Particle filter additive level too low

Začel/a Zlatupoljcan, April 27, 2016, 07:51:07 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Te garancije so bolj za okras, + prodajalec se izogne reklamacijam.

zupi13

Malo off: Ima kdo izkušnje z uveljavljanjem take garancije (GSV in podobno) pri nakupu rabljenega vozila?

Tipo73

Okras gor al pa dol...imaš pa vsaj malo boljši občutek varnosti...GSV5 ti kar precej stvari krije....če bi imel to reč pri prejšnjem vozilu bi Bosch pumpo popravil iz tega naslova...pa vsaj neka osnova je na kaj se sklicuješ če gre kaj k vragu...tako pa ti vsi mečejo način videno ...kupljeno...saj si imel možnost pregleda...sam sicer še nisem uveljavljal te garancije (upam da mi je tudi ne bo treba)

Zlatupoljcan

Res ste se razgovoril na to temo, to je zdaj rešeno, obrnil sem se na prodajalca in avto sva odpeljala do njegovega mehanika, ki je preveril nivo in ugotovil da je ni premalo, preveril je tudi cel sistem in vse je bilo ok, tako da je računalniško resetiral in do danes se lučka ni več pojavila. HVALA še enkrat za vsa priporočila:BigThumbs:

Prosurfer

Torej naj bi šlo za napačen prikaz napake (lažen alarm)?

Ali pa je morda izklopil prikazovanje napake? ;)

xpuser

Ali pa je dotočil da se je lučka ugasnila. Ti srečen on pa odpravil napako.

pixxel

:Hammer3:javlja mi napako
risk of particle filter clogging
poskusal sem že z voznjo v visokih obratih, vendar se mi se pojavlja
predvsem ko na hitro dodam gas
kje mi lahko očistijo ta filter

gule

To je zaradi nizkih temperatur in "šparovne" vožnje na nizkih obratih. Preden bilo kam pelješ avto, ga pelji na avto cesto in ga nabij v visoke obrate v vsaki prestavi. Seveda ga probaj voziti vsaj 160 km/h nekaj časa(v peti). "Izvadi mu dušu".

zlomjo

Jaz sem s c3čkom naredil 40 km, pa je ugasnilo za kakšen dan. Pol sem pa šel do Lj in od takrat ne joka več. Sem ga pa vozil na višjih obratih obakrat.

pixxel

na kolkih pa
a je 3000 obratov recimo 15 min dost

zlomjo

Nekaj takega, mogoče tudi kakšno minuto več. V glavnem najboljše da greš na kakšen opravek v sosednje mesto.

dvorjan

Pa naucite se ze, da se avtomobilski motor vozi cez celo obmocje obratov, sicer bodo stalno problemi.

Ne glede na to, kaksni sparovci ste, si dajte duska:
1) takoj po cestninski postaji (pohodis v 2. ali 3. do konca) in drzis visoke obrate dokler ne dosezes 137 km/h (itak vam laze stevec)
2) po znaku za konec naselja

Rezultat: vasi motorji ne bodo vec zamorjeni pa kak nasmesek vec boste imeli na obrazu, ker boste ugotovili, da vase vozilo se "skoci" ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

xpuser

Citat od: pixxel;229610na kolkih pa
a je 3000 obratov recimo 15 min dost

ali pa 4500  10 min.:Hammer3:

Je že gox napisal vozi kot se vozi pa nebo problemov.

zlomjo

Jaz imam ta problem, da je avto le za rezervo in sem ga vozil le lokalno. Po naselju ga pa ne moreš terat. Zdaj, ko sem si zrihtal Pačota, rezervni c3ček čaka v garaži. 1x mesečno pa najdem izgovor, da ga malo pretegnem do Ljubljane.

pixxel

:funny34d:
a je možno da pri vožnji zacutis smrad pri izgorevanju v kabino
je možno da bi to bilo čiscenje pdf filtra
smrad je trajal kakšno minuto
zaenkrat še ni opozorila