Letne pnevmatike

Začel/a mir4ko, Februar 29, 2016, 01:42:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mir4ko

No pa se počasi bliža čas ko bo "potrebno" zamenjati gume.

Katere imate oz jih mislite kupiti?

Xandrej

Za šumaherje obvezno Bridgestone pa Dunlop pa
Za ljudi ki delajo ogromno kilometrov: Mišelin
Za vsenas smrtnike pa vseostalo ki je na lestvici testiranj

Romzi

Nexen N8000. So kar lepo že od oktobra gor (tam nekje). Po suhem in v mokrem odlične (tudi ko je manj kot famoznih 7 stopinj).

Lovro

Kumho Ecsta.
Načeloma so OK, le ena je lani jeseni (druga sezona) začela pri cca 90 km/h malce tresti, vendar ni moteče.

Lahko, da je smola, lahko pa, da niso ravno neko čudo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

odpad

Na svojem c5 imam že drugi komplet GY efficientgrip performance. Super guma za ta avto, od michelin pilot primacy jo loči predvsem boljši grip in pa večja obraba. So bile pa lani nove, naredil sem pa pomoje cca. 10k z njimi, verjetno pa še manj. Vsekakor jih priporočam, se pa splača pobrskati po trgovinah, ker cene nihajo tudi po 20 EUR/kom.

Na cliotu RS pa dunlop sportmaxx.

mirchi

Gudjirka ki jo opisujes je na mokrem navecje sranje kar sem ga vozil v zadnjem casu.10 let stara fulda se boljse drzi.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

sverde1

Kaj pa Continental XL ContiSportContact 5? Na prejšnjem avtu sem bil z Continental zmeraj zadovoljen...

dvorjan

Glede na to, da nimam nobenega dirkalnika vec, bom cesto radiral na Continental in Dunlop ... =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlikovski

Meni pa še Tigar z leta 87 dobro služijo, profila gor, da še lahko na IMT-ja namontiram ko se gre na njivo.

braby

Jaz pa sem na mojem, ko sem ga lani kupil, imel gor nekaj tednov stare gume, za letos še bodo, potem pa v kanto.. Imam pa Evergreen 245/40 18.
Aja, pa možakar mi je rekel:"Vidiš, na gumah pa niso šparali..." WTF

TiTaN

Z Goodyear Eagle f1 asymetric 2 sem zelo zadovoljen, kjer živim je veliko ovinkov in se avto drži ceste kot lepilo, res pa je, da jih bolj pobira kot ostale firme, ker so malenkost mehkejše, letos bo tretja sezona.

Čojko

Na Plurielu imam te ta nove celoletne mišelinke. Suho in mokro so zelo ok, ostalo pa še nisem uspel probat.

pixxel

:Hammer3:
imam stare zimske michelin 5let ze slab profil ,pa so boljse od mojih novih letnih kormoran

odpad

Citat od: mirchi;216161Gudjirka ki jo opisujes je na mokrem navecje sranje kar sem ga vozil v zadnjem casu.10 let stara fulda se boljse drzi.

Si siguren, da je bila performance verzija? Ker na 308 imam gy efficientgrip, verzijo, ki ni performance in to je sranje, da večjega ni. Pač v stilu michelin energysaver, ki je v dežju tudi porazna. GY EG performance pa je po drugi strani dobra guma in skupaj sem naredil recimo 80.000 km na teh gumah in ne morem reči, da so v dežju slabe. Kvečjemu nasprotno, v primerjavi s prvo vgradnjo na tem avtu (michelin pilot primacy), so še boljše. Se pa hitreje obrabijo.

veliki

Letnih pnevmatik ne poznam ;) Vozim zimske dve leti in zdravo nove ;)