Letne pnevmatike

Začel/a mir4ko, Februar 29, 2016, 01:42:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Citat od: veliki;216524Letnih pnevmatik ne poznam ;) Vozim zimske dve leti in zdravo nove ;)

Tudi to je eden izmed "receptov" ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sl1

Meni se pa Michelin Energy ne zdijo tako slabe (1. vgradnja stare 5 let) - tudi v močnem nalivu pri večji hitrosti ni aquaplaninga ali odnašanja iz smeri. Nisem pa poizkusil zaviranja na polno v takih pogojih. V bistvu sem presenečen, da se tako dobro obnesejo.

A nimaš poleti z zimskimi nestabilnega občutka, ker so premehke? Pa najbrž jim škodi, če z njimi voziš pri 35 stopinjah celzija?

sl1

Pa imam še izkušnje s Kleber - letnimi in zimskimi:
Letne stare 6 let so bile že čisto zanič - avto že ni več dobro držal smeri.
Zimske stare 3 leta so še v redu. Niso nič posebnega, ampak služijo svojemu namenu.
Mislim pa, da nobenih ne bi še 1x kupil (sploh ne letnih), ker so druge gume precej boljše in pač daš tistih 40-50€ več in imaš 5-6 let boljše gume - mislim, da je vredno.

odpad

Michelin energy saver je imela sestra na 100 konjskem meganu, ja pa na cliotu z enakim motorjem conti premium contact. Razlika v mokrem je bila kot dan in noč, s tem, da so bile gume enako stare. Podobno izkušnjo sem imel z minijem, kjer so bile prav tako michelin energy saver in je v mokrem plesal po celi cesti, v kolikor po ovinkih nisem vozil čisto previdno.

Vse energy in podobne fore na gumah so res za tiste, ki se po ravnem vozijo do bližnjega mercatorja in nazaj. Ali pa izključno po avtocestah, laganih 100 na uro in previdno. Za vse ostalo pa so te gume popolnoma neprimerne.

sl1

Se strinjam da te eko-bio-greenpower gume niso niti mišljene, da bi se vrhunsko držale.
Najboljše gume kar sem jih kdaj imel so bile Bridgestone Potenza RE720. Na istem avtu  sem imel prej Continental Premium Contact 2 in so bile Potenza bistveno boljše kar se tiče vsega (da ne naštevam pol ure).
Potenzo bi takoj zopet kupil, če bi se dalo.

casper

gume 5, 6 let??

Jaz sem vozil michelin letne (ne vem točno model) 2 sezoni. Mislim da bojo zdržale še to poletje, potem jih bom moral zamenjati. Letno prevozim cca 20kkm vglavnem poleti.

v čem je trik? Kako vam zdržijo toliko?

veliki

zimske gume vsako leto so enkrat spredaj potem pa po 60tkm nove in tako naprej!

Poleti nimam problemov pri višjih temperaturah. Je pa res da postopoma vidiš kako se avto obnaša in menda že veš kdaj je bilo prehitro ali kaj podobnega.

Je pa res, da na svojem avtu sem bil najbolj zadovoljen z DUNLOP Winterresponse (ne 2) To je bil avto kot na tirih!!!

xpuser

Citat od: casper;216562gume 5, 6 let??

Jaz sem vozil michelin letne (ne vem točno model) 2 sezoni. Mislim da bojo zdržale še to poletje, potem jih bom moral zamenjati. Letno prevozim cca 20kkm vglavnem poleti.

v čem je trik? Kako vam zdržijo toliko?

Èe je vse ok s podvozjem je razlika ali jih narediš na avtocesti ali na ovibkasti lokalni cesti.

sl1

Jaz vglavnem vozim večino po avtocesti - kakih 80%, pa to tudi tam okoli 120-140, več ne. Pri 180 recimo se kar mali drobci gume prilepijo na prednja vrata spodaj, pri 140 pa tega ni. Pa letno naredim cca 13.000km. Pa avto ima 1350kg, ne 2t.
Tako se ko je guma nova/mehka profil ne znuca tako hitro, ko je 3 leta plus, je pa ze bolj trda in se profil itak ne nuca skoraj nic. Po 6 letih ima še veliko profila, samo je pa trda toliko, da ne drži več in spodkopava in drsi in je za zamenjat.

Rocco111

Jaz se zdaj drugo leto vozim z Nexen ... N Fera Su ali nekaj takega.
Mislim da so te:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nexen/N-Fera-SU1.htm

in jim - razen pri ceni (so poceni) - čisto nič ne manjka. Prej sem bil (s prejšnjim avtom) na Bridgestone in ni kakšne bistvene razlike.

MSrougeZX

Enake nexen vozim jaz...zadovoljen.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

ModelJT

Jaz tudi ogledujem nexen. So vsaj po testih najboljse za svoj denar.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

je nexen so zdaj boljše, kot kumho, ne vem kaj so policaji jamrali, da je zanič
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tadej81

A je že kdo imel možnost testirat oz. je imel letne gume ESA TECAR Spirit 5 UHP? Na ADAC testu so dobile baje 2. mesto v dimenziji 225/45/17.

Kaj priporočate za letno gumo, katere sedaj v 2016?

Drugač razmišljam o letnih ali 17" ali 18" s tem, da še bom nabavil nove alu felge.

Thx za mnenja.
C5 Tourer 1.6 HDi 112 - 2011

simon.z

Lani sem kupil pirelli p7. Tiha in majhna obraba. Prepričala me je zaradi odlične zavorne poti. Gledal sem tudi nexen.  Ampak če mas za avto pa nimaš za gume pol bol d si kupiš neki sebi primernega. Itak je pa problem ljudje vzamejo avto na lizing pa ga komi odplačujejo za stroške pa ni !!!