Particle filter additive level too low

Začel/a Zlatupoljcan, April 27, 2016, 07:51:07 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zlatupoljcan

Rabim pomoč, če kdo ve kaj to pomeni in kakšen je to strošek, avto sem ravno kupil, gori mi lučka za servis in javlja to napako.C5 lll letnik 2009 187000 kilometrov 2.0 hdi 16v
Avto sem kupil pri prodajalcu rabljenih vozil in me zanima še to, mislim da lahko zahtevam odpravo napake še pod garancijo ki mi pripada ob nakupu
Hvala že vnaprej

hahehihoh

Treba zamenjati vrečo z aditivom. Strošek 150-200€

Zlatupoljcan

Hvala, vendar me še vedno zanima če ima kdo izkušnje s tem, da bi mi moral prodajalec kot pravna oseba povrniti stroške odprave napake glede na obvezno garancijo ki traja 1mesec

Citroenovc

To ni napaka, ampak potrošni material. Dodatek k gorivu. Tudi prazen tank nafte menda ne pričakuješ, da ti bo on napolnil ponovno?
OK

LP
Primož

xpuser

Citat od: Citroenovc;218285To ni napaka, ampak potrošni material. Dodatek k gorivu. Tudi prazen tank nafte menda ne pričakuješ, da ti bo on napolnil ponovno?

Lepše nebi mogel napisat.

mrvica

ravno danes sem pri mehaniku dolil aditiv. strosek aditiva za 2l 55,1€, delo 24€

nosurf

Z:BigThumbsZdravo mislim da je stvar sledeča:če o napaki nisi bil obveščen ob nakupu in še ni minilo1 mesec se dolitje aditiva lahko šteje kot skrita napaka.Zato bi ti jo moral prodajalec odpraviti.Jaz sem v podobnem primeru dosegel pozitivno rešitev problema.Malo  poišči po internetu pod SKRITE NAPAKE NA IZDELKIH in se odloči.. Pa veliko uspeha.

gule

Zakaj bi prodajalec moral aditiv dolivati? A je dolžan še nafto in tekočino za stekla dolivati eno leto? Dajte no...

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Gaši ne mešati hruške in jabolka. Namreč prodaja rabljenih ni naše področje.

garac

ne mislim servisa na katerega si se vrnil, pač pa deželo na splošno. Pri nas so načeloma vsi pošteni, mi smo Eu. In če slučajno kdo ni, mu zagroziš z odvetnikom in prodajalec se pokaka in kupec včasih polula (v posteljo, preden se zbudi iz teh sanj)

Za mene to ni prikrita napaka, ko si avto kupil je bilo aditiva še dovolj

gule v gajbi se vsaj vidi kdaj je zadnja flaša na vrsti a ne?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gramikom

Itak avto javi da je aditiva premalo ko pristane nivo na kritični točki. Kako torej naj prodajalec vnaprej ve kdaj bo do tega prišlo? Skrita napaka? Dajte malo možgane vklopit.

xpuser

Citat od: nosurf;228189Z:BigThumbsZdravo mislim da je stvar sledeča:če o napaki nisi bil obveščen ob nakupu in še ni minilo1 mesec se dolitje aditiva lahko šteje kot skrita napaka.Zato bi ti jo moral prodajalec odpraviti.Jaz sem v podobnem primeru dosegel pozitivno rešitev problema.Malo  poišči po internetu pod SKRITE NAPAKE NA IZDELKIH in se odloči.. Pa veliko uspeha.

Ne širi neumnosti. A če manjka vitreksa boš tudi šel v tožbo?

zlomjo

Jaz sem pomislil edino na to, da bi primerjal stanje prevoženih kilometrov s praznim tankom aditiva (da niso kaj vrteli števec in potem bi lahko kaj napraskal). Drugače sem pa tudi jaz mnenja, da če ti zmanjka vitrexa pač ne moreš zahtevati reklamacije.

zlomjo

Zdaj sem še pogledal post od začetka in videl, da ima 187k km. Torej bi natočil aditiv in užival v vožnji s Citroenom.