Šli smo drugam, ker doma ne dobimo ...

Začel/a Lovro, Maj 10, 2016, 09:02:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fifk

Še ključ se te je ustrašil in raje popustil... 😁 Drugače je pa sr..je tole, skoraj neverjetno.

gule

Tisti križ ključ bo treba dati v prtljažnik. Jaz se spomnim ključa iz TAS kompleta, zadnje generacije. Votel, pa ročaj bil izvlečen, da si dobil na sili. Ja to so bili časi.

Lovro

Pri nakupu križnega je tudi treba biti previden. Tisti iz Petrola npr. ni ravno vzdržljiv. Rad namreč poči nasadni del.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Poštar

Slabo je Walter ali morda  Heyco ta kos kalil.

info@

Danes prijetelj prinesel, darilo od našega skupnega pokojnega prijatelja ... za mojo zbirko...

antasi

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=15690251&display=Saab 96 V4DELUXE 1LASTNICA EDINI V SVETU OD1LASTNICE

Sem mislil da je iz škofljice, pa je še en tak preprodajalec iz dolenjske:
POZDRAVLJENI PRODAJAM Z TEŠKIM SRCEM SABA 96 V4 MOTOR TAKRAT ORGINAL OD FORD CAPRIJA V4 KOT TUDI MENJALNIK TER VSA MEHANSKA DELA EDINO IMA ŠASIJO OD SABA KER SO TAKRAT IMELI POGODBO SABB IN FORD DELUXE OOPEMA RESNIÈNO EDINI V SVETU OD1LASTNICE LJUBITELJSKO ÈUVAN IN VAROVAN VSA LETA V GARAŽI NA SUHEM SNEGA V 50LETIH VOZILO NI VIDLO ZADNJIH 30LET ODJAVLJEN IZ PROMETA STOJI V GARAŽI VOZILO JE BILO LETA 1980 ODANO V NAJEM ZA PRODUKCIJO FILMA TAKRAT SNEMANEGA V PORTOROŽU IN PIRANU POLETJE V ŠKOLJKI PRED PAR MESECEV SEM NARUÈIO NOVE GUME IN SO NAMEŠÈENE NA NJEM MOTOR NISMO VŽGALI ŽAL ZADNJIH 20LET NAZADNJE VOŽEN LETA 2000 Z PREISKUNIM TABLICAMI POTREBNO BI BILO PO MOJEM UREDIT KOMPLETEN SERVIS MOTORJA KOT TUDI MENJALNIKA DA SE VSE ZAMENJANAJO OLJA TEKUÈINE FILTRI MOTOR IN MENJALNIK BP TAKRAT KOSEM GA NA ZDANJE VOZO 20LET NAZAJ VOZILO JE OD SAMEGA ZAÈETKA NA OBALI NATANÈNO V PIRANU TAKO DA GA IZKLJUÈNO PRODAJAM LJUBITELJU KI BO IMEO ÈASA DASI UREDI VOZILO VOZILO JE V ORGINALNEM STANJU ZA 50LET STAR AUTO BI LAHKO POVEDO ODLIÈNO OHRANJEN PRILAGAM SLIKE TER VIDEO POSNETEK IZ FILMA POLETJE V ŠKOLJKI OGLED IN PREVZEM VOZILA MOŽEN V PORTOROŽU OZIROMA PIRANU PROSIM KLIÈITE RESNI KUPCI SAJ JE VOZILO EDINSTVENA PRILOŽNOST KOT TUDI NALOŽBA V NEMÈIJI VOZILO IMA CENO IN JIH JE SAMO 8 OD 10TISOÈ EURO DO 40TISOÈ EURO

Cena:

10.000 €
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

ModelJT

Te so najboljsi, ki imajo edine stvari na svetu dokazat pa ne morejo. Ce ze misli da ima edinega takega saaba na svetu bi lahko vsaj povedal zakaj misli. Ali mogoce zato ker je edini, ki je bil v filmu poletje v skoljki?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Poštar

