Klima ne dela (?)

Začel/a casper, Maj 09, 2016, 06:18:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

casper

Aprila sem opazil da mi klime ne dela.
Pred 1. majem so mi napolnili in dodali barvo.

Po enem tednu sem šel da mi pogledajo ali so kje sledi puščanja in jih niso našli. es da takrat ni bil najboljši čas za testiranje delovanja klime :(

Ta vikend je bilo malo bolj vroče pa sem klimo vklopil in opazil da pač ne hladi. Kompresor se sicer sliši. Tudi ko sem še enkrat šel do servisa niso opazili nič barve in se je slišalo da se je kompresor vklopil.

Koliko jaz vem če se sliši vklop kompresorja pomeni da plin je in da kompresor pač dela in da bi moralo hladiti - ampak ne hladi.

Ali mogoče kdo ima idejo zakaj mi klima ne hladi?

alesz

Ni važno če je,važno je koliko ga je...................to je prva zadeva ki se jo kontrolira ,potem pa naprej....je pa pri citroenih ponavadi tako,da če je plin pod polovico potem pušča........

xpuser

alesz

Po tednu ali cca deset dni.......če imaš puščanje 3-5g na dan,a veste koliko je to plina,v realnosti pa to pomeni da bo zadeva najpozneje v treh mesecih prazna.V tistem času ko se izvaja polnitev pa ni šanse da se ta napaka pokaže.Ampula se v bistvu uporablja kot preventiva,da ti ko je zadeva prazna olajša iskanje,ni pa to neka trenutna indikacija.10 do 15g na dan bi se skoraj moralo že slišati puščanje,ampula pa postaja vse bolj nezanesljiva,ker večina sodobnih kompresorjev na izhodu že posesa del olja nazaj v kompresor in ga v ceveh ostaja bistveno manj............

ppeterlin

Zelo verjetno ti pušča hladilnik klime, jaz sem lani klimo napolnil in je delala celo leto, letos spomladi pa spet ni hladila... sem malo prebral po forumih in šel na Citroen servis kjer so potrdili moj sum... Hladilnik klime je preperel... 200€ z zamenjavo in polnjenjem. So bili pa zelo fer in so me vprašali ali dajo notri original (okrog 260€) original obnovljenega (okrog 160€), dober ponaredek (okrog 115€) ali kitajski ponaredek (80€) odločil sem se za dober ponaredek ;)

Lp,
Peter

casper

Ne vem zakaj po enem tednu  pravzaprav so mi rekli da pridem po 4-5 dneh, ampak glih takrat nisem imel čas.
So rekli da se vozim in vklopim klimo da bi videli kje pušča.

Puščanje se ne videlo. Tudi sliši se da se kompresor vklopi in se sliši da dela.

Ampak klima ne piha hladno. :(
Kako je to mogoče?

Citroenovc

Citat od: ppeterlin;218609So bili pa zelo fer in so me vprašali ali dajo notri original (okrog 260€) original obnovljenega (okrog 160€), dober ponaredek (okrog 115€) ali kitajski ponaredek (80€) odločil sem se za dober ponaredek ;)

Po besedah mojstra, ki je dogla leta delal/obnavljal/zastopal/prodajal/ipd satja za jladilnike - so vsi alu hladilniki iz kitajske - tako tovarniški kot "dobri" in "slabi" ponaredki ....

Hladilna stja iz aluminija se po njegovih besedah v Evropi ne dela več. Globalizacija, napredek pa te stvari ...
OK

LP
Primož

casper

Citat od: Citroenovc;218626Po besedah mojstra, ki je dogla leta delal/obnavljal/zastopal/prodajal/ipd satja za jladilnike - so vsi alu hladilniki iz kitajske - tako tovarniški kot "dobri" in "slabi" ponaredki ....

Hladilna stja iz aluminija se po njegovih besedah v Evropi ne dela več. Globalizacija, napredek pa te stvari ...

Sam to ne pomeni da so vsi isti.

iPhone se dela na kitajskem.
Pa tudi iPhone ponaredki se delajo na kitajskem.
Razlika pa vseeno obstaja.

Citroenovc

Seveda je res - ampak ko ti bo naslednjič ponujal "dober ponaredek" in "kitajski ponaredek" - mu lahko mirno poeš, da so vsi, vključno s tovarniško vgradnjo, Kitajci ....
OK

LP
Primož

alesz

CitatiPhone se dela na kitajskem.
Pa tudi iPhone ponaredki se delajo na kitajskem.
Razlika pa vseeno obstaja.
...pa ne boš verjel,ponavadi celo v isti fabrki,vzameš pač tisto kar ti je bloj ugodno,V EU lahko kupiš šrot kitajski izdelak,ki ti ga nekdo nobel zapakira....pa tudi olagume se v europi ne proizvajajo več............tebi je pa verjetno zadeva spustila toliko da kompresor sicer še vklopi razliko tlakov pa ne doseže več........potrebno je pogledat kondenzator zadaj za motoventilatorjem............................

casper

Sej so gledali 2x. Upam da znajo kje morajo gledati - gre za AMZS servis LJ.

Koliko dolgo se vidi ta barva ki so jo dali notri ko enkrat spusti vse - da mi ni treba še enkrat plačati polnjenje in barvo če bom šel na drugi servis
 :Paint-Angry:

xpuser

Ja pelji tam kjer vedo kje pogledat.Bo na koncu najcenejše.

alesz

CitatKoliko dolgo se vidi ta barva ki so jo dali notri ko enkrat spusti vse - da mi ni treba še enkrat plačati polnjenje in barvo če bom šel na drugi servis
....ja barva se spere z vodo,recimo pri vožnji v dežju.....ampak kaka barva pri tebi je puščanje 30-35g na dan,to se mora skoraj slišat......potrebno je odmaknit motoventilator vsaj toliko da poškiliš zadaj.....saj drugega tako ne crkuje.........tole je sicer slikano z kitajsko kamero na kablu za "analne" posnetke.....

jurep

Pred dvemi leti imel podobno izkušnjo.... Klima napolnjena, držala cca 7 dni, nato pa se presostat ni vklopil. Zadaj, za ventilatorjem je bilo satovje hladilnika gnilo. Drži pa tudi, kar so navedli pred menoj, da dež spere barvo. Èe boš imel srečo, lahko hladilnik z vsemi popusti dobiš že za 100 Evrov.

LP

Jure

antasi

Citat od: casper;218638Sej so gledali 2x. Upam da znajo kje morajo gledati - gre za AMZS servis LJ.

Koliko dolgo se vidi ta barva ki so jo dali notri ko enkrat spusti vse - da mi ni treba še enkrat plačati polnjenje in barvo če bom šel na drugi servis
 :Paint-Angry:

a nebi aleša vprašal če ti zrihta, glede na to da ti je itak diagnosticiral napako,
kot pa da spet učiš enega drugega serviserja?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB