Šli smo drugam, ker doma ne dobimo ...

Začel/a Lovro, Maj 10, 2016, 09:02:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Citat od: superca13;224228Danes sem se s Teslo peljal. In potem takoj videl, da je vse to kar imamo, vse to kar brni po cesti, V8 in podobno sranje....čist brezveze.

Ja. Sam tesla se sama vžge, puf pa explodira akumulatorji, pa tiste žice za elektriko, da ne govorim kulk je šele elektronike če vžge strela.
Po moje se za isti dnar bolj spača 5 spačkov po 20 jurjev pri nas kupit.
Pa kaj češ teslo sam popravljat ko še mašine ni v nobeni haubi, servisi so pa v slo za teslo še slabši ko zs citroen.
Pa gume 20 col, kje so to našli. To je edino imel ford T. Kje češ zdaj tega redkega forda pri nas najdet za rabljene gume. Pa sem slišu da za teslo ni niti nobene ninðe v sloveniji:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

superca13

Kake ninðe? Saj ni kaj servisirat. Èlovek je v 1 letu naredil več kot 100kkm in še bremz ni zrabil.
Gume pa ja...

Rocky

Se strinjam. Električni avtomobili so prihodnost. Stestiral sem jih že kar nekaj, a dosegljivi imajo za moj okus še premajhen domet. Je pa kar nekaj napovedanih v naslednjem letu, ki bodo zanimivi in malo cenejši kot trenutne Tesle (ki bi jo seveda takoj imel). Tako pa imam poleg XM-a, ki je le sem ter tja na poti, v garaži še Toyotin hibrid predelan na plin. Zame super kombinacija. Superca, če kupiš Teslo (S ali X) pridem takoj na preizkus. Tudi kakšne vožnje v SM-u se ne bom branil :)

superca13

Zdaj še lep čas ne bo nakupa novega. Mazda se še niti utekla ni prav:-)
Tesla S  je res super.
SM pa ja, se bomo peljali.:BigThumbs:

gule

Xandrej

Citat od: MSrougeZX;224213Od kolega honda pcx 125 zre 2litra pa leti proti 50ccm mlinckom.

Ja 2T prijatelj pa gas do daske z veš kolkimi obrati...

Superca še malo pa boš v SM plin zmontiral ko ti neki štromari grejo po glavi... :breaking_pc:

Čojko

Citat od: Rocky;224242Se strinjam. Električni avtomobili so prihodnost.

Malo morgen. Kar predstavljaj si kako bo na "bencinskih" črpalkah pa, da je samo polovica avtomobilov na elektriko. Kje pa bomo elektriko za avte polnit proizvajali? A bomo postavljali dizel elektrarne?

Se strinjam, da je elektro avto v veliko pogledih fajn, vendar to po moje še zelo dolgo ne bo prihodnost.

zlikovski

Elektro avti bi bilo dobri, če bi imeli univerzalne akumulatorje, prišel do ''pumpe'' menjal akumulator in gasa dalje, tega spraznjenega pa bi dali tam polnit, in naslednji ki bi prišel z prazmin bi menjali in tako naprej, ne pa da vsako sranje ima svoj tip akumulatorja in še svoj tik priklopa na elektriko.

antasi

To je ena od rešitev ki pa žal ni zaživela med drugim tudi zaradi teže. Renault je npr ponudil alternativo najem aku.
Bi pa večina od nas verjetno imela elektro avto doma če bi ga lahk kupil za ceno kliota oz.c3 to je pod 8000eur
Pravijo da bo padla cena aku za 50posto v par letih..
Pol nebi bil problem doseg in polnjenje ker večina prevozi do 100km na dan ,doma ga pa lahko filaš na podaljšku ponoči za 1euro za 100km. Razen čojko ki ga sploh ne rabi filat ker ima do službe 5km navzdol in se mu po poti avto sam nafila  /regeneracija pri bremzanju /da lahk pride pol domov nazaj 5km v hrib.:BigThumbs:
Za razmislit čez par let..

