Letne pnevmatike

Začel/a mir4ko, Februar 29, 2016, 01:42:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Citat od: simon.z;218876Ampak če mas za avto pa nimaš za gume pol bol d si kupiš neki sebi primernega.
Èe nimaš za bio hrano in kupuješ v navadnih štacunah, pomeni da nimaš za dostojno življenje človeka. Pol bol d se rodiš kot žival, kak zajec ali pa divji petelin ali pa ščurk.

garac

osebno se strinjam z napisanim, živeti je potrebno po svojih zmožnostih in ne preko njih. Tudi sam bi si kupil DS, ampak potem bi najbrž čez 10 let od lakote guznil (za ene 9 let pa imam zalogo)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

fifk

Citat od: garac;218889osebno se strinjam z napisanim, živeti je potrebno po svojih zmožnostih in ne preko njih. Tudi sam bi si kupil DS, ampak potem bi najbrž čez 10 let od lakote guznil (za ene 9 let pa imam zalogo)

V denarju ali jo nosiš s sabo...?:)))

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Kavka

Citat od: simon.z;218876Lani sem kupil pirelli p7. Tiha in majhna obraba. Prepričala me je zaradi odlične zavorne poti. Gledal sem tudi nexen.  Ampak če mas za avto pa nimaš za gume pol bol d si kupiš neki sebi primernega. Itak je pa problem ljudje vzamejo avto na lizing pa ga komi odplačujejo za stroške pa ni !!!

Res si car, svaka cast kar Pirelli pa to. Ce ze govoris o denarju, zakaj pa si potem ne omislis kakega Q7, Citroen pa res ni neka huda znamka, je bolj za nas reveže.:emot112:
No, jaz imam letos gor NEXEN n blue hd plus. Glede na teste za za moj avto C4 PICASSO odlična guma. Absolutno najboljše gume pa itak ni, že če je druga dimenzija enake gume se lahko drugače obnaša. In na vsakem avtu se bo tudi drugače. Omenjene NEXEN so dobre na mokrem, kar je v bistvu največ kar lahko zahtevaš od gume, na suhem skoraj vsaka drži. preberite test v Autobildu ali pa Tyres review kjer pišejo lastniki vozil sami.

xpuser

Kul te bom pobaral čez leto.

frodo1

Citat od: Romzi;218882Èe nimaš za bio hrano in kupuješ v navadnih štacunah, pomeni da nimaš za dostojno življenje človeka. Pol bol d se rodiš kot žival, kak zajec ali pa divji petelin ali pa ščurk.

No to pa je zelo neprimerna izjava,...
Kaj če bi se posledično ti rodil tak.
:Hammer3:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

boklavdi

Predlagam, da gume nexen Nfera najprej preveriš, voziš in potem pametuješ s komentarji.
Sori :).
Nexen Nfera so dobre gume.

Lpb

xpuser

Nove so vse vredu kakšne bodo drugo leto bo pa mogoče povedal.

MSrougeZX

Moje so še vedno dobre kot ob nakupu..sedaj so drugo sezono na avtu. Po občutku in tudi po testih približno enake kot Kumho. Èe so lahko na novem Hyundaiju ali Kii za 28k eur pol res ne vidim razloga zakaj ne bi bile ok...pa zelo dobro se obnesejo tudi v dežju..sprobano na laguni coupe 2.0dci. Kumho so mi pa res začele biti glasne po petih sezonah na c2...sedaj so že šesto leto gor...michelinke so bile po treh letih za smeti, saj so bile popokane in trde ko kamen.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

andraž

Meni je vulkanizer razlagal, da ima Nexen vrhunsko naštudiran profil, ne pa notranje zgradbe, zato so bolj primerne za tiste, ki v eni sozoni naredijo 30000 km in so gume za v smeti. V več letih uporabe naj bi začela popuščati notranja konstrukcija gume... Verjetno ima vsak vulkanizer svojo zgodbo...

tadej81

Gledam teste, predvsem na tyrereview strani, kjer uporabniki pišejo svoje izkušnje z gumami. Malo primerjam in opažam, da tudi najboljše znamke niso tako dobro ocenjene kakor recimo kakšne manj znane.

Ravno sedaj gledam gume za avto od moje... in mislim, da ji bom nabavil Falken ZE914. Ocene uporabnikov so neverjetno dobre. In glede na to, da imam na moji C5ki sedaj Michelin Primacy 3, s katerimi sem itak zadovoljen, gledam da vseeno nimajo tako dobrih ocen na teh reviewih kot katere druge, tudi ta Falken. Zato me pač malo mika, da testiram. Èe se ne obnesejo, pač romajo dol s felge, gor na Bolho in hop na net po Michelinke ali Continentalke pa naj stanejo koliko pač stanejo. Guma je tisto kar te drži na cesti in ker letno naredim po 25k km me morajo gume pač navdušit.

Kakšne pa imate kaj izkušnje s 17" ali 18" alu felgami? Nekje sem prebral, da z 18" trpi udobje vožnje in toliko bolj čutiš cesto (sicer logično, ker je gume manj), ampak a se ful pozna?
C5 Tourer 1.6 HDi 112 - 2011

Romzi

Najboljše si je pogledat kak test, kjer so objavljene meritve. Recimo zavorna pot. Potem je bolj jasno, kakšne so te "enormne" razlike med "premium" in med "zaobičnepederčine" pnevmatikami.

andraž

Ravno take Falken je kupil kolega. Mu je svetoval vulkanizer. Je zelo zadovoljen, lepo teče, drži na mokrem in suhem. Ni pa nek super zahteven uporabnik. Se pravi normalen voznik.
Kar se tiče velikosti gum. Tista, ki je nižja in manj balonasta je "trša". Več lukenj s ceste čutiš. Èe primerjam na dveh avtih s hidravliko, eden ima 180 15, drugi pa 215/55 16, je razlika ogromna.

xpuser

Tisti testi so bolj tako, vsaka prvo sezono drži.
18 bo nižji profil in ima manj bočnice, pa tudi podvozje bolj trpi.