Particle filter additive level too low

Začel/a Zlatupoljcan, April 27, 2016, 07:51:07 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

breznikar.peter

xpuser

Saj ko se saje v raufnku vžgejo tudi smrdi po zažganem.

blah

Tudi pri meni je pri c5 2011 140 2.0, 157.000km prišlo do te "Particle filter additive too low: Reapir needed" napake. Torej treba samo avto pognat v obrate in bo se napaka popravila in opozorilo izginilo ali bo potrebno avto na servis? V primeru servisa, kako dolgo se je varno vozit s tem opozorilom?

alesz

In kaj se ti bo popravilo,če ti piše,da imaš nečesa premalo..........

blah

Nek mehanik res nisem, tako da ne vem kdo mi lahko to dolije ali si lahko sam. In ja, zdaj lahko izpadem idiot, ampak avto pac jemam kot prevozno sredstvo in se ne prevec poglabljam v popravila itd. Tako da, moje vprašanje pricakuje malo drugacen odgovor - moram na servis ali ga samo "ven skurim" kot so le-to predlagali/prakticirali predhodniki?

Francl

Da, treba je na servis, da nalijejo aditiv.
Tudi ko posveti "polna luna", greš na pumpo, ne tišat na avtocesto.
:Hammer3:

blah

Hvala za odgovor. Dve vprašanji še: kako dolgo se lahko še vozim z nizkim aditivom in a je to podobna fora kot AdBlue pri vw?

pixxel

moj
predlog je da ga takoj pelji na servis da ti dolijejo aditiv
da ne bo prepozno

Nikokaoja

Jaz sem se z opozorilom peljal kakih 500 km še do dolivanja, pa ni bilo panike.
Sem bil ravno v tujini takrat...

gramikom

Meni se je opozorilo tudi pokazalo pred kratkim vendar je še isti dan izginilo in se več ni pojavilo. Bi bilo pametno preverit ali je možno da je aditiva še dovolj in pač čakam dokler se spet ne pojavi?

gule

Ko prideš nenadoma domov in najdeš nago ženo, skozi okno pa skače nagec z čevlji v  rokah počakaš, da se to še enkrat zgodi...mogoče, pa ne bo več?

zlikovski

xpuser

A to vam serviserji nič ne povejo koliko imate še aditiva?

blah

Peljal na servis, plačal 155,01€ :) Bo pa zdaj mir za en čas. So mi pa povedali, da lahko načeloma narediš okrog 1000km po opozorilu brez problema. In še en nasvet, če se avto vedno tanka do polnega, bo aditiv zdržal dlje (povedali na servisu).

GSclub