2.0 Hdi ne vžge

Začel/a Bishop, Marec 11, 2016, 07:50:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

cikocx

Kje si pa dobil toliko ugodno odmično
Cx za zmeraj:BigThumbs:

Bishop

Citat od: cikocx;216922Kje si pa dobil toliko ugodno odmično
Avto Markovič Škofja Loka.
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

Bishop

Končno, avto doma.  :BigThumbs:
Odmična, bosch pumpa, senzor tlaka, delo : 770€.
Zdej šele vidim, kolk sem pogrešal ta avto.

Odisej

Kje si pa nabavljal dele?
Drugače pa super, da je spet doma..

Bishop

Citat od: Odisej;217609Kje si pa nabavljal dele?
Drugače pa super, da je spet doma..
Bosch pumpo je mehanik zrihtal nekje v MB(fabrško obnovljeno), odmično sem prvo naročil pri AvtoMarkovič Škofja Loka, pa ni prišla prava, prave(izpušne) se ni potem nikjer v Slo dobilo. Smo jo naročili preko e-baya(neoriginal, novo).

Odisej

Lepo, hvala za info...
Meni je pa včeraj klima nehala delat, se sploh ne vklopi kompresor....bom šel na servis in poročal.

casper

tudi jaz sem včeraj to ugotovil.
Upam da je potrebno samo napolniti.

Ima kdo predlog za ugoden servis klime v LJ?

Odisej

Meni se je začelo tako, da sem opazil (pozno jeseni), da klima (ko si v avtu) kar tako "šumi"..kot da bi se slišalo pretakanje tekočine......potem čez zimo se tako ne vklaplja zaradi mraza, sedaj ko sem jo pa poskušal prižgat pa se tudi kompresor ne zalaufa.

Jaz pokličem Jenkota v ponedeljek ali pa grem jutri v AH Kranj vprašat, samo ne vem če jim lahko zaupam.

Èe je samo za napolnit pa ne verjamem, ker nekje je plin šel ven in bo spet šel če ne bo kaj popravljeno

sulicar

Isto je bilo pri meni na moji prejšnji c5....preluknjan kondenzator oz. hladilnik klime.

Bishop

Evo, še dobro se nismo navozili, spet napaka.
Itak antipolution failure, lučka za motor gori.
Avto se pelje popolnoma normalno, edino ta lučka sveti.
Se mi je zgodilo prejšnji teden ko sem šel v Velenje na AC.
Lučka je gorela celo AC in celo pot do Velenja. Tudi po parih poskusih vžiga avta, lučka ni ugasnila. Je pa ugasnila po cca 6urah, ko je avto stal in se do danes ni prižgala. Mehanik pravi, da naj bi se nabrale saje na lopaticah turbine in naj hitreje vozim.Itak vozim vsak dan po AC cca 130km/h,res pa da samo 7km, potem pa še 8km regionalke.  Lučka naj bi se prižigala čedalje bolj pogosto(po besedah mehanika).
Kaj se lahko naredi?
Mal zoprno je, če grem npr. na morje cca 400km, pa mi celo pot sveti lučka in ne vem, ali je res kaj narobe ali ne.
Kakšna ideja, kaj naresti?
Tnx

RobertM

Slabi kontakti okrog senzorja pritiska (p0238).
Ker je mehanik odklapljal je postal malo slabši stik. Kontakti v konektorju so očitno iz masla :(

Na mojemu je končno pokazalo napako, ko sem ga naganjal in premikal kable v garaži - rešeno v 10min. saj je izgubljalo stik na senzorju pozicije odmične gredi.
Kontakte sem samo spihal in malenkost nakrivil jezičke na senzorju ;)

Bishop

Citat od: RobertM;218078Slabi kontakti okrog senzorja pritiska (p0238).
Ker je mehanik odklapljal je postal malo slabši stik. Kontakti v konektorju so očitno iz masla :(

Na mojemu je končno pokazalo napako, ko sem ga naganjal in premikal kable v garaži - rešeno v 10min. saj je izgubljalo stik na senzorju pozicije odmične gredi.
Kontakte sem samo spihal in malenkost nakrivil jezičke na senzorju ;)
aha,bom po šihtu mal probaval....

Citroenovc

No in pa predvsem - malo bolj odločno vozi. Ogret motor pospešuj do 4krpm in čez, steraj ga en režim, ko boš konstnatno vsaj par minut (ogretega) vozil z nad 3k rpm - recimo magar po AC v 3. prestavi - samo da bo vsaj 6min, raje kaj več - ne padlo pod 3k rpm ...

Vsaj tako velja za 100kW 2.0 16V, če hočeš da se FAP filter kvazi ne paca ... odločna vožnja, če pa že lučka - pa zgoraj omenjeni interval ....

Za začetek že lahko poskusiš ogretega pospeševat - verjetno se bo prvič lučka vžgala pri npr 4k rpm, pa malopopustiš pa spet pospešiš - pa se bo recimo pri 4k5, ipd ....
OK

LP
Primož

Bishop

Citat od: Citroenovc;218127No in pa predvsem - malo bolj odločno vozi. Ogret motor pospešuj do 4krpm in čez, steraj ga en režim, ko boš konstnatno vsaj par minut (ogretega) vozil z nad 3k rpm - recimo magar po AC v 3. prestavi - samo da bo vsaj 6min, raje kaj več - ne padlo pod 3k rpm ...

Vsaj tako velja za 100kW 2.0 16V, če hočeš da se FAP filter kvazi ne paca ... odločna vožnja, če pa že lučka - pa zgoraj omenjeni interval ....

Za začetek že lahko poskusiš ogretega pospeševat - verjetno se bo prvič lučka vžgala pri npr 4k rpm, pa malopopustiš pa spet pospešiš - pa se bo recimo pri 4k5, ipd ....
Ja, vse to je res. Ampak sem ga steral do konca, no do 190km/h(ja sej vem, da ne bi smel), pa je še vedno čez čas posvetila lučka.
Včeraj sem bil na Citro servisu Dovjak, pri Boštjanu. Dal na tester, kjer je pokazalo en kup napak, več ali manj neki senzorji tlaka, ki pa so vsi nekako povezani s seboj. Tako je težko določiti, kateri res heca. Edina varianta je(po besedah Boštjana), da se menja senzor po senzor, pa vozi in opazuje. Sicer tole ne bo poceni, ampak bomo že nekaj poštimal.
Tester je pa tudi pokazal, da je dpf čist, nič zapacan. Avto, po besedah Boštjana, dela zelo lepo, nič ne trese ipd. Edino šobe so malo slabše, pa še to ne toliko, da bi jih morali dat že obnovit.
S testerjem smo pobrisali napake in lučke za 1x ni, sem pa 99% prepričan, da se bo čez čas spet pokazala.
Le zakaj, bi nam bilo dolgčas.

Citroenovc

Ja pri moji C5/P407 je veljalo, da če je fiziči vse OK - je senzor pri samem FAP - ker je tako fino postavljen, da ga kondenzacija ob ohlajanju požre precej hitro ....
OK

LP
Primož