Pa še komentar na toyoto prius hybrid predelano na plin. Sliši se zanimivo čeprav teoretično je ta avto fajn za po mestu za par 10km na elektriko. Na daljših razdaljah je poraba ista ostalim. No tu na plin pa mogoče ni butasto. Vsekakor fali še samo pogon na paro in bi bil energetsko zaščiten če zmanjka česa..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zlikovski

Glej saj teža in velikosti ni problem, bi zapeljal na nek ''dovoz'' na črpaljki podobno kot zdaj tankaš in bi robotika avtomatsko menjala akumulator in gas naprej.

superca13

Elektrika bo zagotovo prihodnost. Malo idite v svet in boste videli, da je v nekaterih državah že vsak 10-15 avto, ki se ti nasproti pripelje, elektro.
Sonce še nočemo/ne znamo prav koristit, ker je treba nafto prej skurit, zaslužit in žal posvinjat planet.
Je pa res,da je že danes mogoče bit energetsko neodvisen od vseh energentov in še višek proizvajat.
Samo ni nam treba..nafta je na voljo in relativno poceni.
Ko bo hudič šalo vzel se bo 5 miljard ljudi intenzivno s tem ukvarjalo in problem bo slej kot prej rešen.

alesz

CitatSamo ni nam treba..nafta je na voljo in relativno poceni.
če malo tako pogledaš,akumulatorji tehnološko zaostajajo za ostalo elektro opremo za skoraj dvoštevilčno cifro let,zato ker ima vse patente s tega področja v lasti naftna industrija.Ko se bo elektrika "sprostila" bo pa kilometer vožnje stal ravno toliko kot sedaj,ker bo potrebno nadoknadit zaslužek naftnih družb.Sicer nekaj drugega a podobnega.Se kdo spomni ko so se po jugu Francije vozili prototipi C4 zamaskirani v nek karton,dva od njih sta imela klimo na CO2.Ali je potem še kdo kaj slišal o tem.Združeni proizvajalci plina so pokupili vse patente in neko univerzo v Skardinaviji in ji dali nalogo "doterat"sistem...ne gre to tako ,da bi nekdo polnil klimo na gasilskem servisu.....rezerv plina je pa za 15 let.....

rsm23

Jah saj je vedno tako. Bilo je nekaj let nazaj vmes malo več aktivnosti na področju el vozil, ko je bila že neka panika o tem kako bo "počasi" zmanjkalo nafte...
No očitno je šel razvoj takrat prehitro, pa je bilo treba zadeve malo ustavit....pa nafta je šla malo dol itd.

Ja, elektro vozila so prihodnost. Tudi mene je Tesla fascinirala (sem se nekaj časa nazaj samo na kratko peljal kot sopotnik). Hkrati vozila postajajo tudi vse bolj pametna in avtonomna.

Xandrej

Elektro je eko pa nevemkajvse... Treba pa se je vprašat kako eko je izdelava teh akujev pa kako nastane štrom spet... Èe bojo nuklearke rasle kot gobe po dežju smo naredli kaj? Nisem se še peljal v tesli nemorem sodit ampak kaj vem... Da pa bi se po svetu vozli z štrom avti ful množično pa nisem zasledil... Kake tesle vidiš ostalo pa enako redko kot pri nas...

dvorjan

Xandrej: Pred sto leti je bil delez elektricnih avtov ze 40%. Potem so pa v Teksasu navrtali nafto in posledicno se danes na racun (pre)mocnih naftnih lobijev soocamo z vse bolj onesnazenim okoljem.

In ta zgodbica, koliko onesnazi elektricni avto v casu svoje proizvodnje, je se en produkt naftnih lobijev. Toyota je razkrila, da se z vidika skodljivih vplivov na okolje elektricni avtomobil in "fosilnik" izenacita pri okoli prevozenih 35.000 km, potem pa elektricno gnano vozilo onesnazuje bistveno manj (ce seveda za njegovo elektriko ne kurimo premoga).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!