Šli smo drugam, ker doma ne dobimo ...

Začel/a Lovro, Maj 10, 2016, 09:02:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Po moje bi ze menjava gum veliko pomagala. Te polne smrecice, ki jih imas sedaj, so sicer dobre za "ratrak nacin" naprej/nazaj, a so bocno brez pravega oprijema.

Poglej rezultate pa ti bo marsikaj jasno:
http://vega.siol.net/media/files/2016-41/225-17.pdf
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

visar

Pozdravljeni

Sedaj po nekaj tednih lahko opišem razliko tudi jaz med DS5 in C5 III.
Sneg je zanimiva izkušnja in ko sem prišel domov se sploh nisem zavedal kakšen sneg je na drugi strani stekla. DS5 vozi lepo suvereno brez kakršnih koli problemov, samo lučka ESP se je občasno prižigala. Iz Idrije sem prišel domov kakšno minuto kasneje.... ampak doma...  Jaz se brez problemov zaparkiram, moja draga pa S C5 nikakor ni zvozila zadnjega hriba klub zimskim gumam in ESP, Snow motion..... . Sem rekel jaz pa bom, se vsedem v C5 in s vsem znanjem o citroenih komaj pridem do doma (ampak res komaj). Sosed s BMW xdrive je sploh ostal pod klancem.

Torej če primerjam DS5 in C5 III vsak ima svoje prednosti.
DS5 4WD in Hibrid delata čudeže.
+ DS5
Avto ima občutno manjšo porabo, električni pogon in lepše se vozi kot C5. 4WD je itak samo velik plus, ki se je izkazal v petek.
+ C5 III
Avto z zelo dobro lego na cesti, zeloooooooo udoben s hidravliko pa tudi ne veš kako v ku*****u so naše ceste. Boljši od marsikaterega 4 kolesnika (npr. sosedov BMW) tudi na snegu. Z zelo nizko porabo (tudi brez hibrida).
Bistveno bolj pregleden kot DS5 (Dule, ko sem bil v DS5 sem mislil da je pregledna.... ko sem šel v C5 sem videl razliko..... pa že C5 je nepregledna v primerjavi s starejšo sestro)
______/\\______
______/\\______

zupanovjoze

Pozdravljeni Lovro!
Kakšne pametne razlage vzroka bočnega drsenja tvojega avtomobila nimam,najbrž pa bo držalo,da so takšni terenci  več ali manj primerni le,da se lahko z njim zapelješ čez rob pločnika najbližnjega bifeja-ne,da bi podrsal po podnu avtomobila.Tudi menjava gum ne bo kaj dosti pomagala.
Pri nas v službi smo pred leti za terenske vožnje kupili Kio sportage. Avto je bil na mokri in na zasneženi cesti praktično nevodljiv.Pri 30.0000 kM smo obupali in ga zamenjali za Land Roverja TD5.Po terenu smo se z njim vozili največkrat s pripeto prikolico (nosilnost 1600 kg),za volanom je bil užitek brez vsakega zdrsavanja koles (zapora diferenciala) - pravi tank,večkrat smo se čudili sami sebi po kakšnih planinah smo vse z njim lazli.....
Po 400.000 km ga je zamenjala precej slabša Toyota Hylux.
Ko sem bil z žabo v Centru varne vožnje na Vranskem sem imel v svoji skupini tudi enega Volvota XC70 in Volkswagna tourega 3.0 - to je bil užitek gledati kako sta ta dva avtomobila z najsodobnejšo elektronsko podporo na vodni blazini pred oviro naredila 360 stopinski obrat,jaz pa sem se z žabo staro 45 let oviri izognil - tako,da me je samo malo zaneslo in po tem nadaljeval vožnjo.
Proti tema dvema "mrcinama"je tvoj športni terenc  poceni igračka,ti z njim samo veselo treniraj,marsikatero "foro" boš pogruntal,čez čas boš prišel do tega, da tvoje potrebe popolnoma zadovoljuje.Uživaj!
Po brezpotjih pa je vožnja zakonsko prepovedana in kršitev tega sankcionirana!
Èe boš pa želel voziti drva po zasneženih brezpotjih pa imajo na Vrhniki gozdarji nekaj z verigami in varnostnimi kabinami opremljenih traktorjev...z veseljem ti posredujem kontakt.
Lep pozdrav!j.

