdelek (golf 6) in hvala lepa, tam pa je bilo problemov s tem filtrom...je lep občutek ko gre avto v safe mode :) tako ene 5x letno

Citroenovc

Citat od: CEPETKO;223423No pa vidiš kam prileze kazalec olja. Nanoški breg iz smeri primorske Èrnega kala proti Ljubljani mu da vetra. Moj ga je videl vsak vikend dvakrat v zadnjih treh mesecih. Ko sem pa recimo v ponedeljek štartal nekam z avtom recimo 10 km vožnje pa regeneracija že po šestih kilometrih vožnje čez 15 minut pa je bilo že vsega konec. Dan prej  pa 600 km prevozil.
Ne vem zakaj imaš toliko problemov če jih jaz nimam. Èe ti ne  kuri na 650 km +-50 km  je nekaj res narobe meni kuri stalno pri isti kilometraži. Neglede cincam ali divjarim, ali po mestu sem pa tja od trgovine do trgovine ali pa relacijsko vozim 600km v enem dnevu.

Sem kdaj napisal, da meni ne prileze prek polovice?
Napisal sem samo, da dokler ostane pod rdečim poljem - je zame vse v mejah normale.
Nič mu ne da vetra nanoški breg. Ker je delal ravno regeneracijo, je bila temp višja.
Pravim sam, da je tokrat odlašal u 3pm pol pa je tudi trajala u 3pm. Zakaj odlašal? Ker sem dol grede vseh 160km ob vsakem pospeševanju videl v ogledalu dim ... pa se kar ni in ni sprožila ... In ne, tudi dol grede se avto ni vozil počasi.
Èe je pa tako butast sistem, da ga prožijo samo km od zadnjega proženja in ne tudi dejanska zabasanost - pol so pa še večji butli ingi, ki so ta sistem vtaknili v ta avto kot sem si mislil. Pač polizdelek.
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: andraž;223436Meni se ne zdi polizdelek. Je super avto za ts denar. Kompakten, trmast, zanesljiv. Mi je zelo good in ga ne zamenjam.

Polizdelek je FAP in ne C5 II.
OK

LP
Primož

alesz

Ti sistemi so bili takrat vrhunska tehnologija in ob vsakem preskoku je to spet nekaj novega,izboljšanega.Ob nakupu takega avtomobila imaš pa pravico do testiranja takega izdelka!Ko je zadeva "doterana" pa skočijo zraven priznane firme in ta vgradijo v svoja vozila.Izvirni greh vsega tega pa sega v čas druge naftne krize,ko so naftne družbe"nategnile"europoslance,verjetno za kako dobro podlago,da se je šlo v razvoj"urbanega dizla"Naftne družbe so "kao" sofinancirale to zadevo,dejansko pa blokirale vse drugo.Nihče ni vlagal bistvenih vsot v bencinske motorje,če bi bilo v bencin vloženo toliko denarja kot v nafto bi se vozili z "na 2litra".Nič pa nebi profitirali ker bi isti ljudje prilagodili ceno litra na njim sprejemljivo,nafta in njeni deriveti stanejo natanko toliko kot rabijo naftne družbe.......kako se že reče,več je bolje.........