C4 1.6 BlueHDi 120

Začel/a rsm23, Januar 26, 2016, 09:00:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Kdor dela daljse relacije in letno naredi 30.000+ km, naj menja na 30k km. Kdor pa manj, pa pac na eno leto.

Jaz tipicno na dizlih menjam olje med 15k in 20k km in se - tako kot pravi Xandrej - ne sekiram za tistih 80-100 evrov kolikor stane olje s filtrom ter menjava.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

xpuser

Citat od: Èojko;229046Vedno delate znanost iz tega olja. A ste že kje videli kakšen novodobni avto z 200+km, ki bi prekomerno pil olje? Danes vse drugo crkuje, samo motor ne.

Na števcu imaš indikator do servisa in ko te opozori ga pelješ tja.

Menjaš enkrat letno oz. 25000km kar je prej.

Total ni nobeden presežek da bi zdržal 2 leti ali 25.000km

rsm23

V mojem primeru pride 25tkm nekje na 9 mesecev. Torej bi bilo malo pretirano delat servise na 15tkm oz 5 mesecev.
Prej na Xsari, ki je imela uradni interval 20tkm pa se je po priporočilu mehanika delalo servise nekje na 15tkm.
(Zanimivo je kot pravi Xandrej, da so ti stari 110 HDi motorji imeli pri Xsarah interval 20tkm, pri C5 pa isti motor 30tkm...zdaj pa razumi če moreš).

Kolikor je Jerovšek razlagal so te BlueHDi motorje naredili čisto na novo in nimajo neke veze s starimi, problematičnimi 1.6 HDi/e-HDi. In tudi povedal je, da v slabih dveh letih od kar je ta motor zunaj niso imeli še niti enega primera problema s tem motorjem. Tako da tule se kar strinjam s Èojkotom, da danes vse drugo prej crkne ;)

zlikovski

Kot je napisi Xandrej delat na 15k pa ni kaj glumit, firma pa naj da makar na 50k, če je narod tak plitev in to zgrabi žalostno.

ModelJT

Jaz se čisto strinjam z menjavo na 15 tisoč, ker bo potem naslednji lastnik toliko bolj vesel. :D
[SIGPIC][/SIGPIC]

xpuser

Èe jih narediš ni kaj razmišljat. Enim je nepredstavljivo da bi naredili 30-40.000 letno.

rsm23

ste se pa razpištolili; obe skrajnosti "nista zdravi", tako da vsakemu svoje :P

kapo852

Saj jaz sicer nisme napisla tako, ot bi potreboval nasvet.
napisal sem smo mojo izkušnjo oziroma kako jaz urejam " svoj" avto.

Lp
K

rsm23

Update bo nekaj časa. Trenutno nekaj čez 63tkm. Vmes je bil konec marca pri Jerovšku malo na obisku - na parkingu ga je nekdo malo počohal po desnih vratih in poškodoval ogledalo.

No 2 dni pred dogovorjenim obiskom na servisu se je zjutraj pojavila prva manjša okvara - oranžna lučka in napis v stilu "urea emission control faulty". Skratka, na servisu so pogledali, priklopili na tester in diagnosticirali premajhen pritisk AdBlue črpalke. Ker je črpalka integrirana v rezervoar, so pod garancijo zamenjali kompleten AdBlue rezervoar.

rsm23

Par dni nazaj je dopolnil dve leti. Prevoženih nekaj čez 66 tkm.
Podaljšano zavarovanje (kasko + vse delne kombinacije + asistenca in pravna zaščita) in registracija, skupaj 490 €

yogurt

Pri kateri zavarovalnici ?
se pravi zavarovanje manj kot 390€ ( cestnina cca 100€ )

lp

rsm23

Drži. Zavarovanje je 386,55.
Je pa pri Triglavu, PR3 + 25% popusta za uporabo Triglav Drajv + Popust na starost + nekaj popusta od avtohiše.
Glede na lani se pozna tudi to, da je letos vrednost vozila po Eurotaxu nižja za 3k€ (očitno je Citroen znižal "redne" cene).

tomaz555

Kako je s tvojo zadnjo premo? Je še tiho? Meni moja milo rečeno načenja živce, kar je škoda, saj je avto drugače kar OK.

rsm23

Zaenkrat še ni slišat nobenih zvokov? Kakšne zvoke pa spušča tvoja in v kakšnih primerih - toliko, da znam bit malo bolj pozoren na to.

tomaz555

Pri majhni hitrosti ne smeš imeti odprtega okna. Škriplje, kot so včasih nekatere katrce. Začelo se je pri 20 kkm in je vedno bolj moteče. Sedaj imam 51 kkm. Ko se je začelo, bi serviser lahko popravi, vendar je bil mnenja, da se bo zadeva ponovila. Svetoval je, da počakam, da premo Citroen izboljša (naredi do konca). Sedaj pa pod garancijo niti ne sme popraviti, saj Citroen tega ne dopušča. Naj bi problem urejali. Ker delam veliko kilometrov, slutim rešitev. Garancija bo potekla, Citroen pa bo rekel, da je obraba in naj plačan sam(tako kot se obrabijo zavore). Podoben primer sem imel pred leti z gumami na Peugeotu.
V glavnem me pri novem avtu moti, da prema škriplje. Motila bi me tudi pri starem. Pri starem, bi jo popravil, tukaj pa moram poslušati škripanje, saj ni nevarno za vožnjo.
V glavnem avto bom zvozil, nato pa verjetno poskusil drugje. Vem da so vsi novi šrot, samo je treba preveriti.
Pri starih premah si jo pri veliki kilometrini obnovil in je bila OK, tu pa te je be od novega. Bolj kot hrup pa je moteč odnos Citroena.