Čojko

Moj naslednji bo C5 hibrid 4x4 s hidravliko,...

andraž

andraž

Glede suv-ov in zimske vožnje. Do določene mere delujejo. V Rusiji imajo tudi tisti z več kot šest mestnimi številkami na računu za vožnjo po snegu do svoje dače (tako tam rečejo vikendu) Land rover ali pa največkrat Lado Nivo. S tema dvema prilezejo kamorkoli.

žabec

Citat od: Lovro;229114@Gregor

Hvala - na kak način pa se temu izognem oz. kaj narediti, da ga ne bo postrani odnašalo?
Sedaj sem po tistih zasneženih klancih na kolovozih vozil na tak način, da so kolesa lepo počasi grabila brez spodrsavanja in nisem teral v hitre obrate koles, pa je hudič vseeno začel bočno drseti.
Torej ne le zadek, komplet avto je bočno drsel (včasih najprej celo sprednji del), takoj ko se je klanec nagnil v levo ali desno.

Mogoče neumno sprašujem, ampak žal še nimam nobenih izkušenj, ampak, kot pravijo: ko pita, ne skita. ;)

Imaš mogoče kak nasvet, kako naj umirim to bočno drsenje?

To se vedno dogaja kadar je moker ali zglajen sneg, jaz to poskušam vnaprej predvideti in korigiram smer tako, da ni bočnega drsenja, seveda, če cestišče to dopušča. Je pa zanimivo, da ko pridem na bankino, pa gume vedno zagrabijo.
Samo ena boginja je prava !

Lovro

Fantje, hvala za vaše nasvete in mnenja.
Torej bom šel še dodatno potrenirat na lokalne kolovoze, da se naučim predvidevati in preprečevati ta bočna drsenja, preden se odpravim na kak hribovski kolovoz.
Bom pa poklical tudi vulkanizerja in če te gume kot rabljene takoj spravi v promet za pametno ceno, bom kupil pri njem druge z boljšim oprijemom.

@Èojko
Èe pa pride res ven tak C5, ga bom z veseljem kupil tudi jaz čez kakih 5 let.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gregor

Mogoč je tud širina gume problem. Vem da se z lado z vrhunskimi novimi 215 gumami slabše peljem po južnem snegu, kot s starimi nalitimi ozkimi 175.
Na patrolu imam pa tud široke, 285.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Čojko

Lovro, pusti gume pri miru. Saj bo še snega in boš lahko treniral. Pa tudi če kakšnega klanca ne uspeš prelesti ne bo nič tako strašno hudega.

zlikovski

Za sneg se rabijo ozke gume ne široke kot prvo pravilo.

Lovro

Citat od: Èojko;229139...Pa tudi če kakšnega klanca ne uspeš prelesti ne bo nič tako strašno hudega.

Za to ni panike. Bolj je problem, če kje brezveze obtičiš. :Hammer3::funny34d:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Pravi 4x4 imajo praviloma ožje gume, "kramparice", s katerimi je vožnja po asfaltu lomljenje hrbta, na snegu pa gredo kot je treba. Ne verjamem, da za tvoj avto sploh obstajajo prave "kramparice". Te so ponavadi v starih dimenzijah - 175 15, 185 16...

gregor

Andraž, moje izkušnje s kramparcam so čisto drugačne. Gre sicer po snegu zelo po pameti, ampak v ovinek zellooo previdno, bremzat moraš pa začet kako minuto prej :-)
Sem se vozil par let s kramparcam. Tudi iz ceste zletel zaradi tega.
Jaz ne rabim vsakodnevno gum za blato, zato imam pozimi zimske.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

garac

[RAZBIJAMO MITE]
 Ni res, da mora imeti terensko vozilo štirikolesni pogon.
 Ekipa Peugeot Total je uspešno premagala puščavske sipine le z zadnjim pogonom. Kaj pa si mislite vi?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/