Xantia v delavnici (servis)

Začel/a deyo, Julij 17, 2007, 11:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Citat od: hladilnik;199739Da jih ni bilo triindvajset?! Tezak komentar glede na vsa popravila v tem forumu. Ti svojo pac znas za silo zasraufati (lepota ti je itak postranska stvar), pa tudi toliko manj elektronike je, da se pac ne zajebas z njo. Nekateri pa denar zasluzimo drugace in pac klicemo avtovleko.
Sam je sicer hvalaBogu se nisem rabil, ampak tvoj komentar res ni na mestu. :Hammer3:

Hladilnik. Klanjam se. Ti si car. Se avtovleko si lahko privoscis polek bavariseminstvagen.
Hladilnik za predsednika.
Hladilnik za predsednika.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Citroenovc

Seveda je car - raje izgublja čas z avtovleko, ki si jo lahko privošči, pa čeprav je v resnici čas denar in časa pri avtovleki potem (lahko) zmanjka za prvotno planirane zadeve - kot da bi npr v Gregorjevem primeru si vzel par min in odrešil problem, kot ga Gregor je ...
OK

LP
Primož

superca13

Gregor,  a si dele za offroaderje iskal tako daleč od doma?
Sorry, sem malo radoveden :-)
Lp

skrt3

@gregor
vprasanje na hitro :) a je baubau spravit dol blatnik? Ker meni tale mehanizem grdo klenka ob zaklepanju/odklepanju in bi se ga znebil... al imamo kaksno drugo finto? :)

gregor

Saj ni treba vsega verjet, kar piše na internetu.  :Hammer3:

Èe sem pa že potegnjen za jezik...

Na 2600 km dolgi poti pa res ni problema najdit 10 okvarjenih avtov, še posebej, če v gužvo padeš. Malo cijazenja v klanec, malo stanja v koloni, ventilator je čez zimo zagrabil ali je oksidiral rele, nepozoren šofer, in avto zakuha.

Ne vem, a boli, da si z avtom, vrednim toliko kot je povprečen redni servis sodobnega avta, upam na tako dolgo pot?
Al boli to, da se pač tudi najboljši avti (ne) pokvarijo?

AMZS in Triglav asistenca ob okvari ne krije prevoza tovorne prikolice.
AMZS ima samo do 750 kg. Pri triglavu lahko skleneš asistenco samo za počitniške prikolice. Za druge zavarovalnice pa ne vem.
Torej si tudi jaz lahko privoščim vleko, drugače sploh nebi šel na tako pot.

Že vem, kaj je.
Vozniki vozil izven PSA skupine radi pokažejo, da imajo denar za vleko, zato kar tako za foro počakajo na odstavnem pasu in odprejo pokrov motorja. čeprav se avto sploh ni pokvaril.

Citroenovc, maš prav, res je bila dokaj splanirana vožnja. V petek bi me vsako nepotrebno stanje oviralo.
Naredit 1200 km s prikolico v enem dnevu je tudi nekaj drugega kot se peljati solo do npr. Zadra.

Superca, dobr ugibaš, ali pa opazuješ. Za japonca sem dele nabiral.
Najprej sem dostavil eno nivo ob nizozemsko mejo, kjer sem tudi naložil menjalnik za nissana, ki je bil s špedicijo iz anglije pol ceneje kot pa pri nas, hkrati pa še ene druge "drobnarije".  Ker sem bil že tako blizu, sem v soboto še čez mejo skočil malo na izlet.
V soboto sem bil na obisku pri znancu, dostavil ene dele za vitlo in pobral še rabljen ARBjev odbijač, potem pa še na poti domov praktično nove zimske gume-vožene mogoče 100km, ki sem jih našel na ebayu.

skrt, ne vem, nisem še jemal dol notranjega blatnika. Ne vem, koliko je napoti cev za nalivanje goriva.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

zo

Važno je, da je avto lep, pa tudi če stoji.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Ej Gregor - takoj ko si omenil ARB sem dodatno našpičil ušesa :-)

Te bom kaj poklical en dan proti večeru, da malo rečeva kako o neuničljivih 2.8 zverčicah :-)
OK

LP
Primož

zlikovski

@Gregor, se neda vratc odpret iz prtljažnika?

vsx

Vratic se ne da iz prtljažnika odpret. Se pa da brez težav odmakniti plastiko koloteka in pod njo je ta motorček in mehanizem. Èe odpove motorček se v večini primerov da z roko potegniti vzvod, razen če sprime na prehodu k pokrovčku, kar pa je zelo redko.

Dobro je pogledati kako se pride do motorčka, ko to še ni potrebno, saj bo odpovedal najbolj nepravi čas.

Jaz sem imel to težavo prvič leta 1997, na 4 leta stari, nato sem preventivno preko drugega motorčka (brez težav se montira od univerzalnega odklepanja) naredil gumi kapo. Pozneje sem jih na enak način poštimal kar nekaj, nikoli ni bilo reklamacij.

Dobro je tudi videti kje je motorček montiran, da ni potrebno vlamljati v primeru v prtljažnik zaklenjenega ključa.

LP

ModelJT

Berem tole pa gruntam kaki motorček zdej, grem pogledat na xantio pa pri meni ni tam nobenega motorčka sam en čepek, že odkar je avto doma.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gregor

Zopet moje najljubše delo.
Pa še mentor sem bil hkrati.
Ni naš Lassie, obstaja več kot ena bela xantia v teh krajih.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

xantos

Hmmm tole mi je pa nekam znano... :D
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Tiki

Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

C16_Žaba

Nekaj pač mora bit. Spušča mi hidravlična črpalka na osi jermenice. Kje dobit semering ali kako popravit. Na citroenu rezervnih delo nimajo. Hvala za pomoč.
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)