7 slik dokumentov, ki me v začetni fazi zanimanja  prav nič ne pritegnejo in 30 sličic avta iz katerih en drek vidiš. Izpostavlja, da je avto igral vlogo statista v filmu, ampak ta zagotovo ni bil sneman leta 1980, temveč nekje poleti 85 in kaj naj kupec s tistimi slikami in posnetkom počne, morda obuja spomine?  Veliko hvale in skrbi za avto izjemnega pomena, a zadnjih 20 let očitno nikoli vžgan. In slike iz tujine in  cene, ta je tudi dobra. Oni za 45 jurjev mu je za primerjavo a tisti ima za seboj 2 ali tri lastnike, tisoč prevoženih in verjetno skrbno vzdrževano  razstavno vozilo, drugi iz pripete slike pa da zraven še en motor z nekaj čez 20 tisoč km. Še en na avtonetu prodaja saaba in ga ima na mobile dražjega za jurja in pol. Ne vem koliko je ta avto dejansko vreden, verjetno toliko kot je pripravljen ljubitelj odšteti, ne pa cena na račun prve lastnice, ki verjetno ni edina na svetu in vloge, ki jo je imel avtov v filmu. Po spominu se mi zdi, da se je ta avto pred kratkim prodajal in oglaševal brez romana, cena je bila enaka za številko telefona pa nisem prepričan, sicer pa kolikor vidim je sedaj izgubil 400 evrov na teži. Tudi ne razumem piscev domišljijskih spisov, ki me že v štartu odvrnejo. Napiši bistvo, prepričuje in nakladaj ob ogledu, če se ne bo kupec že ob prvem pogledu na avto obrnil in podurhal stran.

andraž

Piše, da je v garaži od leta 80, na sliki prometne pa se vidi, da je bil redno registriran do leta 91.
Zmeden prodajalec.

sušo

Odlično. Saab 96 k ma prevoženih 96kkm... Jst bi kr števc odklopu...

antasi

Zmeden preprodajalec, ki je po tel.št. iz Dolenjske.
Èe je cigan, mu oprostimo neznanje slovenščine, drugače nikakor.
Dobro bi ga bilo poklicati in povprašati, če prodaja kdo od njegovih katalizatorje za xantio..
Èe pa ni cigan, bi mu morali vzeti državljanstvo zaradi neznanja slovenskega jezika.
Že prvi stavek teško preberem  ko piše"teškim".
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

info@

Citat od: andraž;269422Piše, da je v garaži od leta 80, na sliki prometne pa se vidi, da je bil redno registriran do leta 91.
Zmeden prodajalec.

Prej ni bil v garaži , je bil na prostem ... :-)

Poštar

Bom kar v tej temi vprašal. Na peugeotu 205 imam težave s pokanjem novih gumic stabilizatorja in mi zmanjkuje idej. Stari sta pokali čez ležeče policaje, drugače ju ni bilo slišati, novi že med samo vožnjo.

Trikrat sem že podiral. Prvič sem v grobem spucal rjo pod gumico in namazal s silikonsko mastjo kar drugače ne delam, montiram na suho, je pokalo kot, da bo prvi konec odpadel.

Drugič sem odstranil mast, razmastil z anisilikonom montiral novi gumici na suho in evo, spet poka  med vožnjo, sicer nekoliko manj a še vedno zelo moteče.

Tretjič sem  nanesel Rustyco gel, da je globinsko pojedel rjo, očistil, razmastil in pobarval z epoksijem. Evo, ponovno poka.

Material deluje kot termoplastika, kakšne velike izbire niti ni, imam dve blagovni znamki, Malo in Sasic, material je na otip enak, enaki sta bili tudi stari, ki sta bili verjetno še prvi, vsaj po stanju sodeč.

Kaj mi še ostane, kakšen ninja pristop, ki mi ni poznan?  Eden mi je svetoval teflon trak, ok on ima tega že v malih možganih saj je vodovodar.

Dihtunga

Rja uniči gumico zelo hitro. treba zbrusit do čistega, potem verjetno prebarvat in čez mast.
Pokajo pa ti lahko tudi končniki stabilizatorja in ostali deli podvozja.

Poštar

Vem, da rja uničuje in zraven še 32 let naredi svoje. Rja je bila kemijsko odstranjena in pobarvano z epoksi 2-k. Drugo kot gumice ne škripa, končniki stabilizatorja niti ne bi mogli biti, ker jih nima ločeno, gre stabilizator direkt skozi roko, te pa nove, menjane skupaj z gumicami prvo rundo menjave.