Klima ne dela (?)

Začel/a casper, Maj 09, 2016, 06:18:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

casper

Nisem niti vedel da Aleš (ali kdo drug na forumu) dela klime.

Aleš?

Odisej

na kratko, klima se spomladi ni vžgala....peljem na servis, diagnostika (na uč) pokaže da je zanič hladilnik, ga zamenjano in napolnimo....čez 3 tedne se vrnem na servis ker je klima nehala delat. Očitno ni bil (samo) hladilnik. Počila naj bi še ena ceva...sedaj čakam da vidim ali se bo dala popravit ali pa novo...potem pa upam da bo mir...

simi1982

Pozdravljeni

Tudi sam se po svojih izkušnjah pridružujem mnenju da klima največkrat spusti na hladilniku in to ravno za ventilatorjem. Èe ne pogledaš za ventilator, zadevo zelo težko opaziš. Pa tudi v spomladanskem času so te okvare kar pogoste.
Nekateri so mnenja da je barvila v klimi toliko da bodo obarvana še 3 sosednja parkirišča....joke
Zato tisti ki imate doma npr. očala in lučko res dobro poglejte, če pa je "mojster" že imel podoben primer, pa bo takoj vedel kje "sveti".

Odisej

no zgoraj sem napisal da sem menjal hladilnik in cev. Bila je počena še kratka cevka čisto spodaj (cca 15cm dolga) in je drgnila v jermen. Tako da sem menjal še tega.
Sedaj dela že 1 mesec bp.

Odisej

Ali je možno, da se kje kakšna loputka zatakne in hladen zrak ne priteka v kabino? Je kje kak načrt, kako zgleda prezračevalni sistem pri C4GP?

Namreč. Klima je polna, dela (se vklopi)....hladnega zraka pa ni v kabino. Ok, ugasnem avto, se potem sliši kot da se ena loputka premakne ali nekaj podobnega....potem prižgem avto, klima dela, hladen zrak pride v kabino...potem čez čas spet isto, spet ni hladnega zraka v kabino. Enkrat se je pa celo naredilo, da kljub temu, da je ventilator delal na polno, skozi šobe ni pihalo nič....

Kaj bi to lahko bilo?

xpuser

Se mogoče slišio pretakanje ?

Odisej

Citat od: xpuser;221932Se mogoče slišio pretakanje ?

Ne nič.
Recimo prej sem probal in klima dela bp, piha hladno.

Vsa ventilacija dela bp, recimo jakost, smeri (vetrobransko steklo, direkt, noge), zadaj, interno,....problem je samo ker včasih ni hladnega zraka iz klime...kompresor se vedno vključi.

Ne vem, ali je kje kakšna loputka za hladen dotok zraka iz klime v kabino? Ali pa če je senzor za temp v kabini zbluzil (ta če prav vem je na vrhu armaturke pri vetrobranskem steklu)...je to možno, da recimo v 40% primerov dela napaæno in ne spušča hladnega zraka v kabino?

Čojko

Tisti senzor je dobro vsake toliko očistit praha.
Poglej še kabinski filter za zrak če ni zabasan.

V kolikor je to ok (verjetno je) imaš težavo drugje.

Citroenovc

Morda lovska, morda pa ... Zagotovo ne zamrzuje satje v kabini? Včas se komu to zgodi po kakih popravilih/refilih klime ... psloh če so bili kaki senzorji v igri ... meni se je pred leti snel senzor iz satja v kabini in je po par min zamrznilo vse skup ...
OK

LP
Primož

Odisej

Citat od: Èojko;221937Tisti senzor je dobro vsake toliko očistit praha.
Poglej še kabinski filter za zrak če ni zabasan.

V kolikor je to ok (verjetno je) imaš težavo drugje.

filter je ok, sem večraj pogledal. Pa redno menjam na servisu.

Peljem jutri če bodo kje na servisu lahko pogledali (KR ali pa Jenko na praprotni)

Odisej

Mogoče kdo ve kje je senzor temperature za klimo v kabini?

miki5c

Odisej

Hvala!!

Očitno me 2 ali 3 senzor "zajebava". Ker ko se zrak v kabini segreje, klima ne hladi več. S tem da kompresor se normalno vklopi in piha tudi (samo toplo), lopute se normalno premikajo in ko nastavim na avtomatiko in znižam temperaturo, takrat se hitrost ventilatorja poveča.

Ko nekako spravim temperaturo na znosno...recimo okoli 23C, potem pa začne klima delat normalno.

Občutek imam, če pokrijem senzor 3 (s cunjo) in ga pustim na soncu (avto), da potem kljub vroči kabini dela klima ok.

Jest samo upam, da bo tester kaj pokazal drug teden....

alesz

CitatS tem da kompresor se normalno vklopi
....in tanka cev se mora segret,debela pa ohladit.......!?

Odisej

Citat od: alesz;232052....in tanka cev se mora segret,debela pa ohladit.......!?

Nisem imel časa preverit, sedaj je pa vreme slabo. Tako da sem tudi servis prestavil na drug teden, ko bo spet tolo, da bo klima lahko nehala delat :)